Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC CPO Previous Year Paper: Paper I-II (SI/ASI) Question Paper PDF Download

SSC CPO Previous Year Papers

Download SSC CPO Previous Year Paper PDF for Paper I/ II!!! Applied contenders for 2697 vacancies of Sub-Inspectors (SI) in Delhi Police, Central Armed Police Forces (CAPFs) and Assistant Sub Inspectors in CISF have to participate in the written examination from 04th-10th June 2018.

Commission is all set to conduct Paper I followed by Paper IIand Physical Test. In order to qualify SSC CPO Paper I, you need to secure maximum marks in the examination and SSC CPO SI/ASI Question Paper PDF helps you in this concern.

Why to solve SSC CPO SI Previous Year Exam Paper?

With the help of SSC CPO Previous Year Question Paper, you can be aware from SSC CPO Exam Structure and type of question asked in the exam. So what are you waiting for? Go ahead and check SSC CPO SI/ ASI Previous Year Question Paper with Solution.

Candidates can go through below section of this page which is well created by the team of recruitmentresult.com in order to download SSC CPO Previous Year Paper In Hindi PDF or check questions and answers mentioned in SSC CPO Previous Year Papers.

SSC CPO Previous Year Papers

SSC CPO Previous Year Question Paper PDF Download

Staff Selection Commission Central Police Organization Examination offers a gateway to get recruited for Central Police Organization; candidates have to qualify in this Exam. We have provided important SSC CPO Previous Year Question Paper With Answer PDF for this subject in this section. Few important questions along with answers are as underwritten:

SSC CPO Question Paper DownloadDownload Here
SSC CPO Previous Year Exam Paper4-JUNE 2016Get PDF
SSC CPO Previous Year Paper With Solution5- JUNE 2016Get PDF
SSC CPO Previous Year Paper 1 of ASI (General Awareness)Get PDF
SSC CPO ASI Previous Year Paper 2Get PDF
SSC CPO Previous Exam Papers FOR 2015Get PDF
SSC CPO Previous Year Paper Download FOR 2014Get PDF
SSC CPO Previous Year Question Papers Free Download FOR 2013Get PDF

SSC CPO Question and Answers

Staff Selection Commission organizes various exams to select result oriented and skilled contenders for various posts. Aim of conducting this exam is to select applicants for vacancies of Sub-Inspectors (SI) in Delhi Police, Central Armed Police Forces (CAPFs) and Assistant Sub Inspectors in CISF.

In this concern, we’re also providing you the SSC CPO Previous Year Paper Tier 1on this page. So you are advised to go through below stated SSC CPO Last Year Paper PDF and SSC CPO Previous Year Paper and start your preparation according to it.

Question 1: (Idiom & Phrases) to make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms

Answer: 1

Question 2: Sacrifice

  1. Prevent
  2. Give up
  3. Prolong
  4. Obstruct

Answer: 2

Check Now: SSC CPO Notification

Question 3: To catch a tartar

  1. To trap wanted criminal with great difficulty
  2. To catch a dangerous person
  3. To meet with disaster
  4. To deal with a person who is more than one’s match

Answer: 2

Question 4: ___________ to school

  1. Do you walk
  2. Did you walked
  3. Do you go
  4. Have you walk

Answer: 3

Question 5: His appearance is unsmiling but ……

  1. his heart is full of compassion for others
  2. he looks very serious on most occasions
  3. people are afraid of him
  4. he is uncompromising on matters of task performance

Answer: 1

Question 6: Despite his best efforts to conceal his anger ……

  1. we could detect that he was very happy
  2. he failed to give us an impression of his agony
  3. he succeeded in camouflaging his emotions
  4. he could succeed in doing it easily
  5. people came to know that he was annoyed

Answer: 5

Question 7: Even if it rains I shall come means ……

  1. if I come it will not rain
  2. if it rains I shall not come
  3. I will certainly come whether it rains or not
  4. whenever there is rain I shall come
  5. I am less likely to come if it rains

Answer: 3

Get Detailed: SSC CPO Syllabus

Question 8: His appearance is unsmiling but ……

  1. his heart is full of compassion for others
  2. he looks very serious on most occasions
  3. people are afraid of him
  4. he is uncompromising on matters of task performance
  5. he is full of jealousy towards his colleagues

Answer: 1

Question 9: She never visits any zoo because she is strong opponent of the idea of ……

  1. setting the animals free into forest
  2. feeding the animals while others are watching
  3. watching the animals in their natural abode
  4. going out of the house on a holiday
  5. holding the animals in captivity for our joy

Answer: 5

Question 10: I felt somewhat more relaxed ……

  1. but tense as compared to earlier
  2. and tense as compared to earlier
  3. as there was already no tension at all
  4. and tension-free as compared to earlier
  5. because the worry had already captured by mind

Answer: 4

Question 11: Rajiv Gandhi Rural housing corporation  limited is a govt company established

  1. by the Central govt
  2. by the govt of Karnataka
  3. Jointly by the centre and state
  4. govt of all states
  5. None

Answer: 2

Question 12: The minimum contribution of a benificiary of urban Ashraya housing scheme is:

  1. Rs 5000
  2. Rs 10000
  3. 10% of the total cost of construction
  4. Not specified

Answer: 1

You Can Also Check: SSC CPO Exam Pattern

Question 13: Under Ambedkar housing scheme, the beneficiary:

  1. has to pay interest on loan at the rate of 11%
  2. has to pay interest on loan at the rate of 10%
  3. has to repay the cost of the house in 180 monthly installments
  4. does not have to repay anything as the entire amount is a subsidy

Answer: 4

Question 14: The constitution Amendment to Article 73 deals with:

  1. The establishment of a 2-tier system of Panchayati Raj
  2. The establishment of a 3- tier system of Panchayati Raj
  3. Establishment of a District planning committee
  4. all the above

Answer: 2

Question 15: All the provisions of The Karnataka Panchayat Raj Act 1993 came into force from:

  1. 1 Nov 1993
  2. 1 May 1993
  3. 10 May 1993
  4. 1 May 1994

Answer: 3

Question 16: The plans of Muncipalities and Panchayats are consolidated by:

  1. State Govt
  2. District Planning Committee
  3. Ministry of Health
  4. None

Answer: 3

Question 17: The Grama Sabha is expected to meet at least once in

  1. six months
  2. three months
  3. two weeks
  4. Not specified

Answer: 1

Check Also: Top SSC Coaching Classes

Question 18: The Gram Panchayat is responsible for:

  1. Providing sanity latrines to not less than ten percent of the household every year and achieve full coverage as early as possible
  2. ensuring universal enrollment of children in primary school
  3. construction, repair and maintenance of public streets
  4. all of the above

Answer: 4

Question 19: The responsibility of repair and maintenance of private drains, sewers and house-gullies in the grama panchayat’s area is:

  1. with the owner of the house or land in which it is located
  2. with the ward panchayat
  3. with the gram panchayat
  4. shared by all the above

Answer: 1

Question 20: The official who submits the monthly accounts and keeps records of the Grama Panchayat Standing commitees is the:

  1. Secretary
  2. Adhyaksha
  3. Upadhyaksha
  4. None

Answer: 1

Get Here Details Of: SSC CPO Job Profile

Final Words:

We hope, contenders are satisfied with the SSC CPO Previous Year Papers. If, you want to test your knowledge by practice more sample papers then you should make this page as bookmark and you can join us on Google Plus.

Something That You Should Put An Eye On

SSC CPO ResultSSC CPO Admit Card
SSC CPO Answer Key How to Crack SSC Exam
Prohibited Materials in SSC ExamSSC Previous Year Papers
SSC Preparation BooksSSC CPO Recruitment
SSC RecruitmentSSC Exam Calendar

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment