Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC Data Entry Operator Question Paper, CHSL (10+2) Model/Sample Paper

SSC Data Entry Operator Question Paper

Job seekers appearing in SSC CHSL (10+2) Exam must check and prepare for their examination through SSC Data Entry Operator Question Paper. They can download their CHSL Model/Sample Paper through this page and they can also go through some commonly asked questions structure here properly.

recruitmentresult.com

Download SSC Data Entry Operator Question Paper PDFs

Tier 1 (English)Download PDF
Tier 1 (English)Download PDF
Tier 1 (General Awareness)Download PDF
Tier 1 (General Intelligence)Download PDF
Tier 1 (General Intelligence)Download PDF
Tier 1- General AwarenessDownload PDF
Tier 1 (Quantitative Aptitude)Download PDF
Tier 1 (Quantitative Aptitude)Download PDF

 

SSC Data Entry Operator Question Paper

Question 1. The banks use ……………. device to minimize conversion process.

  1. Keyboard
  2. MICR
  3. OCR
  4. Scanner

Answer: Option 2

Question 2. ……………… can’t be used for source of data automation.

  1. POS terminal
  2. OCR
  3. Keyboard
  4. UPC

Answer: Option 4

Check Now: SSC Coaching Institutes

Question 3. Under which case will intranet be an effective networking tool?

  1. In a distributed decision-making environment
  2. Where heterogeneous applications are involved
  3. In a centralised organization
  4. In a decentralised organization

Answer: Option 3

Question 4. When an organization gives contract for development of software, it has to give data to the service provider. In Such cases, the ownership of data should be_________

  1. Transferred to the service provider
  2. With the client/organization that outsource services
  3. Shared by both parties
  4. Not transferred

Answer: Option 2

Question 5. A modem performs_________

  1. Modulation
  2. Demodulation
  3. Data compression
  4. All of these

Answer: Option 4

You may Also Read-

How to Prepare for ReasoningHow To Prepare For GK
How to Prepare for EnglishHow to Prepare for Maths

 

Question 6. Which of the following is NOT done by modem?

  1. Transmission Speed
  2. Data Accuracy
  3. Error detection and Correction
  4. Data Compression

Answer: Option 2

Question 7. A program coded in programming language is____________.

  1. Target code
  2. Source code
  3. Block
  4. None of these

Answer: Option 2

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Question 8. “Platform” in computer world means___________.

  1. Computer hardware used
  2. Operating Systems used
  3. Both of these
  4. None of these

Answer: Option 3

Question 9. Which of these biometric tools use thermal sensors along with infrared rays for identification?

  1. Key stroke dynamics
  2. Iris Retinal scans
  3. Speech recognition
  4. Fingerprint scanning

Answer: Option 3

Question 10. What is incorrect about software?

  1. It can manipulate computer
  2. It has programs, instructions
  3. It can be touched
  4. It can be touched

Answer: Option 4

Start Now: SSC Online Practice Test

Question 11. Disadvantage of distributed database is.

  1. Unreliability
  2. Easy implementation
  3. Insecurity
  4. High communication cost

Answer: Option 3

Question 12. Which of the following transmission techniques let computer to alternatively send and receive data?

  1. Simplex
  2. Half duplex
  3. Full duplex
  4. Multiplexing

Answer: Option 2

Question 13. What is NOT a feature of networking?

  1. Reliability
  2. Greater storage space
  3. Connectivity
  4. All are features of networking

Answer: Option 4

Question 14. Taking back-up of a file against crash is a

  1. Preventive measure
  2. Curative measure
  3. Decisive measure
  4. None of these

Answer: Option 2

Question 15. A memory that is referred by its contents instead of physical address is called ________

  1. Associative memory
  2. Content addressable storage
  3. Both (a) and (b)
  4. None of these

Answer: Option 2

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 16. Most dangerous risk in leaking of information is :

  1. Ready access to online terminals
  2. Online processing of data
  3. Ignorance about the existence of risk
  4. All of these

Answer: Option 3

Question 17. A camera is an

  1. Input device
  2. Can be either input or output
  3. Processing machine
  4. (b) Output device

Answer: Option 2

Question 18. Using anti-virus software is

  1. Preventive measure
  2. Detective measure
  3. Corrective measure
  4. All the above

Answer: Option 1

Question 19. An online transaction is

  1. One that is done in real time
  2. Transaction done via internet
  3. One that is done via telephone
  4. None of these

Answer: Option 2

Read Here: How To Find Online Study Material

Question 20. A clerk in a bank has to access data n customer account. Logical access control for these users would be.

  1. Use of individual passwords
  2. Use of an Accounts Receivable Section password
  3. Use of individual passwords plus separate access passwords for customer data and product data
  4. Can’t say

Answer: Option 1

Must Go Through:

SSC DEO SyllabusSSC CHSL Previous Papers
SSC CHSL Job ProfileSSC CHSL Notification
SSC CHSL Eligibility CriteriaSSC CHSL Salary
SSC CHSL Mock TestSSC CHSL Exam Pattern
SSC CHSL Descriptive PaperSSC CHSL Cut Off
SSC CHSL Post PreferenceSSC CHSL Selection Procedure
SSC CGL Eligibility CriteriaSSC CGL Selection Procedure
SSC CGL Mock TestSSC CGL Exam
SSC CGL Admit CardSSC CGL Notification
SSC CGL SalarySSC CGL Full Form
How To Prepare For SSC CGLSSC CGL Previous Year Paper
How to Crack SSC CGL ExamSSC CGL Exam Pattern
SSC CGL BooksSSC CGL Result
SSC CGL Answer KeySSC CGL Tier 3 Syllabus 
SSC CGL Cut OffSSC CGL English Syllabus
SSC CGL General AwarenessSSC CGL Tier 2 Syllabus
SSC CGL Post PreferencesSSC CGL Important Dates
SSC CGL Interview QuestionsSSC CGL Maths Syllabus
SSC CGL Reasoning
Question Paper
SSC Stenographer Previous
Question Paper
SSC Stenographer Admit CardSSC Selection Post
Admit Card
SSC Stenographer RecruitmentSSC JHT Admit Card
SSC Stenographer ResultSSC CHSL Syllabus
SSC Multitasking Model
Question Paper
SSC GD Constable Syllabus
SSC Online ApplicationSSC Junior Translator
Recruitment
SSC Online RegistrationSSC Online Test Series
SSC Exam Calendar

 

SSC Data Entry Operator Model/Sample Paper

SSC CHSL Model and Sample Paper will help the candidates who are going to appear in the examination to prepare for it easily. Through this they will get to know the pattern and manner of the questions which can be asked in the exam conducted for hiring eligible contenders for the post of Data Entry Operator.

Above provided questions are some important questions which can be asked in SSC CHSL (10+2) recruitment examination. Participants should go through it and try to solve out the same. Also, we have provided here some links through which they can download SSC Data Entry Operator Question Paper of previous years.

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Note:

Collect more SSC Data Entry Operator Question Paper by visiting its official website. They may also subscribe and stay tuned with us regularly so that they may get all the notifications for updated details.


Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC

One Response to "SSC Data Entry Operator Question Paper, CHSL (10+2) Model/Sample Paper"

  1. swati

    I need more questions and type of questions comes in paper

Leave a Reply

Submit Comment