Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC JE Previous Year Question Paper For CE/EE/ME – Download PDF Online

SSC JE Previous Year Question Paper

Get SSC JE Previous Year Question Paper For CE/EE/ME from here. Last year SSC JE Question Paper will help applicants to be familiar with the paper pattern, questions that will be asked in the exam etc. Here, we are providing direct online link to download SSC JE Previous Question Paper PDF for all subjects. Appliers can also get SSC JE Previous Question Paper In Hindi from this page.

recruitmentresult.com

SSC JE Previous Year Question Paper

Name of the OrganizationStaff Selection Commission
Name of the PostJunior Engineer (CE/EE/ME)
Number of VacanciesVarious
Date of SSC JE Online Form28-01-2019
Last Date of SSC JE Online Application25-02-2019
SSC JE Admit Card Download Date10 days before to the exam
SSC JE Exam Date 201923-09-2019 to 27-09-2019

SSC JE Previous Year Question Papers PDF Download

Candidates can download SSC JE Previous Year Paper PDF with Solution for CE/EE/ME with the help of given links. Afterwards you need to check SSC JE Electrical Previous Year Question Paper to get idea of the exam pattern.

SSC JE Previous Year Papers PDFDownload PDF
SSC JE Question Paper MechanicalDownload PDF
SSC JE Civil Question Paper In HindiDownload PDF
SSC JE Previous Question Paper Paper II EEDownload PDF
SSC JE Question Paper PDF Mental Ability Paper-1Download PDF
SSC JE Question Paper In Hindi Mental Ability Paper-2Download PDF
SSC JE Previous Year Question Paper Mechanical PDF
Mental Ability Paper-3
Download PDF
SSC Junior Engineer Question Paper
Mental Ability Paper-4
Download PDF
SSC JE Previous Year Question Paper For Mechanical PDF 2018
SSC Junior Engineer Question Paper
Objective Paper 1 of 2015
Download PDF
SSC Junior Engineer Previous Paper
General Intelligence & Reasoning
Download PDF
SSC JE Previous Year Question Paper With Answer for General AwarenessDownload PDF
SSC JE Question Paper for General Engineering (Mechanical)Download PDF
SSC JE Previous Year Question Paper for Mechanical PDFDownload PDF
SSC JE Civil Previous Year Question Paper PDFDownload PDF 
SSC JE Last Year Question Paper for ElectricalDownload PDF

Subject Wise SSC JE Previous Question Paper With Answer Pdf

SSC Junior Examination will comprise two papers i.e. Paper I and Paper II. SSC JE Paper I is expected to be held in the month of January 2019. To secure good marks in the examination you need to have complete knowledge regarding the topics from which questions will be asked and SSC Junior Engineer Previous Papers can help you for that.

SSC JE Previous Year Question Paper Civil PDF

SSC JE Previous Year Question Paper Civil Engineering 2010Get Here
SSC Junior Engineer Previous Question Paper PDF For Civil 2011Get Here

 SSC JE Electrical Previous Year Question Paper With Answer PDF

SSC JE Exam Question Paper PDF For Electrical 2012Get Here
SSC Junior Engineer Previous Year Question Paper PDF For Electrical 2017Get Here
SSC JE Last Year Question Paper For Electrical 2018Get Here

SSC JE Previous Year Question Papers and Answers

SSC JE exam divided in two parts paper1 and paper2. The Paper1 consisting of written test of type MCQs in it and Paper 2 is based on the interview. Some example of paper 1 as shown below:

Question 1. The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is

  1. Ramanujam
  2. Rina Panigrahi
  3. Raja Ramanna
  4. Shakunthala Devi

Answer: D

Question 2. Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?

  1. Volleyball
  2. Tennis
  3. Football
  4. Hockey

Answer: 4

Related Links to SSC JE:

SSC Official LinkPress Here
Check More Links
SSC JE ResultCheck Here
SSC JE RecruitmentCheck Here
SSC JE Answer KeyCheck Here
SSC JE Cut OffCheck Here
Best Books for SSC Junior Engineer ExamCheck Here
SSC JE SalaryCheck Here
SSC JE Admit CardCheck Here
SSC JE SyllabusCheck Here

Question 3. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 1

Question 4. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: 3

Question 5. 2, 5, 9, ?, 20, 27

  1. 14
  2. 16
  3. 18
  4. 24

Answer: 1

Must Read: How to Crack SSC Exam

Question 6. 2, 3, 3, 5, 10, 13, ?, 43, 172, 177

  1. 23
  2. 38
  3. 39
  4. 40

Answer: 3

Question 7. A pineapple costs Rs. 7 each. A watermelon costs Rs. 5 each. X spends Rs. 38 on these fruits. The number of pineapples purchased is

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. Data inadequate

Answer: 3

Question 8. What is the product of all the numbers in the dial of a telephone ?

  1. 1,58,480
  2. 1,59,450
  3. 1,59,480
  4. None of these

Answer: 4

Download More: SSC Previous Year Papers

Question 9. The centre of gravity of a triangle is at the point where three

  1. medians of the triangle meet
  2. perpendicular bisectors of the sides of the triangle meet
  3. bisectors of the angle of the triangle meet
  4. none of these

Answer: 1

Question 10. The forces which meet at one point and have their lines of action in different planes are called

  1. coplaner non-concurrent forces
  2. non-coplaner concurrent forces
  3. non-coplaner non-current forces
  4. intersecting forces

Answer: 2

Question 11. An inductance of 0.08 u H is larger than

  1. 0.0000008 H
  2. 0.000000008 H
  3. 0.000008 H
  4. 0.00008 mH

Answer: 2

Check Out List Of: SSC Preparation Books

Question 12. A 240 u H inductor is equivalent to a

  1. 0.240 mH inductor
  2. 0.000240 mH inductor
  3. 240 mH inductor
  4. 240 H inductor

Answer: 1

Question 13. When a fourth resistor is connected in series with three resistors, the total resistance

  1. increases by one-fourth
  2. increases
  3. decreases
  4. remains the same

Answer: 2

Question 14. A resistor is connected across a 50 V source. What is the current in the resistor if the color code is red, orange, orange, silver?

  1. 2 mA
  2. 2.2 mA
  3. 214 mA
  4. 21.4 mA

Answer: 2

Give Now: SSC Online Test

Question 15. The locus of the instantaneous centre of a moving rigid body, is

  1. straight line
  2. involute
  3. centroid
  4. spiral

Answer: 3

Question 16. The friction experienced by a body, when in motion, is known as

  1. rolling friction
  2. dynamic friction
  3. limiting friction
  4. static friction

Answer: 2

Question 17. A cycle consisting of one constant pressure, one constant volume and two isentropic processes is known as

  1. Carnot cycle
  2. Stirling cycle
  3. Otto cycle
  4. Diesel cycle

Answer: 4

Must Know: How To Find Online Study Material

Question 18. The efficiency and work ratio of a simple gas turbine cycle are

  1. low
  2. very low
  3. high
  4. very high

Answer: 2

Question 19. The amount of heat required to raise the temperature of the unit mass of gas through one degree at constant volume, is called

  1. specific heat at constant volume
  2. specific heat at constant pressure
  3. kilo Joule
  4. none of these

Answer: 1

Question 20. Which one of the following statements is true ?

  • The tangent of the angle of friction is equal to cofficient of friction
  • The angle of repose is equal to angle of friction
  • The tangent of the angle of repose is equal to coefficient of friction
  • All the above

Answer: D

Get Here All: SSC Jobs Notification

SSC JE Previous Year Papers – Marking Scheme:

The marking scheme of Paper 1 is based on SSC JE Exam Pattern and After checking SSC Junior Engineer Answer Key, aspirants can calculate their marks accordingly.

SpecificationsMarking Scheme
For Correct Answer1
Negative Marking0.25
Total MarksNumber Of Correct Answer X 1 – Number Of Wrong Answers X 0.25

Tips To Create Your Own Study Guide: Read Here

Our team of recruitmentresult.com understands the needs of competitor and provides latest information about SSC JE Previous Year Question Paper. Aspirants, you can also bookmark our web portal for any updates related to SSC JE Question Paper In Hindi Pdf Download, admit card, result etc.

You can Subscribe Our Free Email Service to get facility of direct email into your mailbox and follow us on Facebook or Google plus to grab details about SSC JE Previous Year Question Papers Pdf Download Civil Engineering on your timeline wall directly. If you want to send any feedback related to this, you may freely send by leave their comment in below stated comment box.

Something That You Should Put An Eye On

SSC Online RegistrationSSC Time Table
Strategies To Improve MemoryTips to Get Motivated for Everything
How to Prepare for Written ExamHow to Solve a Problem in Exam Correctly
How to Solve Objective Type QuestionsSSC Exam Coaching Classes

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC

Leave a Reply

Submit Comment