Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC LDC Model Paper 2018 With Answers | Get Hindi/Eng Sample Question Papers

SSC LDC Model Paper

Those candidates who are going to appear in Staff Selection Commission Lower Division Clerk Exam must download the SSC LDC Model Paper. As sample and model papers include those questions which are likely to be asked in examinations.

You can get Hindi/Eng SSC LDC Sample Question Papers on this web page and you can download it by hitting the links. Along with this, some SSC LDC questions with answers are also mentioned below.

You Should know this:

For better preparation, candidates can take online mock test/ solve SSC LDC Previous year question papers. By doing so, their confidence and knowledge level will be increased.

Some solved questions from SSC LDC Model Paper 2018 are available below by the team of recruitmentresult.com, take a look and Get Hindi/Eng Sample Question Papers in PDF form.

SSC LDC Model Paper PDF

SSC LDC Model Paper for General AwarenessDownload PDF
SSC LDC Sample Question Papers for MathematicsDownload PDF
SSC LDC Model Paper for English ComprehensionDownload PDF
SSC LDC Sample Question Papers for ReasoningDownload PDF
SSC LDC Mode Paper for Quantitative AptitudeDownload PDF
SSC CHSL LDC 2011 Previous Year PaperDownload PDF
SSC CHSL LDC 2013 English Sample PaperDownload PDF
SSC CHSL LDC 2015 Question PaperDownload PDF

SSC LDC Model Paper

SSC LDC Questions with Answers

Question 1: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: B    

Read Here: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 2: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: B

Question 3: It is desirable to put the child in school at the age of 5 or so.

Assumptions:

  1. i) At that age the child reaches appropriate level of development and is ready to learn.
  2. ii) The schools do not admit children after six years of age.
  3. Only assumption I is implicit
  4. Only assumption II is implicit
  5. Either I or II is implicit
  6. Neither I nor II is implicit
  7. Both I and II are implicit

Answer: A

Question 4) Statement: “In order to bring punctuality in our office, we must provide conveyance allowance to our employees.” – In charge of a company tells Personnel Manager?

Assumptions:

  1. i) Conveyance allowance will not help in bringing punctuality.
  2. ii) Discipline and reward should always go hand in hand.
  3. Only assumption I is implicit
  4. Only assumption II is implicit
  5. Either I or II is implicit
  6. Neither I nor II is implicit
  7. Both I and II are implicit

Answer: B

Want to Know? Tips to Manage Time In Exam

Question: 5) Y is in the East of X which is in the North of Z. If P is in the South of Z, then in which direction of Y, is P?

  1. North
  2. South
  3. South-East
  4. None of these

Answer: D

Question: 6) A man walks 5 km toward south and then turns to the right. After walking 3 km he turns to the left and walks 5 km. Now in which direction is he from the starting place?

  1. West
  2. South
  3. North-East
  4. South-West

Answer: D

Read Also: How To Stay Awake All Night To Study

Question: 7) One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal’s shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?

  1. East
  2. West
  3. North
  4. South

Answer: C

Question: 8) Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.

  1. Always
  2. Never
  3. Often
  4. Sometimes

Answer: B

Question: 9) A train always has

  1. Rails
  2. Driver
  3. Guard
  4. Engine

Answer: D

Check These Useful Section

 Question: 10) I remember my sister taking me to the museum.

  1. I remember I was taken to the museum by my sister.
  2. I remember being taken to the museum by my sister.
  3. I remember myself being taken to the museum by my sister.
  4. I remember taken to the museum by my sister.

Answer: B

Question: 11) After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.

  1. After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.
  2. Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.
  3. After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
  4. After she was driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.

Answer: A

Question: 12) They greet me cheerfully every morning.

  1. Every morning I was greeted cheerfully.
  2. I am greeted cheerfully by them every morning.
  3. I am being greeted cheerfully by them every morning.
  4. Cheerful greeting is done by them every morning to me.

Answer: B

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Question: 13) You should open the wine about three hours before you use it.

  1. Wine should be opened about three hours before use.
  2. Wine should be opened by you three hours before use.
  3. Wine should be opened about three hours before you use it.
  4. Wine should be opened about three hours before it is used.

Answer: D

Question: 14) The doctor advised the patient not to eat rice.

  1. The patient was advised by the doctor not to eat rice.
  2. The patient was advised by the doctor that he should not eat rice.
  3. The patient was being advised by the doctor that he should not rice by the doctor.
  4. The patient has been advised not to eat rice by the doctor.

Answer: A

Question: 15) Generation Xers are those people born roughly between 1965 and 1981. As employees, Generation Xers tend to be more challenged when they can carry out tasks independently. This makes Generation Xers the most entrepreneurial generation in history.

This paragraph best supports the statement that Generation Xers

  1. Work harder than people from other generations.
  2. Have a tendency to be self-directed workers
  3. Have an interest in making history
  4. Tend to work in jobs that require risk-taking behavior.
  5. Like to challenge their bosses work attitudes.

Answer: B

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Question: 16) In the past, consumers would rarely walk into an ice cream store and order low-fat ice cream. But that isn’t the case today. An increasing health consciousness combined with a much bigger selection of tasty low-fat foods in all categories has made low-fat ice cream a very profitable item for ice cream store owners.

This paragraph best supports the statement that

  1. Low-fat ice cream produces more revenue than other low-fat foods.
  2. Ice cream store owners would be better off carrying only low-fat ice cream.
  3. Ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.
  4. Low-fat ice cream is more popular than other kinds of ice cream.
  5. consumers are fickle and it is impossible to please them

Answer: C

Question: 17) One New York publisher has estimated that 50,000 to 60,000 people in the United States want an anthology that includes the complete works of William Shakespeare. And what accounts for this renewed interest in Shakespeare? As scholars point out, his psychological insights into both male and female characters are amazing even today.

This paragraph best supports the statement that

  1. Shakespeare’s characters are more interesting than fictional characters today.
  2. People even today are interested in Shakespeare’s work because of the characters.
  3. Academic scholars are putting together an anthology of Shakespeare’s work.
  4. New Yorkers have a renewed interested in the work of Shakespeare.
  5. Shakespeare was a psychiatrist as well as a playwright.

Answer: B

Read Here: How To Find Online Study Material

Question: 18) I cannot accept your offer.

  1. Your offer cannot be accepted by me.
  2. I cannot be accepted by your offer.
  3. The offer cannot be accepted by me.
  4. Your offer cannot be accepted.

Answer: A

Question: 19) They will inform the police.

  1. The police will be informed by them.
  2. The police will inform them.
  3. The police are informed by them.
  4. Informed will be the police by them.

Answer: A

Question: 20) You should open the wine about three hours before you use it.

  1. Wine should be opened about three hours before use.
  2. Wine should be opened by you three hours before use.
  3. Wine should be opened about three hours before you use it.
  4. Wine should be opened about three hours before it is used.

Answer: A

Question: 21) If log 27 = 1.431, then the value of log 9 is:

  1. 934
  2. 945
  3. 954
  4. 958

Answer: C

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Question: 22) Which of the following statements is not correct?

  1. log10 10 = 1
  2. log (2 + 3) = log (2 x 3)
  3. log10 1 = 0
  4. log (1 + 2 + 3) = log 1 + log 2 + log 3

Answer: B

Question: 23) In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged in such a way that the vowels always come together?

  1. 360
  2. 480
  3. 720
  4. 5040
  5. None of these

Answer: C

Question: 24) In how many ways can the letters of the word ‘LEADER’ be arranged?

  1. 72
  2. 144
  3. 360
  4. 720
  5. None of these

Answer: C

Want to Know? Ways Exercise Makes Your Brain Work Better

Question: 25) From a group of 7 men and 6 women, five persons are to be selected to form a committee so that at least 3 men are there on the committee. In how many ways can it be done?

  1. 564
  2. 645
  3. 735
  4. 756
  5. None of these

Answer: D

Do you know about Staff Selection Commission?

Staff Selection Commission’s short name is SSC that organizes SSC Recruitment Exam to select enthusiastic and capable applicants for different posts in the dissimilar Subordinate Offices and in Ministries and Departments of the Government of India. At present, Commission has seven regional offices at Guwahati, Chennai, Allahabad, Mumbai, Kolkata, and Bangalore. It manages various recruitment exams to select job appliers for the posts under various government ministries and departments. So, applicants can check the posts under the SSC LDC Exam are as follows:-

  • Postal Assistants/Sorting Assistants
  • SSC Lower Division Clerk (LDC)
  • SSC Data Entry Operator (DEO)
  • Court Clerk

Check These Links:

Important Note:

You can visit the Official Link and you will get the further information about SSC LDC Model Paper 2018. If you have any query then you may write it in the given below comment box.

Concerned and keen contenders may also join us on Facebook and Google + and you can also bookmark our web portal by pressing CTRL+ D. After reading this notification if you have any query regarding SSC LDC Question Paper Solved Hindi PDF, LDC Question Paper With Answers PDF then you may write your comment in the mentioned given comment box, we will solve your query as soon as possible.


Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC

12 Responses to "SSC LDC Model Paper 2018 With Answers | Get Hindi/Eng Sample Question Papers"

  1. Jyoti

    Gud questions

  2. rajeshkumarsantoshi

    good questions

  3. kartik

    which year paper is this?

  4. rajabanskar

    gud qustions

  5. Pawan Singhaniya Singhaniya

    Good questions sir

    • admin

      Hii Pawan Singhaniya Singhaniya,
      Thanks for liking our page. Keep visiting the site for more updates.

  6. sushant Chaurasia

    Very nice question

  7. Good question and so helpfull

    So good…

  8. Mahwish

    Good questiones and so helpful

  9. Ash khedkar

    Very good question

    • admin

      Hii Ash khedkar,
      Thanks for liking our page.

  10. shanaya

    nice questions

Leave a Reply

Submit Comment