Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC Stenographer Previous Question Paper With Answer PDF Grade C/D Exam

SSC Stenographer Previous Question Paper

To prepare well for upcoming SSC Stenographer Grade C/D Exam, must practice here SSC Stenographer Previous Question Paper. Through this single page, applicants can download SSC Stenographer Previous Question Paper With Answer Key PDF in Hindi/ English for General Intelligence & Reasoning, General Awareness and others subjects.

recruitmentresult.com

SSC Stenographer Previous Question Paper

SSC Stenographer Previous Year Papers

Applicants who want to secure maximum marks in the examination are suggested to do preparation from SSC Stenographer Previous Year Question Paper also. SSC Steno Previous Question Paper helps you to be familiar with exam level, number of questions, maximum marks etc.

Candidates can check SSC Stenographer Question Paper with Answer In Hindi as well as in English language also. In order to download SSC Stenographer Grade C and D Previous Year Question Papers, you have to hit the link as given below in table.

SSC Stenographer Previous Papers with Answers PDF- Download

SSC Stenographer Old Question Papers held On 31.07.2016Download PDF
Download PDF
SSC Stenographer 2017 Question Paper PDF for EnglishDownload PDF
SSC Stenographer General Awareness Previous Year Papers 2017Download PDF
SSC Stenographer Exam Previous Question Papers with Answers for General Intelligence & Reasoning Papers 2017Download PDF
SSC Stenographer Previous Question Paper With Answer Key PDFDownload PDF
Stenographers Grade C&D Previous Year Paper of EnglishDownload PDF
SSC Stenographers General Awareness Previous Year PaperDownload PDF
SSC Stenographer Previous Question Paper With Answer Key of General IntelligenceDownload PDF
SSC Stenographer Previous Question Papers PDFDownload PDF
SSC Stenographer Previous Year Question Paper in Hindi with Answer KeyDownload PDF
SSC Stenographer Previous Question Paper 2016Download PDF
SSC Stenographer Previous Year Paper in Hindi 2013Download PDF
SSC Stenographer Previous Question Paper With Answer PDFDownload PDF

SSC Stenographer Previous Question Paper With Answer PDF

SSC Stenographers  (Grade C&D) Exam PapersAuthor’s/ Publication NameDownload PDF
SSC Stenographers Grade C&D Exam Solved PapersUpkarGet Here
SSC Steno Solved Question PapersUpkarGet Here
Stenographers Grade C and Grade D ExaminationSanjeev JoonGet Here

SSC Stenographer Question With Answer

Question 1: How many crores did Union government Sanctioned Under Swadesh Darshan Scheme And Rs. 687.92 Crore Under PRASHAD Scheme?

  1. 5638
  2. 8512
  3. 1509
  4. 2800

Answer: 1

Question 2: Union Government makes passport mandatory for bank loans of __________ and above.

  1. 25 cr
  2. 50 cr
  3. Rs 30 cr
  4. 40 cr

Answer: 2

Question 3: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: 3

Question 4: The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1 The sum (in Rs.) is

  1. 625
  2. 630
  3. 640
  4. 650

Answer: 1

Question 5: What is the difference between the compound interests on Rs. 5000 for 1 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

  1. 2.04
  2. 3.06
  3. 4.80
  4. 8.30

Answer: 1

Check More Links Related to SSC Steno

SSC Stenographer Recruitment Official WebsitePress Here
SSC Stenographer SyllabusGet Details
SSC Stenographer Admit CardGet Details
How To Prepare For SSC Stenographer ExamGet Details
SSC Stenographer RecruitmentGet Details
Best SSC Stenographer Preparation BooksGet Details
SSC Stenographer ResultGet Details
SSC Stenographer Cut OffGet Details
SSC Stenographer Answer KeyGet Details

Question 6: A can do a certain work in the same time in which B and C together can do it  If A and B together could do it in 10 days and C alone in 50 days, then B alone could do it in:

  1. 15 days
  2. 20 days
  3. 25 days
  4. 30 days

Answer: 3

Question 7: How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  1. 5 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 5 years

Answer: 2

Question 8: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

  1. 4462.50
  2. 8032.50
  3. 8900
  4. 8925
  5. None of these

Answer: 4

START Practice With: SSC Online Test Series

Question 9: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: 3

Question 10: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Answer: 4

Question 11: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Answer: 3

Download Free: SSC Previous Year Papers

Question 12: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer: 2

Question 13: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: 3

Question 14:  For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Check Out List Of: Top SSC Coaching Classes

Question 15: Which scientist discovered the radioactive element radium?

  1. Isaac Newton
  2. Albert Einstein
  3. Benjamin Franklin
  4. Marie Curie

Answer: 4

Question 16: The first ever Agricultural Marketing & Farm Friendly Reforms Index was launched by

  1. Planning Commission
  2. Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
  3. NITI Aayog
  4. Ministry of Home Affairs

Answer: 3

Question 17: Soumitra Chatterjee and Y.C. Deveshwar conferred with this award by Chief Minister Mamata Banerjee.

  1. Banga Bibhushan
  2. Banga Samman Awards
  3. Krishi Karman Award
  4. Banga Bhushan

Answer: 2

Also Get: SSC Exam Calendar

Question 18: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Answer: 2

Question 19: Which one of the following is always found in ‘Bravery’?

  1. Experience
  2. Power
  3. Courage
  4. Knowledge

Answer: 3

Question 20: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  1. Sutlej and Beas
  2. Jhelum and Chenab
  3. Ravi and Chenab
  4. Ganga and Yamuna

Answer: 2

Check Here:

SSC Stenographer Exam Pattern

Subject QuestionsMarks
Part I- General Intelligence & Reasoning5050
Part IIGeneral Awareness5050
Part IIIEnglish Language & Comprehension100100

Stenography Skill Test:

PostSkill Test Norms on Computer
Stenographer Grade ‘D’Dictation: 10 minutes @ 80w.p.m. Transcription: 50 minutes (English) 65 minutes (Hindi)
Stenographer Grade ‘C’
  • Dictation: 10 minutes @ 100w.p.m.
  • Transcription: 40 minutes (Eng.) 55 minutes (Hindi)

Get Detailed: SSC Stenographer Exam Pattern

Final Words

Aspirants must check the SSC Stenographer Previous Question Paper With Solutions PDF which are well mentioned above. Aspirants are advised to Subscribe Our Free E-Mail Section to get latest updates of SSC Steno Previous Papers into your mailbox directly. You can also join us (recruitmentresult.com) on Facebook to get most recent updates of Staff Selection Commission Steno Question Papers on your timeline wall directly

People May Also Search For

  • SSC Stenographer Question Paper
  • SSC Steno Previous Year Question Paper
  • Staff Selection Commission Stenographer Previous Paper
  • SSC Steno Previous Year Papers
  • Staff Selection Commission Stenographer Previous Question Paper
  • Staff Selection Commission Stenographer Question Paper

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryHow To Find Online Study Material
Tips To Create Your Own Study GuideHow to Prepare for Written Exam
Avoid Sleeping While StudyingHow to Solve a Problem in Exam Correctly
Last Minute Exam Preparation TipsTips to Get Motivated for Everything

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC

Leave a Reply

Submit Comment