Check Your Email To Activate the Confirmation Link


Symbiosis Entrance Test Paper 2016 SET Subject Wise Sample Question Papers

Symbiosis Entrance Test Paper

Candidates who are going to participate in SET exam and searching for Symbiosis Entrance Test Paper they can get SET Sample papers from here. Students can start their preparation according to latest symbiosis entrance test question papers which we have provided below. Preparing candidates can collect detailed information about Symbiosis Entrance Test Paper 2016 by reading this page completely.

Symbiosis Entrance Test yearly conducted by SEU in order to provide admission to the candidates in different types of UG level courses. This Entrance Test usually consist questions on various topics such as geometry, visual comments, Creative thinking abilities etc. those who are preparing for examination they can get the rest information about symbiosis entrance test question paper from this page that is created by the entire team of recruitmentresult.com

SET Exam Pattern

Subjects No. of Questions Max. Marks
Objective Types Questions on color, geometry, visual observations, creative thinking abilities, general design awareness, awareness on Indian culture, craft and traditions etc.  




Symbiosis Entrance Test Paper

Question 1) A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

a)    45 km/hr

b)    50 km/hr

c)    54 km/hr

d)    55 km/hr

Correct answer: B

Question 2) Which of the followings is not a search engine?

a)    Google

b)    Yahoo

c)    Facebook

d)    Duck Duck Go

Correct answer: C

Question 3) A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

a)    12 days

b)    15 days  a

c)    16 days

d)    18 days

Correct answer: B

Also Check:-

Question 4) The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

a)    15

b)    16  a

c)    18

d)    25

Correct answer: B

Question 5) Which of the following has the most capacity?

a)    CD-R

b)    CD-RW

c)    DVD

d)    VCD

Correct answer: c

Question 6) The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

a)    4 years   a

b)    8 years

c)    10 years

d)    None of these

Correct answer: A

Check Related Links:-

Question 7) The term ‘memory’ applies to which one of the following:

a)    Logic

b)    Storage a

c)    Input Device

d)    Output Device

Correct answer: B

Question 8) The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

a)    0

b)    1

c)    10

d)    19

Correct answer: D

Question 9) The population of a village is 5000 and it increases at the rate of 2% every year. After 2 years, the population will be:

a)    5116

b)    5202

c)    5200

d)    5204

Correct answer: B

To Know the Tips To Create Your Own Study Guide:- Visit Here

Question 10) From a group of 7 men and 6 women, five persons are to be selected to form a committee so that at least 3 men are there on the committee. In how many ways can it be done?

a)    564

b)    645

c)    735

d)    756

Correct answer: D

Question 11) The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

a)    213444

b)    214344

c)    214434

d)    231444

Correct answer: A

Question 12) A fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for which the remaining food will last, is:

a)    42

b)    54

c)    62

d)    35

Correct answer: A

Check The Ways To Improve Your Memory

Question 13) The cost of an article was Rs.75. The cost was first increased by 20% and later on it was reduced by 20%. The present cost of the article is:

a)    72

b)    60

c)    75

d)    76

Correct answer: A

Question 14) Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

a)    Asia

b)    Africa  a

c)    Europe

d)    Australia

Correct answer: B

Question 15) Which one is the largest North-Eastern State according to area wise

a)    Assam

b)    Arunachal Pradesh

c)    Nagaland

d)    Mizoram

Correct answer: B

Question 16) Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

a)    04

b)    07

c)    09

d)    13

Correct answer: A

Question 17) 3 pumps, working 8 hours a day, can empty a tank in 2 days. How many hours a day must 4 pumps work to empty the tank in 1 day?

a)    09

b)    10

c)    11

d)    12

Correct answer: D

Check How To Overcome Fear of Exam

Question 18) In order to obtain an income of Rs. 650 from 10% stock at Rs. 96, one must make an investment of:

a)    Rs. 3100

b)    Rs. 6240

c)    Rs. 6500

d)    Rs. 9600

Correct answer: B

Question 19) The banker’s discount on a bill due 4 months hence at 15% is Rs. 420. The true discount is:

a)    Rs. 400

b)    Rs. 360

c)    Rs. 480

d)    Rs. 320

Correct answer: A

Question 20) If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

a)    50 km

b)    56 km

c)    70 km

d)    80 km

Correct answer: A

Question 21) A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

a)    Rs. 650

b)    Rs. 690

c)    Rs. 698

d)    Rs. 700

Correct answer: C

Read Also:-Common Mistakes You Make in Tests

Question 22) A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A’s share is Rs. 855, the total profit is:

a)    Rs. 1425

b)    Rs. 1500

c)    Rs. 1537.50

d)    Rs. 1576

Correct answer: B

Question 23) It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

a)    Sunday

b)    Saturday

c)    Friday

d)    Wednesday

Correct answer: C

Question 24) An error 2% in excess is made while measuring the side of a square. The percentage of error in the calculated area of the square is:

a)    2%

b)    2.02%

c)    4%

d)    4.04%

Correct answer: D

Best Ways To Finish Exam On Time:- Check Here

Question 25) Which one of the following is not a prime number?

a)    31

b)    61

c)    71

d)    91

Correct answer: D

Question 26) Find the odd man out.

8, 27, 64, 100, 125, 216, 343

a)    21

b)    17

c)    14

d)    3

Correct answer: C

Question 27) Two dice are thrown simultaneously. What is the probability of getting two numbers whose product is even?

a)    1/2

b)    3/4

c)    3/8

d)    5/16

Correct answer: B

Question 28) The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:

a)    625

b)    630

c)    640

d)    650

Correct answer: A

Also Read:- How To Stay Awake All Night To Study

Question 29) 30% of a number when subtracted from 91, gives the number itself. Find the number.

a)    60

b)    65

c)    75

d)    70

Correct answer: D

Question 30) If 2994 ÷ 14.5 = 172, then 29.94 ÷ 1.45 = ?

a)    0.172

b)    1.72

c)    17.2

d)    172

Correct answer: C


Candidates who want to obtain other information about Symbiosis Entrance Test Paper 2016 then you may bookmark this page or follow us on facebook and Google plus. Dear candidates, if you have any query about this concern then you may ask for it by entering it in the comment box that is well mentioned below.

Check Last Minute Exam Preparation Tips

Dear visitors, if you have any query about Symbiosis Entrance Test Paper 2016 then you may write your questions in comment box that is given below.

You can get latest updates about this concern direct to your mailbox by Subscribing Our Email Service that is absolutely free. Candidates can also follow us on facebook and Google plus to acquire latest information about recruitments, admit cards, application forms, and answer keys on their timeline.

Something That You Should Put An Eye On

Written Exam Techniques How to Prepare for Written Exam
How to Get in the Mood to Study Tips to Make Study Interesting
Tips to Reaching Your Full Potential How to Stop Being Late for Everything
How To Prepare For Online Exam What Makes a Successful Online Student

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

High Salary | Safe Future | 100% Job Guarantee – Apply Now


Leave a Reply

Submit Comment