Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Syntel Placement Papers With Answers PDF | Latest Papers Free Downlaod

Syntel Placement Papers

Want to prepare for Syntel Placement Test! Then start your preparation from Syntel Placement Papers. Candidates can download Syntel Placement Papers with Answers in PDF format through this page. Before appearing in exam, you may check your skills in Aptitude, Reasoning and Verbal Ability by solving the below sample questions. Interested ones may easily get Latest Syntel Placement Papers according to syllabus from the beneath section. Free Syntel Model Papers will help you to improve your knowledge. So, do regularly practicing the latest Syntel Placement Papers.

Syntel is an Indian IT service provider which is situated in the year of 1980. The headquarters of Syntel is in Troy, Michigan, USA. Usually, the company appoints freshers through campus placement for positions like Software Engineer, Analyst Programmer, and Software Test Engineer etc. In the exam, question related to Aptitude Technical Questions, Reasoning and English based questions are asked generally. So, we the team of recruitmentresult.com is provided direct link of PDF to download Syntel Placement Papers/ Placement Papers of Syntel. Please have a look…

Syntel Placement Papers

Syntel Aptitude Test Placement Papers

Ques1. Poodle: Dog: Moose:?

  1. Duck
  2. Donkey
  3. Fowl
  4. Deer

Answer: 4

Ques2. A woman introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man related to the woman?

  1. Nephew
  2. Son
  3. Cousin
  4. Uncle

Answer: 3

Read Also: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques3. A man said to a lady, “Your mother’s husband’s sister is my aunt.” How is the lady related to the man?

  1. Daughter
  2. Grand Daughter
  3. Mother
  4. Sister

Answer: 4

Ques4. If Neena says, “Anita’s father Raman is the only son of my father-in-law Mahipal”, then how is Bindu, who is the sister of Anitha, related to Mahipal?

  1. Niece
  2. Daughter
  3. Grand daughter
  4. Daughter-in-law

Answer: 3

Ques5. If in a certain language, CHAMPION  is coded as HCMAIPNO, how is NEGATIVE coded in that code?

  1. ENAGITEV
  2. NEAGVEIT
  3. MGAETVIE
  4. EGAITEVN

Answer:1

Ques6. If in a certain language, POPULAR is coded as QPQVMBS, which word  would be coded as GBNPVT?

  1. FAMOUS
  2. FASOUM
  3. FOSAUM
  4. FASAUM

Answer: 1

Do You Know: How to Prepare for Written Exam

Ques7.  Read each sentence to find if there is any grammatical error in it.(Disregard punctuation errors if any) The major(A) / along with(B) / his soldiers(C) / were killed in the field(D)

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 4

Ques8. The firm show(A) / began(B) / when we arrived(C) / in the hall(D)

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 2

Ques9. I believe(A) / that respect (B) / is more preferable than (C) / money(D)

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D

Answer: 3

Ques10. Which one of the following words in the passage indicate that the  writer does not ultimately reject the element of luck?

  1. ‘Luck ……is ever waiting’
  2. ‘Luck whines’
  3. Diligence is the mother of good luck
  4. Luck … wishes the postman would bring him news.

Answer: 3

Check Put: How To Stay Awake All Night To Study

Syntel Reasoning Test Sample Papers

Ques1. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:
0, 2, 8, 14, (….), 34

  1. 24
  2. 22
  3. 20
  4. 18

Answer: 1

Ques2. Study the following information carefully and answer the given questions:
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:

Input: 25 280 345 36 93 147 550

  • Step I: 550 280 345 36 93 147 25
  • Step II: 550 345 280 36 93 147 25
  • Step III: 550 345 280 147 93 36 25

This is the final arrangement and step III is the last step for this input. Which of the following is the last step for the following input?

Input: 145 227 900 49 116 243 356

  1. 900 356 243 227 49 145 116
  2. 900 356 243 227 145 116 49
  3. 900 356 227 243 145 116 49
  4. 900 356 243 227 116 145 49

Answer: 2

Ques3. Cause: The forest department has found several deadly tiger traps in the forests which fall under Maharashtra tiger reserve. These traps are usually laid by African nomads. Which of the following can be a possible effect of the above cause?

  1. The local people and the officials may be alerted of movements of African nationals who look different by their wears and traits.
  2. A fencing may be constructed all around the reserve.
  3. All the tigers from the reserve may be shifted to zoos.
  4. The government may send army personnel to comb the place to find if there are more such traps.

Answer: 1

Read Now: How Can You Write Fast In Exams?

Ques4. Statement:

“Music Loving Club’ has announced a wide variety of programmes by the visiting musicians.” – An advertisement.

Assumptions:

  1. A large number of people are interested to get entertainment through the programme.
    II. The artistes may attract a large number of audiences.
  2. If only assumption I is implicit
  3. If only assumption II is implicit
  4. If either I or II is implicit
  5. If both I and II are implicit

Answer: 4

Ques5. If SERPENT is coded as TNEPRES, then PLAGUE will be coded

  1. EUAGLP
  2. EUGLAP
  3. EUGALP
  4. EULAGP

Answer. 3

Ques6. Doctor is related to diagnosis in the same way Judge is related to?

  1. Court
  2. Punishment
  3. Lawyer
  4. Ore

Answer: 4

Ques7. (A) The Board of Control for Cricket in India (BCCI) announced the launch of the Indian Premier league.
(B)  The Indian Cricket League which was formed recently (in opposition to the BCCI) was the first to launch a premier league.

  1. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect.
  2. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect.
  3. if both the statements (A) and (B) are independent causes.
  4. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.

Answer: 2

Check Here: Health Hazards due to over Studying

Ques8. Joe is younger than Kathy. Mark was born after Joe. Kathy is older than Mark. If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. Uncertain
  4. None

Answer: 1

Ques9. You are playing football in a park. When you kick the ball, it strikes and breaks the window pane of a nearby house. You would:

  1. Demand your ball back from the house owner.
  2. Say that it was no fault of yours.
  3. Stealthily get your ball back.
  4. Apologies to the house owner and contribute to replace the glass.

Answer: 4

Ques10. Pain

  1. cut
  2. Burn
  3. Nuisance
  4. Hurt

Answer: 4

Syntel English Test Model Papers

Ques1. Choose the correct Antonyms: – WILY

  1. twisted
  2. cunning
  3. irrational
  4. guileless

Answer: 4

Read Also: Tips to Manage Time In Exam

Ques2. Choose the correct spelt word out of the given alternatives.

  1. Busisness
  2. Business
  3. Buisiness
  4. Bussiness

Answer: 2

Ques3. We should travel ________ night, as it will be cooler.

  1. in
  2. at
  3. with
  4. by

Answer: 1

Ques4. Choose the correct tense:-Are you playing tennis?

  1. simple present
  2. simple past
  3. present continuous
  4. past continuous

Answer: 3

Ques5. I ————————- for five hours.

  1. Have been working
  2. Has been working
  3. Was working
  4. Am working

Answer: 1

Also Check: Common Mistakes You Make in Tests

Ques6. ALTRUISM

  1. misery
  2. indifference
  3. veracity
  4. generosity

Answer: 4

Ques7. Engineers have made ships that can sail ________ the sea and fly __________ the air.

  1. along, above
  2. on, in
  3. over, into
  4. upon, through

Answer: 2

Ques8. DEXTEROUS

  1. adroit
  2. avaricious
  3. insightful
  4. assiduous

Answer: 1

Ques9. The local high school issued a ______ on field trips until the bus was repaired; then traveling could begin again.

  1. Indispensability
  2. Divergence
  3. Moratorium
  4. Subjection

Answer: 3

Check Out: Tips To Create Your Own Study Guide

Ques10. Not swayed by his student’s ______ flattery, the professor told him that his grade would not be changed.

  1. forlorn
  2. striated
  3. undulating
  4. unctuous

Answer:4

Download PDF: Syntel Placement Papers

Note:

Contenders, if you have any query regarding Syntel Placement Papers 2017 With Answers PDF then you can leave your comment in comment box that is available below.

You can also book mark this page by pressing CTRL+D to get updated information about Syntel Previous Placement Papers With Solutions on your instant access.

Something That You Should Put An Eye On

Syntel RecruitmentSyntel Interview Experience
Strategies To Improve MemoryHow To Prepare For Online Exam
Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Last Minute Exam Study Preparation TipsHow To Maximize Your Score In Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment