Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TANCET Previous Year Question Papers, Download Model Question Paper PDF

TANCET Question Paper

Candidates, who are going to appear for TANCET (Tamil Nadu Common Entrance Test) Entrance Examination, need to start their preparation with updated TANCET Question Paper from this page. We have given direct Links to download TANCET Previous Question Papers on this page. So, you can download TANCET Model Question Paper PDF easily from here.

recruitmentresult.com

Students preparing hard to qualify this state entrance exam, they can get all the details regarding Questions and Answers asked in TANCET from this page. Through TANCET Sample Papers, you can measure your speed and performance by practicing online test series. Tamil Nadu offers various employment opportunities every year to appoint eligible candidates, so those who are interested in growing up their career in this state must focus their studies to crack TANCET 2019 with full enthusiasm.

TANCET Question Paper

தகுதி மற்றும் ஆர்வமுள்ள வேட்பாளர்களை தேர்ந்தெடுப்பதற்கு தமிழ்நாடு பல்வேறு வேலை வாய்ப்புகளை ஆண்டுதோறும் வழங்குகிறது, எனவே இந்த மாநிலத்தில் தங்கள் வளர்ச்சியை வளர்ப்பதில் ஆர்வமுள்ளவர்கள் TANCET 2019 ஐ முழுமையாக உற்சாகத்துடன் படிப்பதில் கவனம் செலுத்த வேண்டும். TANCET Question Paper இங்கிருந்து பாருங்கள். நீங்கள் இந்தப் பக்கத்திலிருந்து நேரடியாக PDF கணக்கைப் பதிவிறக்கலாம்.

TANCET Previous Year PapersTANCET Question Papers
Direct Link
TANCET Question Paper – 2006Get Here
TANCET Question Papers – 2007Get Here
TANCET Model Paper – 2010Get Here
TANCET Question Paper – 2011Get Here
TANCET Model Papers – 2012Get Here

Subject Wise TANCET Previous Year Papers:

TANCET Previous Year Question PaperTANCET Previous Papers
Direct Link
TANCET MBA Question PaperDownload Here
TANCET Engineering Previous Year
Question Papers
Download Here
TANCET Engineering Mathematics
Previous Year Papers
Download Here
TANCET MCA Previous Question PapersDownload Here
TANCET Basic Engineering & Sciences
Previous Year Papers
Download Here
TANCET Computer Science, Engineering &Information Technology Previous Year PapersDownload Here
TANCET Sample Question Papers of ElectricalDownload Here
TANCET Aerospace Engineering Question PapersDownload Here
TANCET Agriculture & Irrigation EngineeringPrevious Year PapersDownload Here
TANCET Architecture Previous Year PapersDownload Here
TANCET Automobile Engineering Previous PapersDownload Here
TANCET Biomedical Engineering Question PaperDownload Here
TANCET Computer Science & Information
Technology Previous Year Papers
Download Here
TANCET Model Question PapersOf PhysicsDownload Here

TANCET Previous Year Question Paper with Answers:

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Check Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Study the following table and answer the questions based on it. (Q.no.7 to 11)

Expenditures of a Company (in Lakh Rupees) per Annum Over the given Years:

YearItem of Expenditure
SalaryFuel and TransportBonusInterest on LoansTaxes
1998288983.0023.483
19993421122.5232.5108
20003241013.8441.674
20013361333.6836.488
20024201423.9649.498

Read This: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 7: What is the average amount of interest per year which the company had to pay during this period?

  1. 32.43 lakhs
  2. 33.72 lakhs
  3. 34.18 lakhs
  4. 36.66 lakhs

Answer: 4

Question 8: The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?

  1. 1%
  2. 5%
  3. 1%
  4. 25%

Answer: 3

Question 9: Total expenditure on all these items in 1998 was approximately what percent of the total expenditure in 2002?

  1. 62%
  2. 66%
  3. 69%
  4. 71%

Answer: 3

Get Info About: Get Rid Of Sleeping While Studying

Question 10: The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?

  1. 544.44 lakhs
  2. 501.11 lakhs
  3. 446.46 lakhs
  4. 478.87 lakhs

Answer: 1

Question 11: The ratio between the total expenditure on Taxes for all the years and the total expenditure on Fuel and Transport for all the years respectively is approximately?

  1. 4:7
  2. 10:13
  3. 15:18
  4. 5:8

Answer: 2

Question 12: If A $ B means B is the father of A; A # B means B is the mother of A; A * B means B is the sister of A and A @ B means B is the husband of A, which of the following indicates that N is the grandmother of P? (Blood Relation Test)

  1. P * Q # M $ N
  2. P @ Q $ M # N
  3. P # Q $ N * M
  4. None of these

Answer: 4

Read Also: Effective Time Table For Studies

Question 13: If M x N means M is the daughter of N; M + N means M is the father of N; M % N means M is the mother of N and M – N means M is the brother of N then P % Q + R – T x K indicates which relation of P to K?

  1. Daughter-in-law
  2. Sister-in-law
  3. Aunt
  4. None of these

Answer: 4

Question 14: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 15: RELINQUISH (Antonyms)

  1. Abdicate
  2. Renounce
  3. Possess
  4. Deny

Answer: 3

You Must Know This: How Can You Write Fast In Exams?

Question 16: EXODUS

  1. Influx
  2. Home-coming
  3. Return
  4. Restoration

Answer: 1

Question 17: Extreme old age when a man behaves like a fool (One Word Substitutes)

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Question 18: To cause troops, etc. to spread out in readiness for battle

  1. Disperse
  2. Deploy
  3. Collocate
  4. Align

Answer: 2

Grab Now: How Do Toppers Study?

Question 19: Of outstanding significance

  1. Monumental
  2. Rational
  3. Ominous
  4. Evident

Answer: 1

Question 20: To keeps one’s temper (Idioms and Phrases)

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: 2

Question 21: To smell a rat

  1. To see signs of plague epidemic
  2. To get bad small of a bad dead rat
  3. To suspect foul dealings
  4. To be in a bad mood
  5. None of these

Answer: 3

Must Read: How To Find Online Study Material

Question 22: To set one’s face against

  1. To oppose with determination
  2. To judge by appearance
  3. To get out of difficulty
  4. To look at one steadily
  5. None of these

Answer: 1

Question 23: To end in smoke

  1. To make completely understand
  2. To ruin oneself
  3. To excite great applause
  4. To overcome someone
  5. None of these

Answer: 2

Question 24: AUGUST (Synonyms)

  1. Common
  2. Ridiculous
  3. Dignified
  4. Petty

Answer: 3

Question 25: If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?

  1. A is smaller than B.
  2. is greater than B
  3. Relationship between A and B cannot be determined.
  4. If x is smaller than y, then A is greater than B.
  5. None of these

Answer: 5

Check TANCET 2019 Related Links:

TANCET 2019Get Details
TANCET Answer KeyGet Details
TANCET CounsellingGet Details
How To Prepare For TANCET 2019Get Details
TANCET EligibilityGet Details
TANCET SyllabusGet Details
TANCET Hall TicketGet Details
TANCET ResultGet Details
TANCET Cut OffGet Details
TANCET Colleges in IndiaGet Details
TANCET BooksGet Details
Official WebsitePress Here

TANCET Reference Books:

  • TANCET MBA by Ramasamy E by Sura Books Pvt Ltd.
  • Tata McGraw Hills TANCET 2019.
  • Pearson Guide to MBA Entrance Exam by Edgar Thorpe.
  • TANCET MCA -Anna University by VVK Subbaraj
  • Advanced Engineering Mathematics by Earle c.Potter

Final Note:

Those aspirants, who are preparing for TANCET Exam, are requested to go through complete page and keep visiting this portal for getting more updated info on TANCET Previous Year Question Papers for better preparation of your exam.  For any query regarding TANCET Question Paper, you can comment in below given comment box.

Candidates eager to get more updates regarding this examination,  can bookmark this page by pressing Cntrl+d,  since we will be updating this web page regularly or you can Subscribe Our Free Email Service to get facility of direct email into your mailbox.

Something That You Should Put An Eye On

Last Minute Exam Study – TipsHow to Make a Study Guide
Written Exam TechniquesHow To Solve Objective Type Question Papers
How To Solve A Problem In Exam CorrectlyHow To Score Good Grades
How To Prepare For Online ExamHow To Prepare For Written Examination

Filed in: Question & Answers, Question Paper

2 Responses to "TANCET Previous Year Question Papers, Download Model Question Paper PDF"

  1. priya

    thank you

  2. D.Narayanan

    I will get these question’s answer with solution.so,please send this mail.

Leave a Reply

Submit Comment