Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Time And Work Questions For Bank, Railway, SSC & Other Competitive Exams

Time And Work Questions

Time and Work is necessary topic asked in Banking, Railway, SSC and other competitive exams. Try to solve below given tricky Time And Work Questions using the formula. Time And Work Questions are based on days, months, duration etc. With the help of Time and Work Questions, applicant can prepare well for Competitive Exams.

recruitmentresult.com

However if your basics are strong and you know how the time and work formulas were derived and which time and work formulas to use in specific kinds of problems you are sorted. Rate of work is the most important concept in Time and Work problems.

Time And Work Questions

Time And Work Questions with Solutions:

Time And Work Questions for Bank Exam

Question 1: A is thrice as good a workman as B and takes 10 days less to do a piece of work than B takes. B alone can do the whole work in

  1. 15 days
  2. 10 days
  3. 9 days
  4. 8 days

Answer: 1

Question 2: A does half as much work as B in three-fourth of the time. If together they take 18 days to complete the work, how much time shall B take to do it

  1. 40 days
  2. 35 days
  3. 30 days
  4. 25 days

Answer: 3

Question 3: 5 men and 2 boys working together can do four times as much work as a man and a boy. Working capacity of man and boy is in the ratio

  1. 1:2
  2. 1:3
  3. 2:1
  4. 2:3

Answer: 3

Question 4: A piece of work can be done by 6 men and 5 women in 6 days or 3 men and 4 women in 10 days. It can be done by 9 men and 15 women in how many days ?

  1. 3 days
  2. 4 days
  3. 5 days
  4. 6 days

Answer: 1

Get Here: Bank Online Test

Question 5: A can do a piece of work in 15 days and B alone can do it in 10 days. B works at it for 5 days and then leaves. A alone can finish the remaining work in

  1. 5 days
  2. 6 days
  3. 5 days
  4. 5 days

Answer: 3

Question 6: To complete a work A and B takes 8 days, B and C takes 12 days, A,B and C takes 6 days. How much time A and C will take:

  1. 24 days
  2. 16 days
  3. 12 days
  4. 8 days

Answer: 4

Question 7:  A can do a piece of work in 4 hours . A and C together can do it in just 2 hours, while B and C together need 3 hours to finish the same work. In how many hours B can complete the work ?

  1. 10 hours
  2. 12 hours
  3. 16 hours
  4. 18 hours

Answer: 2

Question 8: 4 men and 6 women finish a job in 8 days, while 3 men and 7 women finish it in 10 days. In how many days will 10 women working together finish it ?

  1. 30 days
  2. 40 days
  3. 50 days
  4. 60 days

Answer: 2

Get Best Answer: How to Prepare for Maths

Question 9: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C

  1. 300
  2. 400
  3. 500
  4. 600

Answer: 2

Question 10: A is twice as good as workman as B and together they finish a piece of work in 18 days. In how many days will B alone finish the work.

  1. 27 days
  2. 54 days
  3. 56 days
  4. 68 days

Answer: 2

Time And Work Questions PDF

Time And Work Questions for Railway:

Question 1: Find the length of the train travelling with 90 kmph if it crossed a 600m bridge in 56 seconds ?

  1. 950 m
  2. 900 m
  3. 850 m
  4. 800 m

Answer: 4

Question 2: Find the distance covered by a boat in 30 mins during downstream, if its speed in still water is 7 kmph and speed of the stream is 5 kmph ?

  1. 6 km
  2. 7 km
  3. 8 km
  4. 9 km

Answer: 1

Question 3: 3 men and 2 women can complete a work in 12 days, then in how many days can 6 men and 4 women complete the work ?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 8

Answer: 3

Question 4: Find the speed of a train of length 600m, which crossed a man standing on the platform in 24 seconds?

  1. 40 kmph
  2. 80 kmph
  3. 45 kmph
  4. 90 kmph

Answer: 4

START Practice With: Online Test For Railway

Question 5: Find the speed of a car which travelled 100 metres in 4.5 seconds ?

  1. 60 kmph
  2. 80 kmph
  3. 100 kmph
  4. 120 kmph

Answer: 2

Question 6: Find the distance covered by a boat in 30 mins during downstream, if its speed in still water is 7 kmph and speed of the stream is 5 kmph ?

  1. 6 km
  2. 7 km
  3. 8 km
  4. 9 km

Answer: 1

Question 7: P is thrice as good a workman as Q and together they finish a piece of work in 24 days. The number of days taken by P alone to finish the work is:

  1. 25 days
  2. 22 days
  3. 32 days
  4. 34 days
  5. None of these

Answer: 3

Question 8: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 2

Check Now: Mathematics Quiz

Question 9: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Answer: 2

Question 10: A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work. Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:

  1. 4 days
  2. 6 days
  3. 8 days
  4. 12 days

Answer: 2

Time And Work Questions for SSC:

Question 1: A can do a piece of work  in 10 days and B can do it 20 days. How many days will both take together to complete the work?

  1. 15
  2. 24/5
  3. 20/3
  4. 30

Answer: 3

Question 2: 5 men and 2 women working together can do four times as much work per hour as a man and a woman together. The work done by a man and a woman should be in ratio:

  1. 1:2
  2. 2:1
  3. 1:3
  4. 4:1

Answer: 2

Question 3: A, B and C can complete a work in 10, 12 and 15 days respectively. But A left the work before 5 days of its completion. B also left the work 2 days after A left. In how many days was the work completed?

  1. 4
  2. 5 days
  3. 7 days
  4. 8 days

Answer: 3

Question 4: A can do a work in 5 days less than the time taken by B to do it. If both of them together take 100 /9  days, then the time taken by B’ alone to do the same work (in days) is

  1. 15
  2. 20
  3. 25
  4. 30

Answer: 3

Get Free: SSC Online Test Series

Question 5: A contractor undertakes to make a road in 40 days and employs 25 men. After 24 days, he finds that only one third of the road is made. How many extra men should he employ so that he is able to complete the work 4 days earlier?

  1. 100
  2. 60
  3. 75
  4. None of these

Answer: 3

Question 6: Some carpenters promised to do a job in 9 days but 5 of them were absent and remaining men were absent and remaining men did the job in 12 days. The original number of carpenters was

  1. 24
  2. 20
  3. 16
  4. 18

Answer: 2

Question 7: Babu and Asha can do a job together in 7 days. Asha is 7/4 times as efficient as Babu. The same job can be done by Asha alone in

  1. 22 days
  2. 21 days
  3. 11 days
  4. 9 days

Answer: 3

Question 8: 5 persons can prepare an admission list in 8 days working 7 hours a day. If 2 persons join hem so as to complete the work in 4 days, they need to work per day for

  1. 10 hours
  2. 9 hours
  3. 12 hours
  4. 8 hours

Answer: 1

You Can Also Get All: Maths Formulas

Question 9: If 6 men and 8 boys can do a piece of work in 10 days and 26 men and 48 boys can do the same in 2 days, the time taken by 15 men and 20 boys to do the same type of work will be:

  1. 5 days
  2. 4 days
  3. 6 days
  4. 7 days

Answer: 12

Question 10: A and B working separately can do a piece of work in 10 days and 15 days respectively. If they work on alternate days beginning with A, in how many days will the work be completed

  1. 18 days
  2. 13 days
  3. 12 days
  4. 6 days

Answer: 3

Time And Work Questions for Competitive Exams:

Question 1. A and B complete a work in 6 days. A alone can do it in 10 days. If both together can do the work in how many days

  1. 75 days
  2. 4 days
  3. 5 days
  4. 6 days

Answer: 1

Question 2. A and B together can do a piece of work in 8 days. If A alone can do the same work in 12 days, then B alone can do the same work in?

  1. 20 days
  2. 16 days
  3. 24 days
  4. 28 days

Answer: 3

Question 3. A can do a piece of work in 4 days. B can do it in 5 days. With the assistance of C they completed the work in 2 days. Find in how many days can C alone do it?

  1. 10 days
  2. 20 days
  3. 5 days
  4. 4 days

Answer: 2

Question 4. A and B can do a piece of work in 6 2/3 days and 5 days respectively. They work together for 2 days and then A leaves. In how many days after that B will complete the work alone.

  1. 2 days
  2. 1 ½ days
  3. 3 days
  4. 3 ½ days

Answer: 2

Check More: Aptitude Questions & Answers

Question 5. A can do a piece of work in 30 days. He works at it for 5 days and then B finishes it in 20 days. In what time can A and B together it?

  1. 16 2/3 days
  2. 13 1/3 days
  3. 17 1/3 days
  4. 16 1/2 days

Answer: 2

Question 6. A and B can do a piece of work in 12 days and 16 days respectively. Both work for 3 days and then A goes away. Find how long will B take to complete the remaining work?

  1. 15 days
  2. 12 days
  3. 10 days
  4. 9 days

Answer: 4

Question 7. A and B can do a piece of work in 3 days, B and C in 4 days, C and A in 6 days. How long will C take to do it?

  1. 18 days
  2. 20 days
  3. 24 days
  4. 30 days

Answer: 3

Question 8. A can do a piece of work in 10 days. He works at it for 4 days and then B finishes it in 9 days. In how many days can A and B together finish the work?

  1. 6 days
  2. 8 days
  3. 8 ½ days
  4. 7 ½ days

Answer: 1

Practice With: Quantitative Aptitude Quiz

Question 9. A can do a piece of work in 40 days; B can do the same in 30 days. A started alone but left the work after 10 days, then B worked at it for 10 days. C finished the remaining work in 10 days. C alone can do the whole work in?

  1. 24 days
  2. 30 days
  3. 44 days
  4. 17 1/2 days

Answer: 1

Question 10. A work which could be finished in 9 days was finished 3 days earlier after 10 more men joine4. The number of men employed was?

  1. 18
  2. 20
  3. 22
  4. 24

Answer: 2

Time And Work Questions:

Time And Work Questions are very common and ask in various competitive examinations like Bank, SSC, SBI, UPSC etc. Time And Work Questions are very easy to solve but need accurate tricks to get solved. To help all the preparing aspirants here we are providing Easy and Short Tricks to solve Aptitude Questions regarding Time and Work.

Arithmetic section is the most time consuming and the most mark securing section. In Time And Work Questions in Hindi, there are only two situations that either candidate will get full marks or they will get a zero. There are many tricks that can be used by contenders in solving the Time and Work Questions.

Something That You Should Put An Eye On

Online Quiz for Competitive ExamsHow to Solve Objective Type Questions
How To Improve Math SkillsData Interpretation Questions With Solutions
Online Test For UPSC How To Find Online Study Material
How to Solve a Problem in Exam CorrectlyStrategies To Improve Memory

Filed in: Question & Answers, Question Paper

2 Responses to "Time And Work Questions For Bank, Railway, SSC & Other Competitive Exams"

  1. Sowmya

    its very helpful tq u so much

  2. K.hari

    Tq

Leave a Reply

Submit Comment