Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TISSNET Sample Paper 2019 | Previous Year Papers Free – Download Solved PDF

TISSNET Sample Paper 2019

Download TISSNET Sample Paper 2019 from here!! By hitting the direct link stated below, candidates will be able to download the Solved PDF of TISSNET Previous Year Papers for free.

In order to crack the national level examination, candidates must prepare from each and every resource available. One of these resources is the TISSNET Sample Paper which is available on this page.

TISSNET Previous Year Papers 2019

Referring to TISSNET previous year question papers will help in getting necessary information about syllabus and topics covered in Tata Institute of Social Sciences National Entrance Test.

Moreover, these papers assist in maintaining speed & managing time while solving them. Get all information about TISSNET Sample Paper 2019 by going through this page modified by team of recruitmentresult.com

TISSNET Sample Paper

Question 1) Azad Hind was an Indian provisional government established in occupied ___________ in 1943.

  1. Australia
  2. Sri Lanka
  3. Singapore
  4. Bangladesh

Answer: 3

Check Here Latest: TISS Entrance Exam Syllabus

Question 2) Amsterdam is the Capital City of

  1. United Arab Emirates
  2. Netherlands
  3. South Korea
  4. Italy

Answer: 2

Question 3) Bindusara was the son of?

  1. Ashoka
  2. Akbar
  3. Chandragupta
  4. Shivaji

Answer: 3

Question 4) Who Invented Cinematography?

  1. William Friese-Greene
  2. Arthur Fry
  3. Gordon Gould
  4. Otto von Guericke

Answer: 1

Question 5) The mass of an object _______________.

  1. changes from place to place
  2. remains same everywhere
  3. is equal to its weight
  4. is greater at mountains

Answer: 2

Also Get: TISSNET Exam Pattern

Question 6) Article 19 of the Indian Constitution “Protection of certain rights regarding freedom of speech, etc” deals with

  1. the Union Government
  2. the State Government
  3. the directive principles of state policy
  4. the fundamental rights of the Indian Citizen

Answer: 4

Question 7) Tesla is a unit of _______________.

  1. Dipole moment
  2. Magnetic flux
  3. Magnetic Induction
  4. Magnetic field

Answer: 3

Question 8) National Democratic Alliance was founded in?

  1. 1951
  2. 1998
  3. 2004
  4. 1980

Answer: 2

Question 9) Who is the author of “Life is What You Make it”?

  1. Durjoy Datta
  2. Savi Sharma
  3. Ajay K Pandey
  4. Preeti Shenoy

Answer: 4

Read Here: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 10) Lalita Babbar is related to _______________.

  1. Cycling
  2. Wrestling
  3. Gymnastics
  4. Racing

Answer: 4

Question11) Each exterior angle of a regular hexagon is of measure

  1. 120 o
  2. 80 o
  3. 100 o
  4. 60 o

Answer: 4

Question12) The number of sides in a regular polygon is 15 , then measure of each exterior angle is

  1. 24o
  2. 36o
  3. 20o
  4. 18o

Answer: 1

Question13) A parallelogram whose all sides are equal is called

  1. square
  2. rhombus
  3. rectangle
  4. trapezium

Answer: 2

Do You Know: How To Find Online Study Material

Question14) the diagonals of a rhombus bisect each other at _________ angles.

  1. acute
  2. right
  3. obtuse
  4. reflex

Answer: 2

Question15) Diagonals of a rectangle:

  1. equal to each other
  2. not equal
  3. one is double of the other
  4. none of these

Answer: 1

Question16) The diagonals of a square bisect each other at _________ angle.

  1. acute
  2. right
  3. obtuse
  4. reflex

Answer: 2

Question17) The value of x in the following figure is:

  1. 60 o
  2. 70 o
  3. 180 o
  4. 90 o

Answer: 2

Must Check: Tips To Create Your Own Study Guide

Question18) Minimum possible interior angle in a regular polygon is ___________.

  1. 70 o
  2. 60 o
  3. 90 o
  4. 120o

Answer: 2

Question19) Maximum possible exterior angle in a regular polygon is ___________.

  1. 70 o
  2. 60 o
  3. 90 o
  4. 120o

Answer: 4

Question20) How many sides does a heptagon have?

  1. 2
  2. 4
  3. 7
  4. 5

Answer: 3

Question21) Arrange the words given below in a meaningful sequence.

Presentation 2.Recommendation 3. Arrival 4.Discussion 5.Introduction

  1. 5, 3, 4, 1, 2
  2. 3, 5, 4, 2, 1
  3. 3, 5, 1, 4, 2
  4. 5, 3, 1, 2, 4

Answer: 3

Also Know: How Can You Write Fast In Exams?

Question22) What was the day on 15th august 1947 ?

  1. Friday
  2. Saturday
  3. Sunday
  4. Thursday

Answer: 1

Question23) Today is Monday. After 61 days, it will be :

  1. Tuesday
  2. Monday
  3. Sunday
  4. Saturday

Answer: 4

Question24) In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was :

  1. 2500
  2. 2700
  3. 2900
  4. 3100

Answer: 2

Question25) A bag contains 50 P, 25 P and 10 P coins in the ratio 5: 9: 4, amounting to Rs. 206. Find the number of coins of each type respectively.

  1. 360, 160, 200
  2. 160, 360, 200
  3. 200, 360,160
  4. 200,160,300

Answer: 3

Read Here: Tips To Score Good Marks

Question26) ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Answer: 4

Question27) 9 ÷ 5 + 4 – 3 x 2 =?

  1. 2
  2. -9
  3. -3
  4. 3
  5. None of these

Answer: 5

Question28) 6 – 9 + 8 x 3 ÷ 20 =?

  1. -2
  2. 6
  3. 10
  4. 12
  5. None of these

Answer: 3

Question29) 21 ÷ 8 + 2 – 12 x 3 =?

  1. 14
  2. 9
  3. 5
  4. 11
  5. None of these

Answer: 2

Get Best Answer: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Question30) 15 x 5 ÷ 3 + 1 – 1 =?

  1. -1
  2. -2
  3. 3
  4. 1
  5. None of these

Answer: 4

TISSNET Question Paper

TISSNET question paperDownload Here
TISSNET previous year question papersDownload Here
TISSNET Sample PaperDownload Here
TISSNET sample question paperDownload Here
TISSNET Question Paper for 2017Download Here

TISSNET Exam Pattern:

  • For UG courses:

Mode of Exam:

Tata Institute of Social Sciences National Entrance Test will be organized through online mode (computer based test).

Distribution of marks:

SubjectsDurationMarks
Current Affairs, Social Awareness & Logical and Analytical Reasoning60 minutes60
English30 minutes40
  • For PG Courses:

Exam Mode:

Paper will be conducted through online mode (computer based test).

Distribution of marks:

SubjectsMarksNumber of questionsNegative Marking
General Awareness40100 questionsThere is no provision of negative marking for wrong answer
English Proficiency30
Maths and Logical Reasoning30

Note:

This is all about TISSNET Sample Paper 2018. Aspirants may plan their studies by taking help from these Previous Year Papers. Refer its Official Link to know more about TISSNET Sample Paper.

Something That You Should Put An Eye On

TISSNET ExamTISSNET Registration
TISS NET ResultsTISSNET Answer Key
Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
How To Prepare For Online ExamHealth Hazards due to over Studying

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment