Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TNPSC Current Affairs 2018 in Tamil/English (April) Latest News, GK Quiz

TNPSC Current Affairs

While preparing for a competitive exam, knowledge of current social issues becomes important. So, if you’re preparing for Competitive exams to be held in April, then we’re providing here TNPSC Current Affairs.

This page contains all the recent updates & Latest News, TNPSC GK Quiz / Ques. & Ans. Applicants, who’re going to appear in TNPSC Exam and other related competitive exam, can check TNPSC Current Affairs 2018 in Tamil/English language from here.

TNPSC Current Affairs

With the help of TNPSC Current Affairs given here on this page of recruitmentresult.com, you will also become able to answer the questions related to all latest happenings in Tamil Nadu.

நடப்பு விவகாரங்கள் பற்றிய பொதுவான அறிவு மிகவும் சிறியதாக மாறிவிட்டது; ஊடகங்கள் மற்றும் தகவல் புரட்சியின் வியத்தகு மாற்றங்கள் இருந்தபோதிலும். சராசரியாக, இன்றைய குடிமக்கள் தங்கள் தலைவர்களை பெயரிட முடிந்தது, மேலும் 20 ஆண்டுகளுக்கு முன்பு பெரிய செய்தி நிகழ்வுகள் என்று அவர்கள் அறிந்திருக்கிறார்கள்.

இந்த கவலையை நீங்கள் கொண்டிருக்கிறீர்களா? இன்றைய நன்கு இணைக்கப்பட்ட உலகில் நம்மைச் சுற்றி என்ன நடக்கிறது என்பது பற்றி கவலைப்படுகிறோம். தற்போதைய விவகாரங்களுக்கு நன்றி. இன்று நமக்கு என்ன நடக்கிறது என்று நமக்குத் தெரியும்.

Check Out:- Latest Current Affairs Updates

TNPSC Current Affairs

Highlights of Tamilnadu PSC Current Affairs 2018:

  • In a bid to make education system in India more transparent, the Ministry of Human Resource Development (HRD) has launched integration of e-SANAD portal and NAD – National Academic Depository
  • A new draft rules to make mandatory for automobile manufacturers to provide high security registration plates (HSRP) to all new vehicles has published by the Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) from January 1, 2019
  • Board of Control for Cricket in India (BCCI) is recommended to be declared as a public body by the Law Commission of India (LCI)
  • Madhya Pradesh was selected for the Most Film Friendly State award 2017
  • One Nation One Tax policy for seamless movement of commercial vehicles across the country has been proposed by the Group of Ministers (GoM) constituted by Union Ministry of Road Transport and Highways.
  • OPV Vijaya: Indian Coast Guard patrol vessel launched
  • Government announces 9 new Smart Cities
  • Coast Guards of India, Japan undertake joint naval exercise
  • Committee of Governors submits report to President
  • Flamingo festival held at Pulicat lake in Andhra Pradesh
  • HRD Ministry releases All India Higher Education Survey
  • Atal Pension Yojana reaches subscriber base of 80 lakh
  • Defence Ministry clears Rs.2420 Crore worth contracts for Navy, Army
  • Government, World Bank ink loan agreement for Tamil Nadu Irrigated Agriculture Modernization Project
  • Maharashtra tops in GST collection in first five months
  • 25th meeting of the Common wealth Heads of Government Meeting 2018 (CHOGM) was held in London, UK.
  • A MoU with Ministry of Power for generating 9200 million units for the year 2018-19 was signed by Hydro power major Sutlej Jal Vidut Nigam (SJVN) Limited in New Delhi
  • The first International SME (Small, Medium Enterprises) convention organised by Ministry of Micro, Small & Medium Enterprises will be held in New Delhi from 22ndto 24th April, 2018.
  • Under Mutual Agreement Procedure (MAP) system, India and Finland have reached an agreement on the tax dispute with Nokia
  • ‘Integrated initiative for prevention & control of viral hepatitis’ under National Health Mission (NHM) for prevention and control of viral hepatitis has been decided to roll out by the Union Ministry of Health and Family Welfare.
  • A new office of Central Project Monitoring Unit for e-Vidhan project of Government was inaugurated by the Union Ministry of Parliamentary Affairs at Parliament House Annexe.
  • The restructured Centrally Sponsored Scheme of Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan (RGSA) was approved by the Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) chaired by the Prime Minister Narendra Modi.
  • The Union Cabinet has approved promulgation of Criminal Law (Amendment) Ordinance to provide death penalty for rapists of girls below 12 years.

Also Check Latest: GK Current Affairs

TNPSC Current Affairs in Tamil:

  • அமெரிக்க விமானப்படைத் தளபதி டேவிட் எல். கோல்ட்ஃபின் தேஜாஸ் விமானத்தை பறக்க
  • தமிழ்நாட்டின் கிராமப்புற பொருளாதாரத்தை ஊக்குவிக்க திட்டம் $ 100 மில்லியன் கடன் ஒப்பந்தத்தில் அரசாங்கம் ஈடுபடுகிறது
  • அலைவரிசை ஓய்வூதியத் திட்டங்களை விரிவுபடுத்த அரசு விதிகளை மீறுகிறது
  • 2018 பத்மா விருதுகள்
  • நாராயணன் ISRO இன் லிக்விட் புரப்சியன் சிஸ்டம்ஸ் சென்டரின் இயக்குனராக நியமிக்கப்பட்டார்
  • தமிழ்நாடு முதல்வர் எடப்பாடி கே. பழநிச்சமி யுனெஸ்கோ விருது பெற்றார்

Check Also: TNPSC Notification

TNPSC Current Affairs Questions and Answers 2018

Question 1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: Option 1

Question 2. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: Option 2

Question 3. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Option 2

Check Now: Current Affairs Date Wise

Question 4. Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: Option 2

Question 5. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question 6. Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: Option 2

Question 7. The treaty of Srirangapatna was signed between Tipu Sultan and

  1. Robert Clive
  2. Cornwallis
  3. Dalhousie
  4. Warren Hastings

Answer: Option 2

Question 8. The system of competitive examination for civil service was accepted in principle in the year

  1. 1833
  2. 1853
  3. 1858
  4. 1882

Answer: Option 2

Check Also: TNPSC Annual Planner

Question 9. Through which one of the following, the king exercised his control over villages in the Vijayanagar Empire?

  1. Dannayaka
  2. Sumanta
  3. Nayaka
  4. Mahanayakacharya

Answer: Option 4

Question 10. The Vijayanagara ruler, Kirshnadev Raya’s work Amuktamalyada, was in

  1. Telugu
  2. Sanskrit
  3. Tamil
  4. Kannada

Answer: Option 1

Question 11. Under an agreement with which of the following countries did Subhas Chandra Bose organize the Indian soldiers, taken as prisoners by the Axis Powers, into the Azad Hind Fauj?

  1. China
  2. Germany
  3. Italy
  4. Japan

Answer: Option 4

Question 12. We hear of two envoys being sent to the Roman kings, one in 27-28 AD to the court of Augustus and the other in 110-20 AD to the court of

  1. Cartius
  2. Trajan
  3. Nero
  4. Brutus

Answer: Option 2

Check Now: Awards and Honours in India

Question13. The use of Kharoshti in ancient Indian architecture is the result of India’s contact with

  1. Central Asia
  2. Iran
  3. Greece
  4. China

Answer: Option 3

Question 14. Vaikhanasa the five-fold conception of Vishnu consists of

  1. I) Brahman
    II) Purusha
    III) Prakriti
    IV) Satya
    V) Achyuta
    VI) Aniruddha
  2. I, II, III, IV and V
  3. II, III, IV, V and VI
  4. I, II, IV, V and VI
  5. I, III, IV, V and VI

Answer: Option 4

Question15. The troops raised by the emperor but not paid directly the state and place under the charge of mansabadars were know as

  1. Walashahi
  2. Barawardi
  3. JCumaki
  4. Dakhili

Answer: Option 4

Question 16. First Afghan War took place in

  1. 1839
  2. 1843
  3. 1833
  4. 1848

Answer: Option 1

You Can Also Check: Current Indian books and Authors

Question 17. Gulf cooperation council was originally formed by

  1. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
  2. Second World Nations
  3. Third World Nations
  4. Fourth World Nations

Answer: Option 1

Question 18. First China War was fought between

  1. China and Britain
  2. China and France
  3. China and Egypt
  4. China and Greek

Answer: Option 1

Question19. Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: Option 4

Check Also: Current National News

Question20. For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Answer: Option 2

Question 21. Which city is hosting the 2018 Secure India Conclave?

  1. Kanpur
  2. Indore
  3. Jaipur
  4. New Delhi

Answer: Option 4

Question 22. The 2018 National Panchayati Raj Day (NPRD) is celebrated on which date in India?

  1. April 21
  2. April 22
  3. April 24
  4. April 23

Answer: Option 3

Get Here: Date Wise Current Affairs

Question 23. The World Book And Copyright Day (WBD) is observed on which date?

  1. April 23
  2. April 24
  3. April 22
  4. April 21

Answer: Option 1

Question 24. The Digambarpur gram panchayat has recently declared as the India’s best panchayat. It is located in which state?

  1. Karnataka
  2. West Bengal
  3. Kerala
  4. Assam

Answer: Option 2

Question 25. The Indian Overseas Bank (IOB) has signed Information Utility pact with NeSL. What does “NeSL” stands for?

  1. National E-Governance Solutions Limited
  2. National E-Governance Services Limited
  3. National E-Governance Server Limited
  4. National E-Governance sBank Limited

Answer: Option 2

You Can Also Check: Monthly Current Affairs

Question 26. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

  1. Marin Cilic
  2. Rafael Nadal
  3. Grigor Dimitrov
  4. Diego Schwartzman

Answer: Option 2

Question 27. Who has become the first Egyptian footballer to win the Professional Footballers’ Association (PFA) Player of the Year for the 2017-18 season?

  1. Mohamed Salah
  2. Kevin De Bruyne
  3. Gary Lineker
  4. Gurpreet Singh Sandhu

Answer: Option 1

Question 28. India has signed how much amount of loan agreement with World Bank to improve rural road network in Madhya Pradesh?

  1. $220 million
  2. $210 million
  3. $230 million
  4. $240 million

Answer: Option 2

Question 29. Who chaired the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce?

  1. Narendra Modi
  2. Arun Jaitely
  3. Suresh Prabhu
  4. Smriti Irani

Answer: Option 3

Question 30. Prime Minister Narendra Modi has launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan in which district of Madhya Pradesh?

  1. Jabalpur
  2. Gwalior
  3. Mandla
  4. Indore

Answer: Option 3

Check Here: Daily Current Affairs

Final Note:

You may fetch more information regarding TNPSC Current Affairs 2018 by going through the direct links given on this page. You may make this page as bookmark by pressing CTRL+D keys from the keyboard or may follow us on twitter for getting latest updates.

Stay tuned with this web portal for regular updates related to TNPSC Current Affairs as we will update this page whenever necessary or you can also book mark this page by pressing Ctrl plus D.

Something That You Should Put An Eye On

TNPSC CounsellingTNPSC Previous Year Question Paper
Latest Pratiyogita DarpanTNPSC Annual Planner
TNPSC BooksState PSC Exam
National Current AffairsTNPSC Recruitment
TNPSC Study MaterialTNPSC Coaching Centres In India

Filed in: Current Affairs, PSC, TNPSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment