Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


TNPSC Group (1, 2, 2a, 4) Online Test 2018 Mock Test Series in Tamil, English

TNPSC Online Test  

Dear friends, Group Wise (1, 2, 2a, 4) TNPSC Online Test or Mock Test Series in Tamil as well as in English is provided here. Applicants, who want to qualify the Tamil Nadu PSC Exam, need to check TNPSC Online Mock Test which is covering syllabus of TNPSC Group 4, Group 1, Group 2 and 2a. TNPSC online test is also helpful for all other TNPSC Group Examinations. Therefore, Start Practice through TNPSC Online Test 2018, Score well in TNPSC Group IV, Group I, Group II and IIA Exam.

The Free Online Mock Test For TNPSC Group 2, Group 1, Group 4 & 2a is prepared based on new TNPSC Exam Pattern and TNPSC syllabus released by the Tami Nadu Public Service Commission. The TNPSC Target Mock Test in English / Tamil Medium is provided by our team member of recruitmentresult.com. Aspirants, who want to get a better rank in the examination, they may participate through TNPSC Group (1, 2, and 4) Online Test mentioned below by recruitmentresult.com.

TNPSC Online Test  

TNPSC Group 1 Online Mock Test

Ques1. The ratio of a km to mile is?

  1. 1:1.0
  2. 1:1.1
  3. 1:1.4
  4. 1:1.6

Ans: 4

Ques2. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Ans: 2

Check Updated: TNPSC Group 1 Syllabus

Ques3. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Ans: 2

Ques4. The minimum distance between the sun and the earth occurs on:

  1. December 22
  2. June 21
  3. September 22
  4. January 4

Ans: 4

Ques5. Spotting Errors (solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Ans: 1

Check Now: TNPSC Group 1 Exam Pattern

TNPSC Group 2 Mock Test In English

Ques1. One Astronomical unit is the average distance between:

  1. Earth and Sun
  2. Jupiter and Sun
  3. Earth and Moon
  4. Pluto and Sun

Ans: 1

Ques2. The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 2.3 m
  2. 4.6 m
  3. 7.8 m
  4. 9.2 m

Ans: 4

Ques3. A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. Rs. 650
  2. Rs. 690
  3. Rs. 698
  4. Rs. 700

Ans: 3

Also Check: TNPSC Group 2 Model Question Paper

Ques4. Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Ans: 4

Ques5. On the surface of the moon, the:

  1. Mass and weight become lesser
  2. Mass remains constant and only weight is lesser
  3. Only mass is lesser
  4. Mass and weight both remain unchanged

Ans: 2

Check Here: TNPSC Current Affairs Online Test

TNPSC Group 2a Mock Test

Ques1. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Ans: 2

Ques2. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Ans: 4

Read Here: TNPSC Group 2a Model Question Paper

Ques3. A tide in which the high water is lower and low water is higher than normal is:

  1. spring tide
  2. Neap tide
  3. Moon tide
  4. None of the above

Ans: 2

Ques4. Other than Venezuela, which among the following from the South American countries is a member of OPEC?

  1. Argentina
  2. Brazil
  3. Ecuador
  4. Bolivia

Ans: 3

Check Also: TNPSC General English Study Material

Ques5. The workers are hell bent at getting what is due to them.

  1. hell bent on getting
  2. hell bent for getting
  3. hell bent upon getting
  4. No improvement

Ans: 3

TNPSC Group 4 Mock Test

Ques1. MERCOSUR consists of group of:

  1. Africa
  2. Asia
  3. Latin America
  4. South East Asia

Ans: 3

Ques2. Which one of the following types of glass can cut off the UV rays?

  1. Soda Glass
  2. Pyrex Glass
  3. Jena Glass
  4. Crookes Glass

Ans: 4

Must Check: TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Ques3. What was the day of the week on 28th May, 2006?

  1. Thursday
  2. Friday
  3. Saturday
  4. Sunday

Ans: 4

Ques4. Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Ans: 4

Ques5. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Ans: 3

Checl Out: TNPSC Group 4 Syllabus

TNPSC Online Mock Test In Tamil

Ques1. நண்டின் இளம் உயிரி

  1. மைசிஸ்
  2. சிப்ரிஸ்
  3. அலிமா
  4. சோயியா

Ans: 4

Ques2. 1932 ல் பூனா ஒப்பந்தத்தில் மகாத்மா காந்தியுடன் ஒப்பந்தம் செய்தவர் யார் ?

  1. இராஜாஜி
  2. இராஜேந்திரபிரசாத்
  3. அம்பேத்கர்
  4. இர்வின் பிரபு

Ans: 3

Know Here: TNPSC Study Material

Ques3. தீன் இலாகி மதத்தை ஏற்றுக் கொண்ட ஒரே இந்து மன்னர் யார் ?

  1. ராஜா மான் சிங்
  2. ராஜா பீர்பால்
  3. தோடர்மால்
  4. பகவான்தாஸ்

Ans: 2

Ques4. இந்தியாவின் மீது படையெடுத்த முதல் முஸ்லிம் மன்னர் யார்

  1. கஜினி முகமது
  2. கோரி முகமது
  3. குத்புதீன் ஐபக்
  4. முகமது பின் காசிம்

Ans: 4

Ques5. பின் வருபவற்றில் பொருந்தாது எது

  1. தனுர் வேதம் – மந்திரம்
  2. ஆயுர்வேதம் – மருத்துவம்
  3. காந்தார வேதம் – இசை, நடனம்
  4. சில்ப வேதம் – கட்டடக்கலை

Ans: 1

Read Now: TNPSC Previous Year Question Paper

The Online test is one of the ways of success to resolve any examination and to deal with this type of exam, appliers may need to do more practice through Online Mock Test For TNPSC, Mock Test For TNPSC Group 2a In English, Mock Test For TNPSC Group 4, TNPSC Tamil Mock Test, Target TNPSC Mock Test and Written Materials etc. In the above section of this page, we’re providing you some Question and Answers for applying contestants to take a brief idea about online test. Check thoroughly this page and solve the question through Mock Test For TNPSC.

Tamil Nadu Public Service Commission is going to conduct TNPSC Group (1, 2, 4) Online Test for those candidates who wish to grab jobs in government organization. Participated contenders may start their preparation by appearing in Online Quizzes and Free Online Mock Test for TNPSC Group 4 in English. This is the best way to prepare for any employment examination. Go through TNPSC Mock Test In English / Tamil and check your preparation level.

Important Note:

We hope that above provided TNPSC Mock Test will helpful for you to prepare well for TNPSC Group Exam. Keep tuned with us on our web portal for getting latest updates about TNPSC Group 1 Mock Test, TNPSC Group 2 Mock Test and TNPSC Group 4 Online Mock Test etc. Follow us on social media to get direct link of TNPSC Portal Online Test, TNPSC Pothu Tamil Online Test and TNPSC Free Online Test etc. Best of Luck For Your Exam…

Something That You Should Put An Eye On

TNPSC Group 1 NotificationTNPSC Updates
TNPSC Group 2 NotificationTNPSC Coaching Centers
TNPSC Group 4 NotificationTNPSC One Time Registration
PSC NotificationJobs in Tamil Nadu

Filed in: online quiz

Upload Resume & Get Interview Call In 24 Hours

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment