Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers In Tamil/English PDF

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Those who are preparing for TNPSC Group 4 vacancies, they can obtain the TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers In Tamil/English PDF by hitting on the below mentioned direct links. Through TNPSC Group 4 Questions, individuals will be able to know about the important topics that are going to come in the upcoming Group IV vacancy.

recruitmentresult.com

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Aspirants who will appear for TNPSC Group 4 paper may go through this Model Question Paper. By hitting on links, TNPSC group 4 model question paper with answers will open up at your screen. These questions will offer you idea concerning questions asked in paper.

Group-IV – Differently Abled PersonsView Here
Group-IV – Differently Abled PersonsView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers in tamilView Here
TNPSC group 4 exam model question paper with answers in EnglishView Here
TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers of General StudiesView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers in tamil pdfView Here
tnpsc group 4 model question paper of General KnowledgeView Here
TNPSC group 4 model question paper in english with answersView Here
Hindu Religious (Saivam & Vainavam) question paperView Here
TNPSC group 4 2016 model question paper with answersView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers in english pdfView Here
TNPSC group 4 model question paper with answers of General studiesView Here

TNPSC Group 4 Model Question Paper in Tamil

Model Question Paper in Tamil – 1Get PDF Here
Model Question Paper in Tamil – 2Get PDF Here
Model Question Paper in Tamil – 3Get PDF Here
Model Question Paper in Tamil – 4Get PDF Here
Model Question Paper in Tamil – 5Get PDF Here

Important Links Related to TNPSC Group 4…….

TNPSC Group 4 Notification TNPSC General English Study Material
TNPSC BooksTNPSC Previous Year Question Paper
TNPSC Annual Planner TNPSC Study Materials In Tamil
TNPSC Maths Shortcuts TNPSC Coaching Centers In India
TNPSC Group 4 Exam Pattern TNPSC One Time Registration
TNPSC Group 4 Syllabus TNPSC Group (1, 2, 2a, 4) Online Test
TNPSC Group 4 Eligibility Best TNPSC Coaching Centres in Chennai

TNPSC Group 4 Tamil Model Question Paper With Answers:

Chemistry Questions And Answers

Question 1. First atomic theory was proposed by

John Dalton

Question 2. The alloy of aluminium used for making magnet is

Alnico

Question 3. Which one of the following is an element?

Diamond

Question 4. Nucleus of an atom contains

Protons and neutrons

Question 5. Rare gases are

di atomic

Question 6. Which synthetic fibre is known as artificial silk?

Rayon

Question 7. Bleaching powder contains

Chlorine

Question 8. DDT is an

Insecticide

Question 9. Water drops are spherical because of

Surface tension

Question 10. Which one of the following is also called Stranger Gas?

Xenon

Get Here: Online Chemistry Quiz

TNPSC Group 4 MCQ Question with Answers In English:

Question 1: The bright sunlight caused the colour —–

  1. Fade
  2. Fading
  3. to fade
  4. to be fade

Answer: To fade

Question 2: Women only know how —– well.

  1. Cook
  2. Cooking
  3. to cook
  4. be cooking

Answer: To cook

Question 3: It is not fair —– girls.

  1. to tease
  2. to teasing
  3. to be teased
  4. to be teasing

Answer: To tease

START: English Language Online Quiz

Question 4: Everyone wants —— something great.

  1. Achieve
  2. to achieve
  3. be achieve
  4. achieving

Answer: To achieve

Question 5: It is safe —- in the middle of the road?

  1. Walk
  2. be walk
  3. to walk
  4. to walking

Answer: To walk

Question 6: Selfish people will not come forward —— others.

  1. Help
  2. to help
  3. to helping
  4. to helped

Answer: To help

Question 7: The NITI Aayog entrusted with the development of India was formed to replace

  1. Finance Commission
  2. Planning Commission
  3. National Development Council
  4. None of the above

Answer: Planning Commission

Check Now: Latest Current Affairs Updates

Question 8:  The Green Revolution was first introduced for which crop

  1. Rice
  2. Wheat
  3. Maize
  4. Sugarcane

Answer: Wheat

Question 9: The Economic reforms in India after Independence which formulated Liberalisation, Privatisation, Globalisation took place in the year

  1. 1975
  2. 1991
  3. 2010
  4. 2015

Answer: 1991

Question 10: The First Five Year Plan period in India is

  1. 1947 – 1952
  2. 1950 – 1955
  3. 1951 – 1956
  4. 1955 – 1960

Answer: 1951 – 1956

Question 11: The Highest contribution to the Indian GDP (Gross Domestic Product) at present is from

  1. Primary Sector
  2. Secondary Sector
  3. Tertiary Sector
  4. None of the above

Answer: Tertiary Sector

Question 12:  What is MSP in terms of Agricultural economy?

  1. Maximum Scheduled Price
  2. Minimum Scheduled Price
  3. Maximum Support Price
  4. Minimum Support Price

Answer: Minimum Support Price

Question 13:  What is Population Explosion?

  1. Increase in Population
  2. Alarming and Rapid rate of Increase in Population
  3. Decrease in Population
  4. Alarming and Rapid rate of decrease in population

Answer: Alarming and Rapid rate of Increase in Population

Question 14:  The type of unemployment in which the persons are employed only for certain period in a year and will get get employment only in that period in the forthcoming years is

  1. Disguised Unemployment
  2. Seasonal Unemployment
  3. Agricultural Unemployment
  4. None of the above

Answer: Seasonal Unemployment

Question 15:  The GST includes

  1. All Goods Tax only
  2. All Service Tax only
  3. Goods and Service Tax
  4. Only Value Added Tax

Answer: Goods and Service Tax

Tips To: Solve Objective Type Question Papers with Negative Marking

Ways to download TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers:

  • Aspirants need to visit official site of organization which is www.tnpsc.gov.in
  • Go under “Examination” tab accessible at right side.
  • Hit on “Previous Question Papers” link.
  • Under “Group-IV – Differently Abled Persons” head, press on “View” link.
  • TNPSC group 4 model question paper with answers will open up at your screen.
  • Contenders may save TNPSC group 4 model question paper & study as per pattern of questions asked in exam.

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Download the PDF files of TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers from this page. Those, who are going to appear in TNPSC Group 4 Exam 2019 for the recruitment on vacant posts of Group-IV Services, can prepare for examination as according to TNPSC group 4 exam model question paper with answers in Tamil/ English PDF.

The motive of referring to TNPSC group 4 model question paper is to know about structure of questions asked in paper. Contenders can also download TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers of Tamil, English, and General Studies in PDF form through this page.

Candidates having passion to work in government sector may practice more number of sample papers. By taking guidance from this TNPSC Group 4 Model Question Paper, you can score well in written test. Before appearing for TNPSC Group 4 exam, you may practice TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers, links of which are placed here in this web page.

Stay in touch with our web portal to gather all the latest updates regarding the recruitment activities.

Something That You Should Put an Eye On

Strategies To Improve MemoryTips to Manage Stress
Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
How To Stay Awake All Night To StudyGet Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying

Filed in: Question & Answers, Question Paper, TNPSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment