ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


TNPSC VAO Model Question Paper | Check Previous Year Question Paper PDF

TNPSC VAO Model Question Paper

Tamil Nadu Public Service Commission released the TNPSC VAO Model Question Paper for the candidates who are preparing for the post of Village Administrative Officers (VAO). Aspirants must analyze the previous year question paper to prepare well for the exam. On this page you may also get the Previous Year Question Paper with Answer An Exam for the post of Village Administrative Officers (VAO) organized by the organization Tamil Nadu Public Service Commission (TNPSC) for which number of candidates applies every year. Applicants who applied for the TNPSC VAO exam, they need to prepare well to crack the exam. For which aspirants need to get the right study material such as Model Question Paper, Previous Year Question Paper with Answer.

The team of Recruitmentresult.com gives you the top sample paper question with the right answers and side by side also offered you the PDF’s to download the Previous Year Question Paper with Answer of TNPSC VAO exam.

TNPSC VAO Model Question Paper

Question 1. The State Governor must have completed…….years of age

a)    30

b)    35

c)    40

d)    45

Answer: 35

Question 2. Southeast Asia has captivated the attention of global community over space and time as a geostrategically significant region. Which among the following is the most convincing explanation for this global perspective?

a)      It was the hot theatre during the Second World War

b)      Its location between the Asian power of China and India

c)       It was the arena of superpower confrontation during the Cold War period

d)      Its location between the Pacific and Indian oceans and its pre-eminent maritime character

Answer: D

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 3. In Tamil Nadu there is a……..tier system of Rural local Government

a)    1

b)    3

c)    2

d)    4

Answer: 3

Question 4. Tamil Nadu is………..in geographical area among the states of the Indian union

a)    Eleventh

b)    Second

c)    Third

d)    Seventh

Answer: A

Also Try- Geography Online Quiz

Question 5. The melting point of silver is

a)    327 Degree Celsius

b)    80 Degree Celsius

c)    961 Degree Celsius

d)    1083 Degree Celsius

Answer: C

Question 6. The headquarters of World Trade Organisation is at

a)    New York

b)    Geneva

c)    London

d)    Warsaw

Answer: B

Question 7 Who received the Padma Bhushan award for social work in 2009?

a)    V.P. Dhananjayan

b)    Sarojini Varadappan

c)    D. Jayakanthan

d)    G. Sivarama Krishnamurthy

Answer: B

Must Check These Links of TNPSC:

Question 8. Who was the President of India during the year 2002-2007?

a)    A.P.J. Abdul Kalam

b)    K.R. Narayanan

c)    R.Venkataraman

d)    B.D. Jatti

Answer: A

Question 9. The first Indian woman who travelled in American space shuttle, Columbia was

a)    Indira Nooyi

b)    Sania Mirza

c)    Kalpana Chawla

d)    Pratibha Patel

Answer: C

Check Also: History Question and Answers

Question 10 World’s fifth most powerful Indian woman in business is

a)    Meira Kumar

b)    Fathima Bibi

c)    Pratibha Patel

d)    Indira Nooyi

Answer: D

Question 11. Branches of which tree appear on the UN flag?

a)    Eucalyptus

b)    Olive

c)    Maple

d)    Barley

Answer: B

Question 12. Gain of electron is

a)    Combustion

b)    Decomposition

c)    Oxidation

d)    Reduction

Answer: D

Check This- Chemistry Online Quiz for Entrance Exam

Question 13. India is following

a)    Parliamentary Democracy

b)    Presidential Democracy

c)    Dictatorship

d)    Kingship

Answer: A

Check Here: Latest PSC Notifications

Question 14. The first railway line was laid between…….in 1853.

a)    Delhi and Calcutta

b)    Bombay and Calcutta

c)    Bombay and Thane

d)    Bombay and Chennai

Answer: C

Question 15. A Cheque in circulation for more than six months is called

a)    Stale Cheque

b)    Post-Dated Cheque

c)    Ordinary Cheque

d)    Crossed Cheque

Answer: B

Question 16.The general direct flow of summer monsoon in India is

a)    From South to North

b)    From South West to South East

c)    From South East to South West

d)    From South West to North East

Answer: B

Check Here: TNPSC Coaching Centers

Question 17. The concept of carbon credit originated from which one of the following?

a)    Earth Summit, Rio de Janeiro

b)    Kyoto Protocol

c)    Montreal Protocol

d)    G-8 Summit, Hciligendamm

Answer:  B

Question 18. Which one of the following scripts of ancient India was written from right to left?

a)    Brahmi

b)    Nandnagari

c)    Sharada

d)    Kharoshti

Answer: D

Check How to solve Objective Type Questions

Question 19. Which one of the following was a corporation of merchant in ancient India?

a)      Chaturvedimangalam

b)      Parishad

c)       Ashtadikgaja

d)      Manigrama

Answer: D

Check Now: TNPSC Previous Year Question Paper

Question 20. Salinization occurs when the irrigation water accumulated in the soil evaporates, leaving behind salts and minerals. What are the effects of salinization on the irrigated land?

a)      It greatly increases the crop production

b)      It makes some soils impermeable

c)       It raises the water table

d)      It fills the air spaces in the soil with water

Answer: B

Note:

For latest updates and more information about Tamil Nadu PSC VAO, you can visit this Official Site of Tamil Nadu Public Service Commission.

Get Details: TNPSC VAO Result

Applicants who applied for Tamil Nadu PSC VAO exam, they need to prepare well to crack exam, for which aspirants need to get the right study material such as Tamil Nadu Public Service Commission Model Question Paper, Previous Year Question Paper with Answer. So stay in touch with us on our web portal to get latest updates about TNPSC VAO Last Year Question Paper.


Filed in: Question & Answers, Question Paper, TNPSC

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment