Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TRB Model Question Paper | PG Assistant/Physical Education Previous Papers

TRB Model Question Paper

Those, who are preparing for TN TRB Post Graduate Assistant / Physical Education Director Examination, can get TRB Model Question Paper from this page. With the help of TRB PG Assistant / Physical Education model question paper you can get the idea about exam as you came to know the types of questions.

In order to prepare for exam of Teacher Recruitment Board Computer Based Test, candidates must practice from TRB Previous Papers – download for free. The PDF files of Teachers Recruitment Board model question paper are stated below you may go through the below ward of this page to get all you need.

recruitmentresult.com

Name of OrganizationTeachers Recruitment Board
Post NamePost Graduate Assistant / Physical Education Director
Examination ModeOnline
CBT Exam DateWill Be Announced Later
CategoryTRB Model Question Paper
Official Websitetrb.tn.nic.in

TRB Model Question Paper

TRB Model Question Paper for Tamil

TRB Model Question Paper 1Download Pdf
TRB Model Question Paper 2Download Pdf

TRB Model Question Paper Pdf

TRB Model Question Paper For EnglishDownload Pdf
PG TRB Botany Previous PapersDownload Pdf
PG TRB Chemistry Question PapersDownload Pdf
PG TRB Commerce Question PaperDownload Pdf
TRB Model Question Papers (History)Download Pdf
TRB Previous Papers (Physics)Download Pdf
TRB Zoology Previous PapersDownload Pdf

TRB Model Question Paper for PG Assistant / Physical Education

Here below you can see the questions that are important for the examination. You have to study it once before appearing for the examination:

Question 1. The trident-shaped symbol of Buddhism does not represent

  1. Nirvana
  2. Sangha
  3. Buddha
  4. Dhamma

Answer: Nirvana

Question 2. To which of the following dynasties did King Bhoja, a great patron of literature and art, belong?

  1. Karkota
  2. Utpala
  3. Paramara
  4. Gurjara Pratihara

Answer: Paramara

Question 3. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: molality

Question 4. The graphite rods in the nuclear reactor

  1. react with U to release energy
  2. produce neutrons
  3. undergo combustion which triggers the nuclear fission
  4. convert fast moving neutrons into thermal neutrons

Answer: convert fast moving neutrons into thermal neutrons

Question 5. Which disease is caused by the fungi?

  1. Polio
  2. Malaria
  3. Dermatitis
  4. Cholera

Answer: Dermatitis

Check Here:  Online Quiz for Competitive Exams

Question 6. Pulses contain large amount of

  1. Fats
  2. Water
  3. Proteins
  4. Carbo Hydrate

Answer: Proteins

Question 7. The absorption of ink by blotting paper involves

  1. Viscosity of Ink
  2. Capillary Action Phenomenon
  3. Diffusion of Ink Through The Blotting
  4. Siphon Action

Answer: Capillary Action Phenomenon

Question 8. Out of the following pairs, which one does not have identical dimension?

  1. Moment of inertia and moment of a force
  2. Work and Torque
  3. Angular momentum and Planck’s constant
  4. Impulse and Momentum

Answer: Moment of inertia and moment of a force

Question 9. The Yarlung Zangbo river, in India, is known as

  1. Ganga
  2. Indus
  3. Brahmaputra
  4. Mahanadi

Answer: Brahmaputra

Question 10. Which of the following food grain crops occupies the largest part of the cropped area in India?

  1. Barley and maize
  2. Jowar and bajra
  3. Rice
  4. Wheat

Answer: Rice

Know About – How To Prepare For Online Exam

Question 11. The minimum age to qualify for election to the Lok Sabha is

  1. 25 years
  2. 21 years
  3. 18 years
  4. 35 years

Answer: 25 years

Question 12. The office of the president can fall vacant due to

  1. resignation
  2. death
  3. removal
  4. All of the above

Answer: All of the above

Question 13. Proofreading activity to maintain the fidelity of DNA synthesis

  1. occurs after the synthesis has been completed
  2. is a function of the 3′-5′ exonuclease activity of the DNA polymerases
  3. requires the presence of an enzyme separate from the DNA polymerases
  4. occurs in prokaryotes but not eukaryotes

Answer: is a function of the 3′-5′ exonuclease activity of the DNA polymerases

Question 14. Reverse transcriptase is a useful enzyme to have when

  1. an RNA virus converts its RNA to DNA
  2. there are no host cells present
  3. nutrients are scarce
  4. spikes are forming in the new virus

Answer: an RNA virus converts its RNA to DNA

Question 15. Bioluminescence is a phenomenon associated with

  1. chrysophyta
  2. phaeophyta
  3. pyrrophyta
  4. chlorophyta

Answer: pyrrophyta

More Useful Links Related To TN TRB

TRB Tamilnadu RecruitmentPG TRB Syllabus
TN TRB SyllabusTN TRB Answer Key
TN TRB Hall TicketTN TRB Results

TN TRB Exam Pattern for PG Assistant/Physical Education Exam

SubjectsNo. of QuestionsMarks
Main Subject110110
Educational Methodology3030
General Knowledge1010
Total150150

Direct Recruitment for the post of Post Graduate Assistant / Physical Education Director (Grade-I) has been announced by teacher’s recruitment board. There are a huge number of candidates, who are preparing for the examination.

So here for your convenience we the team of recruitmentresult.com have placed TRB Previous Papers pdf. You should download it and prepare for exam as according to it.

Note:

Candidates may visit the Official Link to get remaining details about TRB Model Question Paper. You are required to keep in touch with our web portal recruitmentresult.com to get latest updates as we update our pages time to time. Applicants having any query related to the content available on this page may ask in comment box; we’ll solve it as soon as we can.

Something That You Should Put An Eye On

How to Solve Objective Type QuestionsStrategies To Improve Memory
Last Minute Exam Study – TipsHow to Make a Study Guide
How To Score Good GradesTips To Avoid Sleeping While Studying

Filed in: Question Paper

One Response to "TRB Model Question Paper | PG Assistant/Physical Education Previous Papers"

  1. Siva

    When we can expect call for trb pg assistant.

Leave a Reply

Submit Comment