Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TS PGECET Previous Question Papers | CSE, EEE, ECE PDF Free Download

TS PGECET Previous Question Papers

Direct link to download TS PGECET Previous Question Papers PDF is available here!!! Applicants who are looking for TS PGECET Previous Question Papers may download it from free from this page and practice with it.

TS PGECET Previous Year Exam Papers PDF Free Download

TS PGECET Previous Question Papers for CSE, EEE, ECE are given only for reference purpose. Candidates can get an idea about the exam structure and types of question asked in exam with Telangana State PGCET Previous Questions Papers

Telangana State PGCET Questions Papers 

Candidates can download the TS PGECET Previous year Papers PDF directly by hitting the below highlighted links. Applicants can get their TS PGECET Previous Question Papers PDF by going through this page which is well presented by the expert team member of recruitmentresult.com.

TS PGECET Previous Question Papers PDF

TS PGECET Entrance Test Previous Question Papers

CodeTelangana PGECET Question Papers PDF Links
Aerospace EngineeringASGet PDF
Architecture and PlanningARGet PDF
Biomedical EngineeringBMGet PDF
BiotechnologyBTGet PDF
Chemical EngineeringCHGet PDF
Civil EngineeringCEGet PDF
Computer Science & Information TechnologyCSGet PDF
Electrical EngineeringEEGet PDF
Electronics & Communication EngineeringECGet PDF
Environmental ManagementEMGet PDF
Food TechnologyFTGet PDF
Geo Engineering & Geo InformaticsGGGet PDF
Instrumentation EngineeringEIGet PDF
Mechanical EngineeringMEGet PDF
Metallurgical EngineeringMTGet PDF
NanotechnologyNTGet PDF
PharmacyPYGet PDF

TS PGECET Previous year Question Papers

TS PGECET Previous year Question PapersTelangana PGECET Previous Question Papers PDF
TS PGECET Old question PapersQuestion Papers
TS PGECET Previous Year PapersQuestion Papers
TS PGECET Last year question  papersQuestion Papers
TS PGECET 2014 Old question papersQuestion Papers
TS PGECET question papers with answersQuestion Papers

Significance Of TS PGECET Exam Question Papers

  • With the help of TS PGECET Sample Question Papers, one will get an idea about the structure exam pattern.
  • TS PGECET Model Qestion Papers PDF helps you to know that which types of questions will be asked in the exam
  • Regular practice with TS PGECET solved Question Papers will enhance your overall preparation
  • You can also easily analyze preparation level with TS PGECET Previous Papers
  • Sometimes questions given in TS PGECET Exam Previous year Papers may be repeat in exam

Check Here Latest: TS PGECET Syllabus

TS PGECET Question Answers

Question 1: When a fourth resistor is connected in series with three resistors, the total resistance

  1. increases by one-fourth
  2. increases
  3. decreases
  4. remains the same

Answer: 2

Question 2: Which of the following series combinations dissipates the most power when connected across a 120 V source?

  1. one 220 resistor
  2. two 220 resistors
  3. three 220 resistors
  4. four 220 resistors

Answer: 1

Question 3: Resistance is measured in

  1. henries
  2. ohms
  3. hertz
  4. watts

Answer: 2

Get Details Of: TS PGECET Application Form

Question 4: A certain series circuit consists of a 1/8 W resistor, a 1/4 W resistor, and a 1/2 W resistor. The total resistance is 1200 . If each resistor is operating in the circuit at its maximum power dissipation, total current flow is

  1. 27 mA
  2. 7 mA
  3. 19 mA
  4. 190 mA

Answer: 1

Question 5: At room temperature the current in an intrinsic semiconductor is due to

  1. holes
  2. electrons
  3. ions
  4. holes and electrons

Answer: 4

Question 6: The most commonly used semiconductor material is

  1. silicon
  2. germanium
  3. mixture of silicon and germanium
  4. none of the above

Answer: 1

Do You Know: How To Find Online Study Material

Question 7: In which of these is reverse recovery time nearly zero?

  1. Zener diode
  2. Tunnel diode
  3. Schottky diode
  4. PIN diode

Answer: 3

Question 8: A transistor has a current gain of 0.99 in the CB mode. Its current gain in the CC mode is

  1. 100
  2. 99
  3. 01
  4. 99

Answer: 1

Question 9: Which capacitor-store higher amount of energy?

  1. Air capacitor
  2. Paper capacitor
  3. Mica capacitor
  4. Plastic film capacitor

Answer:  3

Read Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Question 10: Queen closer may be placed

  1. in header course
  2. in stretcher course
  3. in header course next to first brick
  4. in stretcher course next to first brick
  5. in any position.

Answer: 3

Question 11: The foundation in which a cantilever beam is provided to join two footings, is known as

  1. strip footing
  2. strap footing
  3. combined footing
  4. raft footing

Answer: 2

Question 12: The foundations are placed below ground level, to increase

  1. strength
  2. workability
  3. stability of structure
  4. all the above.

Answer: 3

Also Know: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 13: Pick up the polymineralic rock from the following:

  1. Quartz sand
  2. Pure gypsum
  3. Magnesite
  4. Granite

Answer: 4

Question 14: A pitot tube is used to measure

  1. pressure
  2. difference in pressure
  3. velocity of flow
  4. none of these.

Answer: 3

Question 15: The maximum vacuum created at the summit of a syphon is

  1. 7 m of water
  2. 4 m of water
  3. 5 m of water

Answer: 2

Do You Know: How Can You Write Fast In Exams?

About Telangana State PGECET

Telangana Post Graduate Engineering Common Entrance Test is a state level entrance examination. It is organized for granting admission into regular PG courses like ME, M.Tech, M.Pharmacy, M.Arch & others. TS PGECET exam is also for admission in Pharm.D (Post Baccalaureate) courses. Osmania University on behalf of Telangana State Council of Higher Education (TSCHE) conducts this entrance exam.

Ts Pgecet Exam Pattern

  • Duration: The exam duration will be two hours.
  • Type of Questions: Objective type questions will be asked in the exam.
  • Marking Scheme: One mark will be given for each correct answer.
  • Negative Marking: There is no negative marking in this exam.
  • Exam Mode: It will be conducted only via online mode, i.e. Computer based test.
  • Sessions: The examination will be held in two sessions, i.e. in the afternoon and evening session.
  • Language: The question paper will be asked in English language.

Essential Note

Applicants can get their TS PGECET Previous Question Papers PDF directly through the official link. For more updates and interesting facts keep visiting to our site recruitmentresult.com.

Something That You Should Put An Eye On

TS PGECET CounsellingTS PGECET Results
TS PGECET Hall TicketEngineering Exam Calendar
Engineering Entrance ExamsStrategies To Improve Memory
Last Minute Exam Preparation TipsTips to Make Study Interesting

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment