Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

UCEED Question Paper 2019 Previous Year, Sample/Model Papers PDF Download

UCEED Question Paper 2019

UCEED Question Paper 2019 provided below will help candidates to get familiar with the UCEED Exam Pattern and the type of questions that can be asked in the Undergraduate Common Entrance Exam which is scheduled on 19-01-2019.

These UCEED sample/model papers must be solved by the candidates to evaluate their level of preparation. With the regular practice of UCEED Question Paper 2019, candidates will be able to check their weak points and work according to them.

Download UCEED Previous Year Question Paper 2019 PDF

So those applicants who are going to participate in upcoming Undergraduate Common Entrance Examination (UCEED), they can download UCEED Question with their Answers according to the latest paper pattern.

Candidates can attain detailed information about UCEED Question Paper 2019 through the below section of this page that is well structured by the entire team members of recruitmentresult.com

UCEED Previous Year Question Papers/ Model Papers

YearUCEED Question paperUCEED Answer Key
2015UCEED 2015 Question PaperUCEED 2015 Answer Keys
2016UCEED 2016 Question PaperUCEED 2016 Answer Keys
2017UCEED 2017 Question PaperUCEED 2017 Answer Keys

UCEED Question Paper

Ques 1: The use of microorganism metabolism to remove pollutants such as oil spills in the water bodies is known as:

  1. Biomagnification
  2. Bioremediation
  3. Biomethanation
  4. Bioreduction

Ans: 2

Ques 2: The largest number of Tiger Reserves are located in :

  1. Karnataka
  2. Andhra Pradesh
  3. Madhya Pradesh
  4. West Bengal

Ans: 3

Ques 3: The Siberian Crane, an endangered migratory bird is a regular visitor of which of the following national park/bird sanctuaries:

  1. Ranganathittu bird sanctuary
  2. Keoladeo national park
  3. Vedanthangal bird sanctuary
  4. Sultanpur bird sanctuary

Ans: 2

Download From Here: UCEED Syllabus

Ques 4: Which of the following Indian States/UT has the maximum percentage of mangrove cover in the country?

  1. Gujarat
  2. West Bengal
  3. Andaman and Nicobar
  4. Orissa

Ans: 2

Ques 5: In an ecotone, the species which become abundant are called:

  1. Edge species
  2. Keystone species
  3. Endemic species
  4. Foster species

Ans: 1

Ques 6: The word ‘ecology’ (Ökologie) was coined in 1866 by:

  1. Charles Darwin
  2. Robert Whittaker
  3. Arthur Tansley
  4. Ernst Haeckel

Ans: 4

Get here tips: Solve Objective Type Question Papers with Negative Marking

Ques 7: Which of the following statements is NOT true?

  1. Photochemical smog always contains Ozone.
  2. The toxic effect of Carbon Monoxide is due to its greater affinity for haemoglobin as compared to oxygen.
  3. Lead is the most hazardous metal pollutant of automobile exhaust.
  4. None of the above

Ans: 4

Ques 8: Identify the non Green-House Gas(GHG) from the following :

  1. Methane
  2. Nitrous Oxide
  3. Sulphur Hexafluoride
  4. Carbon Monoxide

Ans: 4

Ques 9: The highest per capita emitter of Carbon dioxide in the world is :

  1. US
  2. China
  3. Qatar
  4. Saudi Arabia

Ans: 3

Read Also: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Ques 10: Which of the following is not among the four coral reef regions of India identified by the Government for intensive conservation and management?

  1. Gulf of Mannar
  2. Gulf of Khambat
  3. Lakshadweep Islands
  4. Andaman and Nicobar Islands

Ans: 2

Ques 11: How many intersection points (like A,B ….) are there, where exactly three lines are meeting

  1. 6
  2. 4
  3. 7
  4. 8

Ans: 1

Ques 12: Who among the following are some of the greatest designers of all time

  1. Charlie Parrish
  2. Pierre Cardin
  3. Michael Graves
  4. Caravaggio
  5. Rubens
  6. Jonathan Ive
  7. Dieter Lubs

Ans: [1, 2, 3, 6, 7]

Do You Know: How To Maximize Your Score In Exam

Ques 13: How many reptiles are visible in the below image

Ans: 1

Ques 14: The following image is ipads cover. Identify how many visuals represents Paris

Ans: 14

Ques 15: Match the following cultural dance with the state to which it belongs to

  1. Kathakali     a.Gujurat
  2. Dandya       b. Rajasthan
  3. Bhangra      c. Maharastra
  4. Bihu           d. Punjab
  5. Chau          e. Kerala
  6. Ghoomer    f. Assam
  7. Dindi          g. West Bengal

Ans: [(1,e),(2,a),(3,d),(4,f),(5,g),(6,b),(7,c]

Start From Here: Online Quiz for Competitive Exams

Ques 16: An oxymoron is a figure of speech in which contradictory images or words are juxtaposed in order to intensify a statement or to produce a heightened poetic effect. Which of the statements given below is NOT an oxymoron?

  1. We eat in order to live, not live in order to eat.
  2. Still-waking sleep, that is not what it is!
  3. No light, but rather darkness visible.
  4. To that bad eminence; and from despair.

Ans: 1

Ques 17: Identify the option that will replace the question mark.

Ans: 1

Ques 18: A cube, a cuboid, a cone and a sphere were developed from an experimental material. In vacuum, the combined mass of the cuboid and the sphere is equivalent to the combined mass of the cube and the cone. The mass of the cuboid is equivalent to the combined mass of the sphere and the cone. The sphere weighed 2 kilograms and occupied a volume of 62.5 cubic cm in vacuum. One of the properties of this material is such that the length of the side of the cube doubles when exposed to air. How many cubes are needed to fill a tank of dimension 50 cm x 50 cm x 50 cm in air?

  1. 1000
  2. 125
  3. 100
  4. 81

Ans: 2

Get Details On: How to Stay Awake All Night to Study

Ques 19: Our natural to focus on the unusual, the dramatic and the is strengthened by newspapers and other media, but our interest quickly as well.

  1. aversion, grotesque, considerably, increases
  2. penchant, unique, inestimably, intensifies
  3. proclivity, new, immeasurably, wanes
  4. dislike, bizarre, greatly, diminishes

Ans: 3

Ques 20: Shown below is a one point perspective drawing where all the blocks except one share the same converging point. Identify the block.

Ans: 3

UCEED 2019

Indian Institute of Technology (IIT) Bombay conducts Undergraduate Common Entrance Examination for Design 2019 (UCEED 2019) under guidance of the UCEED Admissions Committee 2019.

Aspirants looking to secure admission in Bachelor of Degree programme (BDes) need to appear for UCEED exam which is scheduled to be conducted by  Indian Institute of Technology Bombay on 19-01-2019.

Note:

Contenders can also bookmark this page using CTRL+D or follow us on facebook and Google plus in order to get updated information about UCEED Question Paper 2019 on your timeline. Dear visitors, if you have any query about this concern then you may ask for it using comment box that is provided below.

Something That You Should Put An Eye On 

UCEED Application FormUCEED Admit Card
UCEED ResultHow To Prepare For Online Exam
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying
Common Mistakes You Make in TestsTips to Manage Time In Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment