Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

UP Board 12th Model Paper 2020 | Subject Wise Papers in Hindi- Download PDF

UP Board 12th Model Paper

UP Board 12th Model Paper 2020 will help you to know the structure of exam. Students who are preparing for UP Board Intermediate Exam are advised to practice UP Board Class 12th Sample Papers. Uttar Pradesh Board Examination for Class XII, are going to be scheduled from 18th February 2020 to 06th March 2020. From this page, you can download subject wise UP Board Model Papersin Hindi also.

recruitmentresult.com

UP Board Class XII Model Paper 2020 Overview

  • Board Name: Secondary Education Council, Uttar Pradesh
  • Exam Name: UP Board Class XII Exam
  • UP Board 10th Exam Date: 18th February 2020 to 06th March 2020
  • Category: UP Board Class 12th Model Paper
  • UP Board Official Website: upmsp.edu.in

UP Board 12th Model Paper

UP Board 12th Sample Papers

UP Board 12th Exam consist of so many papers for different subjects. For the preparation  of all subjects UP Board 12th Model Paper 2020 is best resolution as with the help of it, you may get to know the pattern of exam, type of questions come in exam and the difficulty level of examination. Download here subject wise UP Board Intermediate Sample Papers.

Subject CodeSubject NameDownload Model Paper
101UP Board 12th Hindi Model PaperDownload Model Paper
102General HindiDownload Model Paper
103UP Board 12th Sanskrit Model PaperDownload Model Paper
104UrduDownload Model Paper
117UP Board 12th English Model PaperDownload Model Paper
128HistoryDownload Model Paper
129UP Board 12th Geography Model PaperDownload Model Paper
130CivicsDownload Model Paper
131UP Board 12th Math Model PaperDownload Model Paper
132Military ScienceDownload Model Paper
133PsychologyDownload Model Paper
134EducationDownload Model Paper
135Home ScienceDownload Model Paper
136EconomicsDownload Model Paper
138Music VocalDownload Model Paper
139Music InstrumentalDownload Model Paper
140Drawing DesignDownload Model Paper
141Drawing TechnicalDownload Model Paper
142SociologyDownload Model Paper
144UP Board 12th Computer Model PaperDownload Model Paper
145Wood CraftDownload Model Paper
146Book CraftDownload Model Paper
147Tailoring CraftDownload Model Paper
149PaintingDownload Model Paper
150DancingDownload Model Paper
151PhysicsDownload Model Paper
152ChemistryDownload Model Paper
153BiologyDownload Model Paper
156Book Keeping & AccountancyDownload Model Paper
157Business Organization & CorrespondenceDownload Model Paper
158Economics & Commercial GeographyDownload Model Paper
159BankingDownload Model Paper
160Industrial OrganizationDownload Model Paper
161Mathematics & Elementary StatisticsDownload Model Paper
162Insurance PolicyDownload Model Paper
200Optional AgronomyDownload Model Paper
201General Foundation SubjectDownload Model Paper

UP Board Intermediate Model Paper 2020

UP Intermediate Economics Model PaperGet Here
UP 12th Class General English Model PaperGet Here
UP Intermediate Physics Model PaperGet Here
UP 12th Home Management Nutrition Model PaperGet Here
UP Class 12th Agriculture Model PaperGet Here

Download Here>> UP Board 12th Model Paper

UP Board Official Website>> Press Here

Steps to download UP Board 12th Model Paper 2020

  • First and foremost step of candidate is to visit the official website of Secondary Education Council Uttar Pradesh, Allahabad that is upmsp.edu.in
  • After that navigate the homepage and take your cursor to suitable “UP Board 12th Model Paper” link
  • Now on reaching new page search for the suitable subject of which you want to download Model paper
  • Then UP Board 12th Model Paper PDF will get appeared on your screen
  • Solve it and take hard copy of it for further usage.

More Links Related to UP Board 12th

UP Board 12th Admit CardUP Board Intermediate Syllabus
UP Board 12th ResultUP Board Registration
UP Board 12th Date Sheet

UP Board 12th Important Question and Answers

Question 1: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Question 2: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 3: Light travels at the fastest speed in

  1. glass
  2. water
  3. hydrogen
  4. vacuum

Answer: 4

Question 4: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Do You Know: How to be Fearless during Board Exam

 Question 5: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Question 6: Zone refining is used for the purification of

  1. Au
  2. Ge
  3. Ag
  4. Cu

Answer: 2

Question 7: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Answer: 3

Question 8: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Answer: 4

Check Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Question 9: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: 3

Question 10: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: 4

Last Words:

Candidates can go through this Official Link to download UP Board 12th Model Paper 2020. Keep in touch with this web page to attain updated information on regular basis.

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryHow To Find Online Study Material
How to Prepare for Written ExamTips to Get Motivated for Everything
Avoid Sleeping While StudyingLast Minute Exam Preparation Tips
Tips To Score Good MarksHow to Solve a Problem in Exam Correctly

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment