Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

UP Police SI Previous Papers – UPPRPB SI Old Question Papers Download

UP Police SI Previous Papers

Here we have provided UP Police SI Previous Papers (subject wise). UP SI Previous Year Question Paper with Answers is the most authentic source of information for examination. One of the important prerequisites of the UP Police Sub Inspector Exam preparations is practicing Previous Year Question Paper Of UP SI. So individuals preparing for Uttar Pradesh Police, can now download UPPRPB SI Old Question Papers from below provided links.

recruitmentresult.com

UP Police SI Previous Papers

Download UP SI Previous Year Question Paper With Answers PDF

UP Police SI Exam Previous Papers – GK/Test of ReasoningGet PDF
UP Police SI Previous Papers – Numerical and Mental AbilityGet PDF
UP Police SI Previous Papers – Law & ConstitutionGet PDF
UP Police SI Previous Papers – Hindi EssayGet PDF
UP Police SI Questions Papers – General HindiGet PDF
UP Police SI Exam Papers – Law & ConstitutionGet PDF
Uttar Pradesh Police SI Old Question Papers – General KnowledgeGet PDF
UP Police Sub Inspector Past Papers – Numerical AptitudeGet PDF
UP Police Dept Sub Inspector Papers – Mental Ability TestGet PDF
Uttar Pradesh Police Papers – Mental Aptitude TestGet PDF
UP Police Previous Year Papers – Intelligence Quotient TestGet PDF
UP Police SI Exam Previous Papers – ReasoningGet PDF

UP Police Previous Year Questions

Candidates, who wish to crack Sub Inspector Exam, they must start their preparation through UP Police SI Previous Year Question Papers. Participating contenders can get the UP Police SI Previous Papers PDF from the above section of this page. Have a look at some of the UP Police SI Previous Year Questions…

Question 1: Which of the following areas did India have powers as per the Instrument of Accession of Jammu & Kashmir with India?

  1. A) Taxation, B) Defence, C) Education
  2. A and C
  3. Only B
  4. A and B
  5. B and C

Answer: Only B

Question 2: “लोग आजीवन टट्टू की तरह जुते रहते हैl” “टट्टू” शब्द का बहुवचन बताओ।

  1. टट्टू
  2. टट्टूएँ
  3. टट्टुओं
  4. टट्टूयों

Answer: टट्टुओं

Question 3: Select the option which is different from the given alternatives

England, New Zealand, Wales, Scotland

  1. Wales
  2. Scotland
  3. England
  4. New Zealand

Answer: New Zealand

Want to Know? Tips to Prepare for Written Exam

Question 4: K is the mother-in-law of P. P is married to S. K has only one daughter. L is the daughter of P. How is S related to K?

  1. Daughter
  2. Son-in-law
  3. Son
  4. Mother

Answer: Daughter

Question 5: Shreya completes a work in one day and 6 hours while Shridha completes the same work in 2 days and 12 hours. How long will they take to complete the work if they work together?

  1. 10 hrs
  2. 20 hrs
  3. 15 hrs
  4. 5 hrs

Answer: 20 hrs

Question 6: An archer can hit the target at a certain percentage of accuracy. If the weather gets windy, his accuracy reduces by 20%. If he can hit the target 196 times out of 350 shots when the weather is windy, what is his strike rate with 250 shots under normal conditions?

  1. 300 shots
  2. 200 shots
  3. 175 shots
  4. 250 shots

Answer: 175 shots

Question 7: Praveen’s house is 300 m away in the South-east direction of Rajiv’s house. Joseph’s house is 300 m away in the North east direction of Rajiv’s house. Gopal’s house is 300 m away in the North West direction of Joseph’s house. Kavin’s house is located 300 m away is the South-west direction of gopal’s house.

What is the position of Kavin’s house in relation to that of Praveen?

  1. South – east
  2. South- west
  3. North – west
  4. North – east

Answer: North – west

Must Check: Techniques To Prepare for Written Exam

Question 8: What are the three pillars of production?

  1. Land, Market, Labour
  2. Land, Labour, Capital
  3. Market, Capital, Labour
  4. Capital, Land, Market

Answer: Land, Labour, Capital

Case Study – 9 to 11

Study the following information carefully and answer the given question:

The following is an illustration of input and its rearrangement. (Numbers wherever they appear are two-digit numbers)

Input: Sold data 19 24 from 92 then 40

  • Step I: Data sold 19 24 from 92 then 40
  • Step II: Data 92 sold 19 24 from then 40
  • Step III: Data 92 from sold 19 24 then 40
  • Step IV: Data 92 from 40 sold 19 24 then
  • Step V: Data 92 from 40 sold 24 19 then
  • Step VI: Data 92 from 40 sold 24 then 19
  • And Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.

Question 9: As per the rules followed in the above steps, How many steps will be required to complete the rearrangement for the input given below?

Input: Year 41 stock 48 honest for 93 55

  1. V
  2. III
  3. IV
  4. VI

Answer: VI

Question 10: As per the rules followed in the above steps, which word / number is second to the right of fourth from the right end in the fourth step of the input given below?

Input: Year 41 stock 48 honest for 93 55

  1. 93
  2. honest
  3. 48
  4. stock

Answer: stock

Links Related To UP Police

UP Police SI SyllabusCheck Here
UP Police SI Answer KeyCheck Here
UP Police SyllabusCheck Here
UP Police ResultCheck Here
UP Police RecruitmentCheck Here
UP Police Admit CardCheck Here
UP Police Pay ScaleCheck Here
UP Police Model PaperCheck Here
UP Police Pay SlipCheck Here

Question 11: As per the rules followed in the above steps, answer the following question. If Step II of an Input is “highest 70 store paid 35 44 14 there”, which of the following will be step VI?

Input: Year 41 stock 48 honest for 93 55

  1. There will be no such step
  2. Highest to paid 35 44 store 14 there
  3. Highest to paid 44 store 35 there 14
  4. Highest to paid 44 store 35 14 there

Answer: There will be no such step

Question 12: Surya is the mother of Akhil who has only two daughters Suji and Suvitha. How is Surya related to Suji?

  1. Mother
  2. Grandmother
  3. Aunt
  4. Sister

Answer: Grandmother

Question 13: What will come in place of the question mark in the following number series? 6, 7, 20, ?, 34, 19.

  1. 17
  2. 23
  3. 13
  4. 27

Answer: 13

Read Also: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 14: If in a certain code language, CONDITION is coded as PQEWLGRSM, What will be the code for SELECTION?

  1. NHVWGHRGM
  2. NGUWFHRSM
  3. MHVWGHRGN
  4. MIVGGURGN

Answer: NGUWFHRSM

Question 15: In the year 2016, which South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) country passed a bill giving its Hindu minority the right to register their marriage?

  1. Maldives
  2. Bhutan
  3. Nepal
  4. Pakistan

Answer: Pakistan

Question 16: Which advocate of the Supreme court is known for pursuing Public Interest Litigations, including Disqualification of convicted representatives as Parliamentarians, Stopping Conversion for Bigamy, etc.?

  1. Pushpa Kapila Hingorani
  2. Lily Thomas
  3. Zia Mody
  4. Indira Jaising

Answer: Pushpa Kapila Hingorani

Question 17: “जमीन आसमान एक करना” मुहावरे का क्या अर्थ है?

  1. घोर प्रयत्न करना
  2. परी तरह से नष्ट करना
  3. मतलब निकालना
  4. व्यर्थ का कार्य करना।

Answer: घोर प्रयत्न करना

Check Out: Strategies To Improve Memory

Question 18: If ‘÷’ is coded as $, ‘+’ is coded as @, ‘x’ is coded as #, ‘-’ is coded as © and if the value of following equation is 90, find which should replace the question mark in the equation?

16 © 4 $ ? @ 5 # 15 is 90

  1. 12
  2. 4
  3. 8
  4. 16

Answer: 4

Question 19: “Who is credited with being the music composer of the National Anthem and also the Indian National Army (INA) marching song “Kadam Kadam Badaye Ja”?

  1. Jhulelal Mansukhwala
  2. Rambhuj Chaudhary
  3. Abid Ali
  4. Ram Singh Thakuri

Answer: Ram Singh Thakuri

Question 20: Select the relative word for the second pair from the given options which will replace the question mark (?) following the same relation as in the first pair.

SUGARCANE : ETHANOL :: JATROPHA : ?

  1. BIODIESEL
  2. MANURE
  3. PETROL
  4. NATURAL GAS

Answer: BIODIESEL

Press Here For: UP Police Official Link

Importance of solving UP Police SI Exam Previous Year Question Papers:

In order to succeed in UP Police दरोगा exam, you are needed a sound strategy and its implementation. Now, we’re going to elaborate the importance of preparing through UP SI Previous Year Question Paper, take a look…

  • The UP Police दरोगा Previous Year Question Papers are best reliable source of practice.
  • Solving the UP Police Sub-Inspector Previous Year Question Papers also helps you in revision.
  • Through last year question papers, you can easily know nature of the exam and exam pattern.
  • Attempting all the Uttar Pradesh Police Sub Inspector Previous Year Question Papers will help you track the time spent in solving the paper and your level of efficiency.

What is the selection Procedure UP Police SI Vacancy?

Uttar Pradesh Police Recruitment and Promotion Board has recently issued UP Police SI Recruitment notification, in order to select applicants for Uttar Pradesh Sub Inspector Recruitment.

In this concern, organization is going to Written Examination and Interview process. Entire selection for UP Police SI Vacancy will be done through the following procedure as described below, take a look…

  • Online Examination Test
  • Physical Standard Test
  • PET (Physical Efficiency Test)
  • PI/Document Verification

Do You Know: How To Prepare For Online Exam

UP Police SI Previous Papers

Candidates who are going to appear in Uttar Pradesh Police Sub Inspector (SI) Written Exam for दरोगा Posts, they must prepare with UP Police SI Previous Year Question Papers to achieve great marks. Every year Uttar Pradesh Police Recruitment and Promotion Board organize various exams to select contenders for various posts. Candidates can also download the UP Police SI Previous Papers in the form of PDF through online mode.

Aspirants, if you’ve applied for UP Police SI Jobs, then you need to start preparation according to UP SI Previous Year Question Paper.

Note:

Subscribe our free e-mail services and get all latest updates about the same, directly into your mailbox. Also, Follow us on Facebook or Google plus to Get Latest updates about UP Police SI Previous Papers on your timeline wall directly.

Something That You Should Put An Eye On

How To Find Online Study MaterialHow Do Toppers Study?
Tips to Get Motivated for EverythingGet Rid Of Sleeping While Studying
Tips To Create Your Own Study GuideHow to Solve Objective Type Questions
How To Reduce Negative MarkingHow to Solve a Problem in Exam Correctly

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment