Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

UPPSC Solved Paper| Previous Year Papers | PDF Download

UPPSC Solved Paper

Download UPPSC Solved Paper from Here!! Uttar Pradesh Public Service Commission conducts Examination every year to select the eligible and dynamic candidates. Contenders who are searching for UPPSC Previous Year Papers may check & download PDF from the below stated section. 

recruitmentresult.com

UPPSC Previous Year Papers:

General Studies Sample PaperCheck Here
Gen Studies Question PaperCheck Here
Upper Subordinate Question PaperCheck Here
PSC Uttar Pradesh State Subordinate Services Re-Exam PaperCheck Here
General Studies Model PaperCheck Here
UPPSC Prelims Exam Paper 2016Check Here
UPPSC Previous Year Question Paper 2015 (Paper II)Check Here
UPPSC Previous Year Question Paper 2015 (Paper I)Check Here
UPPSC Previous Year Solved Paper 2014 (Part I)Check Here
UPPSC Previous Year Solved Paper 2014 (Part II)Check Here
UPPSC Solved Paper 2013 (Paper I)Check Here
UPPSC Solved Paper 2013 (Paper II)Check Here
UPPSC Solved Paper 2012 (Paper I)Check Here
UPPSC Solved Paper 2012 (Paper II)Check Here
UPPSC  General Studies Solved Paper 2011 (Paper I)Check Here
UPPSC Mains Exam 2013 (GENERAL HINDI) PDFCheck Here
UPPSC Mains General Studies Paper – I (2012)Check Here

UPPSC Solved Paper

Ques1: Union Cabinet recently approved the establishment of two new AIIMS at these two states.

  1. Haryana and Odisha
  2. Karnataka and Rajasthan
  3. Andra Pradesh and Kerala
  4. Tamil Nadu and Telangana

Answer: 4

Ques2: Which of the following becomes 1st State To Bring Law Against ‘Sextortion’?

  1. Andra Pradesh
  2. Maharashtra
  3. Jammu and Kashmir
  4. Karnataka

Answer: 3

Ques3: Union Ministers Shri Shripad Yesso Naik and Dr. Jitendra Singh laid the foundation stone of IHAMP in which state?

  1. Rajasthan
  2. Jammu and Kashmir
  3. Jharkhand
  4. Uttarkhand

Answer: 2

Do You Know: How To Stay Awake All Night To Study

Ques4: Which state has emerged as the largest beneficiary of Ayushman Bharat scheme, till November 2018?

  1. West Bengal
  2. Bihar
  3. Chhattisgarh
  4. Rajasthan

Answer: 1

Ques5: A famous person, David Douglas Duncan was passed away in France. He belongs to the profession of;

  1. Lyricist
  2. Animation
  3. Photography
  4. Writer

Answer: 3

Ques6: Who is selected as the 14th President of India?

  1. Ram Nath Kovind
  2. Suresh Kumar
  3. Rajesh kumar
  4. Meira kumar

Answer: 1

Check Related Links To UPPSC:

UPPSC NotificationUPPSC Samiksha Adhikari Syllabus
UPPSC ResultUttar Pradesh Current Affairs
UPPSC Exam CalendarUPPSC Admit Card
PSC Exam BooksUpcoming Government Jobs
UPPSC Syllabus UPPSC Recruitment
UPPSC Answer KeyUPPSC Exam Pattern

Ques7: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Ques8: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Ques9: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Must Check: Common Mistakes You Make in Tests

Ques10: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

UPPSC Exam Pattern 2019:

UPPSC exam is divided into three parts:

Syllabus For The Preliminary Examination

PaperDurationMarks
General Studies-Paper ITwo hours200
General Studies-Paper II

Elementary Mathematics (Upto Class X Level)

Arithmetic:

  • L.C.M. and H.C.F. of integers and their interrelationship
  • Real numbers
  • Integers
  • Natural Numbers
  • Speed, Time and Distance

Algebra:

  • Remainder theorem
  • simultaneous linear equations, Quadratic equations
  • Set null set, subsets and proper subsets of a set
  • operation (Union, Intersections, difference, symmetric difference) between sets
  • Venn diagram

Get Best Answer: How Can You Write Fast In Exams?

About UPPSC Solved Papers:

Many students appear for the exam out of them only few candidates get shortlisted, because to break this exam is not an easy task you need to do best preparation. So here we have provided some preparation relevant questions from UPPSC Previous Year Paper. We hope this will help you to get outstanding tips for exam and PDF is also provided here.

Press Here For: UPPSC Official Link

Final Words:

If you have any query regarding UPPSC Solved Paper, you may write your views in the mentioned given comment box, or you may also log on to face book and Google + we will solve your query as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

Health Hazards due to over StudyingHow to Prepare for Written Exam
Tips to Manage Time In ExamGet Rid Of Sleeping While Studying
Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Last Minute Exam Preparation TipsMaximize Your Score In Exam

Filed in: Preparation Tips, PSC

3 Responses to "UPPSC Solved Paper| Previous Year Papers | PDF Download"

  1. Vijay Kumar

    I m very much happier

  2. Barjesh kumar

    Mind blowing.. …

  3. Divya Yadav

    Gud this is necessary for students

Leave a Reply

Submit Comment