Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

UPSC Previous Year Question Papers | Pre & Mains NDA/CAPF/IAS/CDS/CS Paper

UPSC Previous Year Question Paper

Download UPSC Previous Year Question Papers for NDA/CAPF/IAS/CDS/CS Prelims and Mains from here!!! The Union Public Services Commission (UPSC) conducts exams for the citizens every year to induce them into the civil services of the country.

recruitmentresult.com

Name Of OrganizationUnion Public Service Commission (UPSC)
Official Websiteupsc.gov.in
UPSC Helpline Numbers011-23381125 | 011-23385271

UPSC Previous Year Question Paper

After solving these UPSC Previous Year Question Papers, you may know about which topics need more attention. To know more about UPSC Previous Year Question Paper, go through this page equipped by team of recruitmentresult.com

We are listing direct links to download previous year papers of Central Police Force examination, Indian Administrative Service, Combined Defence Service Exam, UPSC Geologist & others.

UPSC CAPF Previous Year Question Paper:

Union Public Service Commission (UPSC) has released the notification of CAPF on 24th April 2019 with last date 20th May 2019. CAPF written exam will be held on 18th August 2019 for selection of eligible candidates who want to get Jobs in Defence Sector.

Those who have applied for CPF Exam may plan out their studies by referring UPSC CAPF previous year question paper, the link of which is placed here. UPSC Previous Year Question Paper comprise of questions asked in exam.

Get Here: UPSC CAPF Previous Year Question Paper

UPSC IAS Previous Year Question Papers:

Union Public Service Commission (UPSC) has issued the notification of Civil Services Pre Exam on 19th February 2019 with last date 18th March 2019. Civil Services written exam date is 2nd June 2019 for selection of eligible candidates.

In order to score well in Indian Administrative Service (IAS) prelims and mains exam, refer these UPSC IAS previous year question papers, select below given link and start preparation accordingly.

Download Here: UPSC IAS Previous Year Question Paper

UPSC CDS Previous Year Question Paper:

Union Public Service Commission conducts CDS exam twice in a year. CDS I exam had been conducted successfully on 3rd February according to UPSC Calendar. Now UPSC is all set to release notification on 12th June 2019 with last date 8th July 2019 for CDS II Exam (8th September 2019).

To score well in Combined Defence Service Exam 2019, aspirants may plan out their studies by taking help from UPSC CDS Previous Year Question Papers. All you need is to hit on link placed below & get UPSC Previous Year Solved Question Paper and start preparation.

Avail here: UPSC CDS Previous Year Question Paper

IES Previous Year Question Papers With Answers:

Indian Engineering Services exam notification had been released prior and ESE pre exam conducted in Jan 2019. Now IES main exam is going to be held on 30th June 2019.

Applicants applied for Engineering Service Examination may get idea about type of questions asked in exam by going through IES Previous Year Question Papers as well as IES Sample Papers with Answers. IES Question Papers of Previous Year assist in better preparation of Indian Engineering Services exam.

Get here: IES Previous Year Question Paper

NDA Previous Year Question Paper:

Union Public Service Commission (UPSC) conducts NDA NA exam twice in a year. NDA I exam had been conducted in April month. NDA II Exam Notification is to be released on 7th August 2019 with last date 3rd September 2019. NDA 2 written exam date (17th Nov 2019) is coming soon and candidates must start their preparation with NDA Sample Papers with Solutions.

To avail latest NDA Previous Year Question Papers with Solutions, hit on direct link placed here. Prepare from latest UPSC Previous Year Question Papers With Answers Pdf and score good in National Defence Academy Examination.

Download here: NDA Sample Papers with Solutions

UPSC IFS Previous Year Question Papers:

Indian Forest Service (Preliminary) Examination 2019 notification released when Civil services exam Notification had been released. Both exams will be conducted on same date that is 2nd June 2019.

Applied contenders should download UPSC IFS Previous Year Question Paper with solution. UPSC Previous Year Question Paper will also guide you in knowing structure of exam. So must check updated UPSC Prelims Previous Year Question Papers and UPSC Mains Previous Year Question Papers.

Get Here: IFS Previous Year Question Papers

UPSC CMS Previous Year Question Papers:

Applicants who have applied for UPSC CMS exam to be held on 21st July 2019 may get UPSC CMS Previous Year Question Papers with answers. You may try to cover whole syllabus, especially scoring topics.

Aspirants may practice more from these question papers, as UPSC Mains Previous Year Question Papers With Answers covers all topics from which questions are mostly asked in the examination

Avail here: UPSC CMS Previous Year Question Paper

UPSC IES ISS Previous Papers:

Union Public Service Commission (UPSC) has issued notification of Indian Statistical Services (ISS) and Indian Economic Service exam on 20th March 2019 with last date 16th April 2019. IES/ISS written exam date is 28th June 2019 for selection of eligible candidates.

By making proper strategy for preparation of exams, you may crack UPSC IES/ISS paper. Solve questions from IES ISS Previous year Papers & boost up your performance. You may know about strong as well as weak areas by referring UPSC IES ISS Model Papers and sample papers.

Get here: UPSC IES ISS Previous Year Question Papers

UPSC Geologist Question Paper:

Combined Geo-Scientist and Geologist Examination 2019 notification has released when IES/ISS exam Notification had been released. Both exams will be conducted on same date that is 28th June 2019.

Here, we are placing link to get UPSC Geologist previous year Question Papers and candidates are informed UPSC Prelims Previous Year Question Papers With Answers covered almost all vital topics.

Download here: UPSC Geologist Question Papers

UPSC Sample Question and Answers

Question 1: Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff. If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Question2: Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Question 3: The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator – employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation –

  1. Encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
  2. is crucial for the survival of an individual and organisation.
  3. is the product of an individual’s physical and mental energy.
  4. is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
  5. Makes organisation and society inseparable.

Answer: 1

Read Now: UPSC Recruitment

Question 4: One of the important humanitarian by-products of technology is the greater dignity and value that it imparts to human labour. In a highly industrialized society, there is no essential difference between Brahmin and Dalit, Muslim and Hindu; they are equally useful and hence equally valuable for in the industrial society individual productivity fixes the size of the pay cheque and this fixes social status.

The passage best supports the statement that:

  1. Technology decides individual’s social status.
  2. Castes and religions are man-made.
  3. Human labor has dignity and value.
  4. All individuals, irrespective of caste and creed, are born equal.
  5. Industrial society is a great leveller of men.

Answer: 3

Question 5: 32 31 32 29 32 27 32

  1. 25 32
  2. 31 32
  3. 29 32
  4. 25 30
  5. 29 30

Answer: 1

Check Here: How To Find Online Study Material

Question 6: 4, 13, 40, 121,?

  1. 350
  2. 360
  3. 364
  4. 362

Answer: 3

Question 7: The wrong number in the sequence 8, 13, 21, 32, 46, 62, 83, is

  1. 32
  2. 46
  3. 62
  4. 83

Answer: 3

Question 8: A insurance company offers 10% compound interest per half year. Sumit deposits Rs. 3600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount sumit would have gained by way of interest is:

  1. Rs 549
  2. Rs 596
  3. Rs 1287
  4. Rs 289

Answer: 1

Read Now: Exam Syllabus for All Exams

Question 9: Shivam wants to sell his refrigerator . The shopkeeper gave him  two offers, one at Rs. 8,000 cash and the other at a credit of Rs. 6,000 to be paid after 8 months, money being at 18% per annum. Which one is better offer?

  1. 6000 at credit
  2. 8000 in cash
  3. Both Rs.6000 at credit and Rs.8000 in cash
  4. Can’t be determined

Answer: 2

Question 10: Two vessels X and Y contain cold drink and soda in the ratio 7 : 5 and 17 : 7 respectively. In what ratio should the mixtures from two vessels X and Y be mixed to get a new mixture containing cold drink and soda in the ratio 5 : 3?

  1. 3 : 2
  2. 2 : 1
  3. 1 : 2
  4. 3 : 4

Answer: 2

All Related Links to UPSC

UPSC Admit CardUPSC Eligibility Criteria
UPSC CalendarUPSC Syllabus
UPSC Online Application StatusUPSC Books
UPSC Answer KeyUPSC Result
UPSC Exam PatternUPSC Entrance Exam

Question11: One who has little faith in human sincerity and goodness

  1. Egoist
  2. Fatalist
  3. Stoic
  4. Cynic

Answer: 4

Question12: A prima facie case is such

  1. As it seems at first sight
  2. As it is made to seem at first sight
  3. As it turns out to be at the end
  4. As it seems to the court after a number of hearings

Answer: 1

Question13: A person who knows many foreign languages

  1. Linguist
  2. Grammarian
  3. Polyglot
  4. Bilingual

Answer: 1

Read This: How to Prepare for Written Exam

Question14: List of the business or subjects to be considered at a meeting

  1. Schedule
  2. Timetable
  3. Agenda
  4. Plan

Answer: 3

Question15: One who eats everything

  1. Omnivorous
  2. Omniscient
  3. Irrestible
  4. Insolvent

Answer: 1

START NOW: Online Test For UPSC

How to Download UPSC Previous Year Question Papers PDF?

  • To download UPSC Previous Year Papers you must visit the official site of the Union Public Service Commission upsc.gov.in.
  • By visiting homepage follow “Examination” section given at menu bar and press the “previous year paper” tab.
  • Then, choose the suitable year of UPSC Previous Year Question Papers.
  • Now select the most respective link of UPSC Exam Previous Question Papers.
  • This will open the PDF file of UPSC Previous Model Papers.
  • At last, you can get the print of UPSC Previous Year Solved Paper and start practice with UPSC Previous Papers.

Official Link to Download UPSC Question Papers

Benefits of UPSC Previous Year Question Papers:

Sample papers are the best resource to prepare for the exam. Here are some benefits of solving UPSC sample papers.

  • UPSC Question Papers will helps candidates in self-evaluation and gauge their understanding of the concepts that they are studying for the examination.
  • Solving UPSC Previous Year Question Papers will increase speed, time-management skills and accuracy.
  • Regular practice of UPSC sample papers improves question-solving ability and boost confidence during the exam.
  • UPSC Model papers also help candidates in their revision.
  • The sample papers of Union Public Service Commission help candidates to understand the structure of exam and nature of questions.

Note:

This is all about UPSC Previous Year Question Papers. Contenders are advised to make proper strategy & crack UPSC exam. We wish you All the Best!!! Stay tuned for regular updates related to UPSC Previous Year Solved Question Papers PDF.

Something That You Should Put An Eye On

Last Minute Exam Study – TipsHow to Make a Study Guide
Written Exam TechniquesHow To Solve Objective Type Question Papers
Tips To Avoid Sleeping While StudyingHow To Score Good Grades

Filed in: Question & Answers, Question Paper, UPSC

Leave a Reply

Submit Comment