Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Vocabulary Quiz | for Competitive Exams of UPSC, Bank, SSC, Railway

Vocabulary Quiz

Want to check that you have Strong Vocabulary or not, Then Take This Quick Vocabulary Quiz To Find Out How Good Your Vocabulary Is for appearing in Competitive Exams of UPSC, Bank, SSC and Railway etc.

In most of the competitive exam, there will be a section of English aptitude. If you want to score well in this section, you need to improve your Vocabulary. It can be done by solving our Online Vocabulary Quiz.

Vocabulary Quiz

By taking this Vocabulary Quiz of recruitmentresult.comfor Competitive Exams, you maybe learn several latest words and strong your Vocabulary. If you want to strong your English section, then must take this Vocabulary Quiz Test.

One Word Substitution Question And Answer

Ques1. A person living permanently in a certain place

  1. Resident
  2. Native
  3. Domicile
  4. Subject

Answer: 3

Want to Know? How to Prepare for English

Ques 2. One who loves mankind is called

  1. Optimist
  2. Philanthropist
  3. Optometrist
  4. Truant

Answer: 2

Ques3. Mania for stealing articles

  1. Hypomania
  2. Kleptomania
  3. Logomania
  4. Stelomania

Answer: 2

Ques4. A Government run by a dictator is termed as

  1. Autocracy
  2. Democracy
  3. Oligracy
  4. Theocracy

Answer: 1

Ques5. A remedy for all disease is

  1. Medicine
  2. Medical
  3. Medica
  4. Panacea

Answer: 4

Must Know? Common Confusing Words In English

Ques6. More than enough in amount or capacity

  1. Derisory
  2. Ample
  3. Inadequate
  4. Liberal

Answer: 2

Ques7. An office for which no salary is paid

  1. Hospitable
  2. Free
  3. Honorary
  4. Gratis

Answer: 3

Ques8. A handwriting by which cannot be easily read

  1. Illegible
  2. Legible
  3. Lucid
  4. Edible

Answer: 1

Ques9. One who comes to settle in a country

  1. Tourist
  2. Emigrant
  3. Immigrant
  4. Visitor

Answer: 3

START NOW: English Language Quiz

Ques10. One who is habitually good to others:

  1. Helper
  2. Altruist
  3. Angel
  4. Humanitarian

Answer: 2

Synonyms English Vocabulary MCQs

Ques 11. CORPULENT

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Answer: 4

Ques 12. STRINGENT

  1. Tense
  2. Stringly
  3. Strict
  4. Causing to Shrink

Answer: 3

Ques13.BRIEF

A.Limited

  1. Small
  2. Little
  3. Short

Answer: 4

GIVE NOW: Synonyms Quiz

Ques14. EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Ques15.VENT

  1. Opening
  2. Stodge
  3. End
  4. Past tense of go

Answer: 1

Ques16.AUGUST

  1. Common
  2. Ridiculous
  3. Dignified
  4. Petty

Answer: 3

Ques17. CANNY

  1. Obstinate
  2. Handsome
  3. Clever
  4. Stout

Answer: 3

Ques18.ALERT

  1. Energetic
  2. Observant
  3. Intelligent
  4. Watchful

Answer: 4

Get Here: English Grammar Quiz

Ques19.WARRIOR

  1. Soldier
  2. Sailor
  3. Pirate
  4. Spy

Answer: 1

Ques20.DISTANT

  1. Far
  2. Removed
  3. Reserved
  4. Separate

Answer: 1

Ques21.A place to bury dead bodies:

  1. Catacomb
  2. Crypt
  3. Cemetery
  4. Sepulcher

Answer: 3

Ques22. Living for years and years

  1. Perennial
  2. Permanent
  3. Annual
  4. Continuous

Answer: 1

Get Here: Common English Error in Essay Writing

Ques23.The yearly return of a date:

  1. Birthday
  2. Recurrence
  3. Anniversary
  4. Ceremony

Answer: 3

Ques24.One who cannot be changed or reformed

  1. Invulnerable
  2. Hardened
  3. Incurable
  4. Incorrigible

Answer: 4

Ques25.The cessation of warfare before signing a treaty:

  1. Armistice
  2. Truce
  3. Ceasefire
  4. Suspension

Answer: 1

Ques26.The absence of government:

  1. Misrule
  2. Unruly
  3. Anarchy
  4. Chaos

Answer: 3

Ques27.A broad road bordered with trees

  1. Boudoir
  2. Avenue
  3. Boulevard
  4. Facade

Answer: 3

Must Read: English Improvement Tips

Ques28.The killing of one man by another man

  1. Suicide
  2. Homicide
  3. Fillicide
  4. Insecticide

Answer: 2

Ques29.A hundred year old man:

  1. Century
  2. Centurion
  3. Cent
  4. Centenarian

Answer: 4

Ques30.A substance in the blood tending to neutralize matter that is harmful:

  1. Antidote
  2. Antibiotic
  3. Antiseptic
  4. Antibody

Answer: 4

START NOW: Online Quiz For Students

Final Note:

This Vocabulary Test is designed to help students who are preparing for any competitive or entrance exam as there is no option better than an online practice test / quiz. Without proper practicing it’s very difficult task to clear any exam when the competition is too high.

So, Test your vocabulary knowledge through online Vocabulary quiz given on this page and examine your current Vocabulary level. If you have any query regarding this, then you can tell us via comment in the box provided, we will reply to you as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

How To Learn Better EnglishHow to Prepare for Maths
How to Prepare for ReasoningHow To Prepare For GK
How to Prepare for Written ExamTips to Make Study Interesting
How to Get in the Mood to StudyCreate Your Own Study Guide

Filed in: online quiz Tags: 

20, 00,000+ Top Jobs For Freshers, Salary 1.75 Lakh– Apply Now

ADVERTISEMENT


2 Responses to "Vocabulary Quiz | for Competitive Exams of UPSC, Bank, SSC, Railway"

  1. AMUNG

    really helpful. upload more

  2. Gowthamy

    it is very useful..please upload more to learn

Leave a Reply

Submit Comment