Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

WBJEE Previous Question Papers 2019 Download Free WBJEE Sample/ Model Papers

WBJEE Previous Question Papers

Download now free PDF of WBJEE Question Papers 2019 through this page!! Candidates who are preparing for WBJEE Exam are advised to practice here WBJEE Previous Question Papers. For your ease, we are providing here direct link to get WBJEE Sample Papers & WBJEE Model Questions Papers.

recruitmentresult.com

WBJEE Previous Year Papers helps you to know about exam scheme and topics from which questions will be asked in the examination. Apart from it, you can get idea of the important questions of West Bengal Joint Entrance Exam also with the help of WBJEE question paper last 5 years.

Latest Update!!

WBJEE 2019 Exam Dates:

Candidates who had applied for WBJEE 2019 are informed that West Bengal Joint Entrance Examination Board is going to organize WBJEE Exam on 26-05-2019. Applied aspirants can download WBJEE Admit Card from 14-05-2019 through official website. You can download WBJEE Question Paper by using the direct link as available here.

Download Now: WBJEE Old Question Papers

Overview of WBJEE Exam Notification:

  • Name of University: West Bengal Joint Entrance Examination Board
  • Admission For: Architecture, Pharmacy and Engineering courses
  • Opening Date to Fill Online Form for WBJEE Notification 2019: 26-12-2018
  • Apply Online Last Date for WBJEE 2019: 22-01-2019
  • Availability of correction window: 23-01-2019 to 25-01-2019
  • Releasing Date of WBJEE Admit Card: 14-05-2019
  • WBJEE 2019 Exam Date: 26-05-2019
  • Date of WBJEE Result: 02-07-2019
  • Official Website: www.wbjeeb.in

WBJEE Question Papers

ParticularsDownload Link
2018
WBJEE Question Papers with Solutions for MathematicsPress Here
WBJEE Mathematics Answer KeyPress Here
WBJEE Question Papers In Bengali for Physics & ChemistryPress Here
WBJEE Physics & Chemistry Answer KeyPress Here
2017
WBJEE Model Question Papers (Physics & Chemistry)Press Here
WBJEE Sample Papers (Mathematics)Press Here
2016
WBJEE Question Papers PDF (Mathematics)Press Here
WBJEE Sample Papers (Physics & Chemistry)Press Here
2015
WBJEE Previous Question Papers (Physics & Chemistry)Press Here
WBJEE Model Question Papers (Mathematics)Press Here
2014
WBJEE Sample Papers With Solutions (Physics)Press Here
WBJEE Question Papers Sample Papers (Chemistry)Press Here
WBJEE 2014 Sample Papers (Mathematics)Press Here
2013
WBJEE 2013 Question Paper With Solution (Physics)Press Here
WBJEE 2013 Sample Papers (Chemistry)Press Here
WBJEE Previous Year Question Papers (Mathematics)Press Here

WBJEE Question Papers

Ques: 1. A piece of ice is dropped in a vesel containing kerosene. When ice melts, the level of kerosene will

  1. Rise
  2. Fall
  3. Remain Same
  4. None of these

Answer: 2

Ques: 2. Young’s modulus is the property of

  1. Gas only
  2. Both Solid and Liquid
  3. Liquid only
  4. Solid only

Answer: 4

Ques: 3. An artificial Satellite revolves round the Earth in circular orbit, which quantity remains constant?

  1. Angular Momentum
  2. Linear Velocity
  3. Angular Displacement
  4. None of these

Answer: 1

Ques: 4. If electrical conductivity increases with the increase of temperature of a substance, then it is a:

  1. Conductor
  2. Semiconductor
  3. Insulator
  4. Carborator

Answer: 2

Ques: 5. Minimum distance between and object and real image of a convex lense is:

  1. 4<i>f</i>
  2. 3<i>f</i>
  3. 2<i>f</i>
  4. <i>f</i>

Answer: 3

Must Check: How To Find Online Study Material

Ques: 6. Product of Force and Velocity is called:

  1. Work
  2. Power
  3. Energy
  4. Momentum

Answer: 2

Ques: 7. Which one of the following has the highest value of specific heat ?

  1. Alcohol
  2. Methane
  3. Kerosene
  4. Water

Answer: 4

Ques: 8. With the increase of pressure, the boiling point of any substance

  1. Increases
  2. Decreases
  3. Remains Same
  4. Becomes zero

Answer: 1

Ques: 9. Elecronegativity is the measure of

  1. Metallic character
  2. Non-metallic character
  3. Basic Character
  4. None of these

Answer: 2

Ques: 10. The rotational effect of a force on a body about an axis of rotation is described in terms of the

  1. Centre of gravity
  2. Centripetal force
  3. Centrifugal force
  4. Moment of force

Answer: 4

Check More Related Links to WBJEE

WBJEE Exam PatternGet Here
WBJEE NotificationGet Here
WBJEE ResultsGet Here
WBJEE Answer KeyGet Here
WBJEE Counselling ProcessGet Here
WBJEE College PredictorGet Here
WBJEE Rank PredictorGet Here
WBJEE Cut OffGet Here
WBJEE Rank Vs MarksGet Here
WBJEE EvetsGet Here

Ques: 11. A body floats in water with 40% of its volume outside water. When the same body floats in oil, 60% of its volume remains outside oil. The relative density of the oil is

  1. 9
  2. 2
  3. 5
  4. 8

Answer: 3

Ques: 12. The light beams of intensities in the ratio of 9: 1 are allowed to interfere. What will be the ratio of the intensities of maxima and minima?

  1. 3: 1
  2. 4: 1
  3. 25: 9
  4. 81: 1

Answer: 2

Ques: 13. Two thin lenses of focal lengths 20 cm and 25 cm are placed in cotact. The effective power of the combination is

  1. 9D
  2. 2D
  3. 3D
  4. 7D

Answer: 1

Ques: 14. A convex lens of focal length 30 cm produces 5 times magnified real image of an object. What is the object distance?

  1. 36 cm
  2. 25 cm
  3. 30 cm
  4. 150 cm

Answer: 1

Ques: 15. A plano-concave lens is made of glass of refractive index 1.5 and the radius of curvature of its curved face is 100 cm. What is the power of the lens?

  1. + 0.5 D
  2. 5 D
  3. 2 D
  4. + 2 D

Answer: 2

You May Read: Strategies To Improve Memory

Ques: 16. 2 gm of metal carbonate is neutralized completely by 100 ml of 0.1 (N) HCl. The equivalent weight of metal carbonate is

  1. 50
  2. 100
  3. 150
  4. 200

Answer: 4

Ques: 17. Which one is not a constituent of nucleic acid?

  1. Uracil
  2. Guanidine
  3. Phosphoric acid
  4. Ribose sugar

Answer: 2

Ques: 18. In aqueous solution glucose remains as

  1. Only in open chain form
  2. Only in pyranoze form
  3. Only in furanose forms
  4. In all three forms in equilibrium

Answer: 4

Ques: 19. Reaction of formaldehyde and ammonia gives

  1. Hexamethylene tetramine
  2. Bakelite
  3. Urea
  4. Triethylene Tetramine

Answer: 1

Ques: 20. The molarity of a NaOH solution by dissolving 4 g of it in 250 ml water is guu?

  1. 4 M
  2. 8 M
  3. 2 M
  4. 1 M

Answer: 1

Do You Know: How to Prepare for Written Exam

Ques: 21.In a periodic table the basic character of oxides

  1. increases from left to right and decreases from top to bottom
  2. decreases from right to left and increases from top to bottom
  3. decreases from left to right and increases from top to bottom
  4. decreases from left to right and increases from bottom to top

Answer: 3

Ques: 22. Which one of the following contains P – O – P bond ?

  1. Hypophosphorus acid
  2. Phosphorus acid
  3. Pyrophosphoric acid
  4. Orthophosphoric acid

Answer: 3

Ques: 23. Which of the following statements regarding ozone is not correct ?

  1. The Ozone molecule is angular in shape
  2. The Ozone is a resonance hybrid of two structures
  3. The Oxygen– Oxygen bond length in ozone is identical with that of molecular oxygen
  4. Ozone is used as germicide and disinfectant for the purification of air.

Answer: 3

Ques: 24. Which of the following metals has the largest abundance in the earth’s crust ?

  1. Aluminium
  2. Calcium
  3. Magnesium
  4. Sodium

Answer: 1

Ques: 25. For which element the inertness of the electron pair will not be observed?

  1. Sn
  2. Fe
  3. Pb
  4. In

Answer: 2

Read Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Ques: 26. In which of the following molecules is hydrogen bridge bond present?

  1. Water
  2. Inorganic benzene
  3. Diborane
  4. Methanol

Answer: 3

Ques: 27. When a manganous salt is fused with a mixture of KNO3 and solid NaOH the oxidation number of Mn changes from +2 to

  1. +4
  2. +3
  3. +6
  4. +7

Answer: 3

Ques: 28. Ortho-and para-hydrogens have

  1. Identical chemical properties but different physical properties
  2. Identical physical and chemical properties
  3. Identical physical properties but different chemical properties
  4. Different physical and chemical properties

Answer: 1

Ques: 29. The bond order of CO molecule is

  1. 2
  2. 5
  3. 3
  4. 5

Answer: 3

Ques: 30. Vitamin C is

  1. Citric acid
  2. Lactic acid
  3. Paracetamol
  4. Ascorbic acid

Answer: 4

Also Check: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Significant Words

Above provided WBJEE Previous Question Papers is helpful for you to prepare well for exam so begin your preparation accordingly with West Bengal Joint Entrance Examination Sample Question Papers. You may also join us on Facebook to grab updated information about WBJEE Question Papers 2019 on your timeline wall directly.

People Can Also Search For

  • WBJEE Question Papers Free Download Pdf
  • WBJEE Question Paper Analysis
  • WBJEE Question Paper Last 10 Years
  • WBJEE Question Paper Solution Last 5 Years Pdf
  • WBJEE Question Paper Previous Year
  • WBJEE Previous Years Question Papers Pdf
  • WBJEE Previous Year Question Papers Book
  • WBJEE Question Paper Format
  • Last Five Years WBJEE Question Papers
  • WBJEE Question Paper Last Year
  • WBJEE Question Paper Pattern
  • WBJEE Model Question Paper Pdf
  • WBJEE Past Question Papers

Something That You Should Put An Eye On

Avoid Sleeping While StudyingTips to Get Motivated for Everything
Last Minute Exam Preparation TipsLatest Current Affairs Updates
Online Quiz for Competitive ExamsHow to Solve Objective Type Questions

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment