Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

XAT Mock Test 2019 | XAT Test Series- Free Download, Online Practice Papers

XAT Mock Test

To develop your skills, mock test is the best way for preparation. As XAT exam is online this year, so candidates can take XAT Mock Test and try to solve the questions in given time limit. May be in starting, in some mock test your scores will be high and in some XAT Test Series your scores will be low, but that’s okay, you can maintain a level by practicing daily. Candidates can download free XAT Practice Test PDF online from this page.

recruitmentresult.com

To prepare for Xavier Aptitude Test, applicants must need a strong preparation. So to assist you in your preparation here we are providing some important question and answers apart from XAT Mock Test 2019. XAT examination is organized by XLRI, on behalf of XAMI for those candidates who wish to take admission in post-graduate management courses such as MBA/PGDM.

XAT Exam Pattern

No. of
Ques
Optimal
Time
in Mins
Difficulty
Level
Good
Attempts
Verbal Ability and Logical Reasoning
2655Difficult17-19
Decision Making
2145Moderate16-17
Quantitative Ability and DI
2770Moderate18-19
Total
74Moderate
-Difficult
54-55

Read Out: Beginner’s Guide To XAT

Read Out: Tips To Transform Low DI/LR Scores

Here in the below section of this page, we the team members of recruitmentresult.com have given some of the important questions from XAT Test Series 2019. Candidates can also use the XAT Mock test PDF free download feature through which they can go through the questions whenever they want…

XAT Mock Test

XAT Practice Papers PDF 

XAT 2018 Question PaperDownload PDF
XAT 2017 Question PaperDownload PDF
XAT 2016 Question PaperDownload PDF
XAT 2015 Question PaperDownload PDF

XAT Important Dates

EventsDates
XAT Application starts from03rd week of Aug 2019
XAT Application Form last date
(without late fee)
Fourth week of Nov 2019
Downloading XAT Admit CardThird week of December 2019
XAT Exam DateFirst week of January 2020
Answer Sheet Release DateSecond Week Of Jan 2020
As per XAT Notification,
XAT Result
Declaration date
Third Week Of Jan 2020
XAT Counseling starts fromAfter declaration of XAT Result

XAT Questions With Solutions

Ques1: Section 304 A of the Indian Penal Code is related to which among the following?

  1. Murder
  2. Culpable Homicide
  3. Death under Negligence
  4. None of them

Answer: (3)

Ques2: In which of the following states, the Sharavati Project is located?

  1. Andhra Pradesh
  2. Karnataka
  3. Tamil Nadu
  4. Madhya Pradesh

Answer: (2)

Ques3: In which of the following states, the Balimela Project is located?

  1. West Bengal
  2. Bihar
  3. Madhya Pradesh
  4. Odisha

Answer: (4)

Ques4: What does the Olympic Flame symbolize?

  1. Zeal to play sports
  2. Challenge
  3. Continuity
  4. Integrity

Answer: (3)

Ques5: For which among the following kinds of offenses, COFEPOSA was enacted in 1970s?

  1. Terrorism Activities
  2. Religious Offenses
  3. Economic Offenses
  4. International Offenses

Answer: (3)

Ques6: A School having 270 students provides facilities for playing four games – Cricket, Football, Tennis and Badminton. There are a few students in the school who do not play any of the four games.

It is known that for every student in the school who plays at least N games, there are two students who play at least (N – 1) games, for N = 2, 3 and 4. If the number of students who play all the four games is equal to the number of students who play none, then how many students in the school play exactly two of the four games?

  1. 30
  2. 60
  3. 90
  4. 120

Answer: (2)

Ques7: The total valley area covered by Damodar Valley Corporation is approximately 24,235 sq. km. In which among the following states this area is spread?

  1. Jharkhand only
  2. Jharkhand & West Bengal
  3. Jharkhand & Bihar
  4. Jharkhand, Odisha, West Bengal

Answer: (2)

Ques8: Raman ranks sixteenth from the top and forty ninth from the bottom in a class. How many students are there in the class?

  1. 64
  2. 65
  3. 66
  4. Cannot be determined

Answer: (1)

Ques9: Three persons A, B and C are standing in a queue. There are five persons between A and B and eight persons between B and C. If there be three persons ahead of C and 21 persons behind A, what could be the minimum number of persons in the queue?

  1. 41
  2. 40
  3. 28
  4. 27

Answer: (3)

Ques10: Manoj and Sachin are ranked seventh and eleventh respectively from the top in a class of 31 students. What will be their respective ranks from the bottom in the class?

  1. 20th and 24th
  2. 24th and 20th
  3. 26th and 22nd
  4. 25th and 21st

Answer: (4)

Check Related Links:

XAT 2020 NotificationXAT  Analysis
XAT Admit CardXAT Exam Pattern
XAT SyllabusXAT  Registration
XAT Question PaperHow To Prepare For XAT
XAT Cut OffXAT Result
XAT Answer Key

Ques11: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: (4)

Ques12: Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: (2)

Ques13: Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer: (4)

Ques14: Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer: (3)

Ques15: Which word does NOT belong with the others?

  1. rye
  2. sourdough
  3. pumpernickel
  4. loaf

Answer: (1)

Ques16: Odometer is to mileage as compass is to

  1. speed
  2. hiking
  3. needle
  4. direction

Answer: (4)

Ques17: Marathon is to race as hibernation is to

  1. winter
  2. bear
  3. dream
  4. sleep

Answer: (4)

Ques18: Window is to pane as book is to

  1. novel
  2. glass
  3. cover
  4. page

Answer: (4)

Ques19: Cup is to coffee as bowl is to

  1. dish
  2. soup
  3. spoon
  4. food

Answer: (2)

Ques20: Yard is to inch as quart is to

  1. gallon
  2. ounce
  3. milk
  4. liquid

Answer: (2)

How to use go through XAT Mock Test?

  • Log on to the official website of XAT.
  • Afterwards select and hit on Appropriate link of XAT Mock Test.
  • Once you hit a dialog box will appear asking for the XAT ID and password
  • Enter the details if spaces are blank and then hit on enter tab
  • Once you hit a new page will come out along with the Mock test of XAT
  • Go through the questions and try to solve them

Get Here: Xavier Aptitude Test Official Website Link

Something you should know about Xavier Aptitude Test

XAT 2020 is conducting on First Week Of January 2020 by Xavier School of Management. More than 150 institutes use XAT Scores for the admission. XLRI has started XAT Registration from August 2019. XAT Application Form will be submitted till November 2019.

Benefits of XAT Mock Test

  • XAT 2019 Mock Test will make your basic concepts strong and help you face tough questions.
  • Candidates who are going to appear in this national entrance test are on right page as we have gathered XAT Mock Test With Solutions.
  • XAT Test Series is considered as a guaranteed XAT Marks Improvement Tool.
  • It seems strenuous efforts to qualify XAT but our visitors need not to worry about its preparation as we have provided free exam papers through XAT Mock Test Online…

Last Note

We hope with the help of the questions from the XAT Mock Test 2019 it will become easier for you to prepare for your examination. To keep this page safe for further usage you may bookmark it by using CTRL+D tab

Something That You Should Put An Eye On

Strategies To Improve MemoryHow to Solve a Problem in Exam Correctly
Best Study Apps for StudentsHow To Prepare For Online Exam
Avoid Sleeping While StudyingLast Minute Exam Preparation Tips
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Find Online Study Material

Filed in: online quiz Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment