Latest Qualification Jobs

Data Interpretation Questions With Solutions | Latest For CAT, GRE, Bank PDF

Data Interpretation Questions

Latest Data Interpretation Questions With Solutions will be helpful for the exam aspirants who are preparing for the any competitive exams like CAT, GRE, Bank. Candidates can easily download Data Interpretation Questions PDF from this page and practice the questions that are important from exam point of view.

We have provided different Data Interpretation Questions with Solutions, to make you aware about actual exam paper. You can also download the free Data Interpretation Questions With Solutions PDF through online mode

Data Interpretation Questions With Solutions PDF

Data interpretation section consist questions of graph, charts and the tables and some times in the form of statements. Data interpretation has more weightage and scoring subjects among all. With better preparation one can score high possible marks.

Candidates can go through below section of this page which is well created by the expert team member of recruitmentresult.com to get all updated Data Interpretation Questions With Solutions PDF

Data Interpretation Questions

Have a look on below given Data Interpretation Questions With Solutions:

Directions: (For questions 1 to 3): The following table gives the data about big 12 software exporters in India from 1997-98 to 1999-2000 (Revenue in Rs. crore).

Sr No. Organization 1997 – 981998 – 991999 – 2000
1.Tata Consultancy Services955.271518.501820.35
2.Wipro388.94632.501037.30
3.HCL Technologies446.53862.14908.00
4.Infosys250.93500.25869.70
5.Satyam178.11376.62662.93
6.NIIT258.38394.96551.79
7.Silverline Technologies45.32103.95434.83
8.Cognizant113.16290.03414.26
9.Pentamedia389.02
10.Pentasoft353.01
11.Patni Computers137.58219.90295.51
12.IBM Global115.32227.63271.14

Question 1: What is the lowest rate of growth of 1998-99 to 1999-2000 for any of the companies given in the chart?

  1. 0%
  2. 7%
  3. 1%
  4. 1%
  5. 3%

Answer: (5)

Question 2: Which of the following statement is true about the share of exports of Tata Consultancy Services in the total exports of the 12 companies?

  1. It has almost doubled in 1999 – 00 over 1997 – 98.
  2. It has been steadily increasing
  3. It is more or less constant.
  4. It has dropped by about 10 %.
  5. None of these.

Answer: (4)

Question 3: If total software exports in 2000 – 2001 were expected to be Rs 10,000 crore and the growth of Infosys is the same as it was in 1999 – 2000, what would have been Infosys’ share of exports of these 12 companies in 2000 – 2001?

  1. 15%
  2. 19%
  3. 21%
  4. 23%
  5. None of these

Answer: (1)

Check Also: Aptitude Questions & Answers

Directions (For questions 4 to 8): Study the following table carefully to answer the questions that follow”:

Number of Employees Promoted to the Post of Manager in Six Different Banks Over the Years

Bank / YearLucknow BankMaharashtra BankNagpur BankOrissa BankPunjab BankDelhi Bank
2010484652443739
2011504750324446
2012464050423835
2013384836513539
2014324446454840
2015523947414643

Question 4: What is the average number of employees promoted by Orissa Bank over all the years together?

  1. 44
  2. 5
  3. 35
  4. 5

Answer: (4)

Question 5: What is the total number of employees who got promoted in all the banks together in the year 2013?

  1. 234
  2. 243
  3. 266
  4. None

Answer: (4)

Question 6: What is the percent increase in the number of employees promoted by Delhi Bank in 2011 from the previous year ? (rounded off to two digits after decimal)

  1. 23
  2. 84
  3. 95
  4. 68

Answer: (3)

Check Also: Interview Preparation Tips

Question 7: Number of employees promoted by Punjab Bank in the year 2014 forms approximately what percent of the total number of employees promoted by all the banks together in that year ?

  1. 30
  2. 09
  3. 14
  4. 19

Answer: (4)

Question 8: What is the respective ratio of total number of employees promoted by Maharashtra Bank in the years 2011 and 2015 together to the total number of employees promoted by Lucknow Bank from the same years ?

  1. 41 : 63
  2. 43 : 51
  3. 47 : 53
  4. 45 : 61

Answer: (2)

Give Now: Mathematics Quiz

Directions (For questions 9 to 13): Study the following table carefully to answer the questions that follow:

Percentage of Marks Obtained by Six Students in Five Different Subjects in A School Examination

Subject / StudentEnglish (50)Maths (100)Science (150)Hindi (50)Social Studies (75)
Pankaj6689807884
Quadir5879648260
Ramesh6277748488
Saurabh7267847468
Tabu7081707664
Umesh6483608870

Note: Figures in brackets indicate maximum marks for each subject.

Question 9: What is the approximate overall percentage of marks obtained by U in all the subjects together?

  1. 75
  2. 71
  3. 79
  4. 82

Answer: (2)

Question 10: If in order to pass the examination a minimum of 109.5 marks is required in Science, how many students pass in the examination?

  1. None
  2. Two
  3. One
  4. Three

Answer: (4)

Question 11: What are the average marks obtained by all the students together in Hindi?

  1. 39 1/6
  2. 40 1/6
  3. 41 1/3
  4. 44 1/3

Answer: (2)

Question 12: What is the average percentage of marks obtained by all the students together in English? (Rounded to the nearest integer)

  1. 61
  2. 63
  3. 65
  4. 68

Answer: (3)

Question 13: What are the total marks obtained by S in ali the subjects together?

  1. 317
  2. 309
  3. 323
  4. 348

Answer: (1)

Want to Know? How to Prepare for Maths

Directions (For questions 14 to 18): Study the following information carefully and answer the questions given below it.

In a colony of 5500 members, 18% of the people manage their business and 10% of those who manage their business are females. 65% of the total number of people in the colony serves various organizations. 40% of the number of people serving various organizations is females. 12% of the total number of people in the colony is unemployed. 30% of the number of people unemployed is females. The remaining people in the colony are children, 60% of whom are females.

Question 14: The number of children (both males and females) is approximately what per cent of people who manage their business (both males and females)?

  1. 28
  2. 24
  3. 32
  4. 21

Answer: (1)

Question 15: What is the difference between the male and female children in the colony?

  1. 65
  2. 55
  3. 45
  4. 35

Answer: (2)

Question 16: What is the total number of adult males in the colony (excluding the children)?

  1. 3496
  2. 3490
  3. 3500
  4. None

Answer: (4)

Question 17: What is the total number of females in the colony?

  1. 1884
  2. 1896
  3. 1888
  4. 1892

Answer: (4)

Question 18: What is the respective ratio of the unemployed males to the number of males working for various organizations?

  1. 3 : 13
  2. 12 : 65
  3. 4 : 13
  4. None

Answer: (4)

Give Now: Quantitative Aptitude Quiz

Directions (For questions 19 to 23): Each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and

Give answer (1): if the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question,

Give answer (2): if the. data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement 1 alone are not sufficient to answer the question.

Give answer (3): if the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.

Give answer (4): if the data in both the Statements I and II are not sufficient to answer the question.

Give answer (5): if the data in both the Statements I and II together are necessary to answer the question.

Question 19: In how many days will five women complete a work ?

  1. Two women, five boys and three men together complete the work in eight days.
  2. Six women complete the same work in sixteen days.

Answer: (2)

Question 20: What is Sonu’s monthly income?

  1. Rita’s monthly income is Rs. 5000 more than Sonu’s monthly income.
  2. Sonu’s monthly income is Rs. 8,000 more than Sohan’s monthly income.

Answer: (4)

Question 21: What will be Pravin’s age after 4 years ?

  1. The ratio between Pravin’s and Shekhar’s present age is 2 : 3 respectively.
  2. Shekhar is six years older than Pravin.

Answer: (5)

Question 22: What is the area of a circle?

  1. The radius of the circle is equal to length of a rectangle.
  2. The breadth of the rectangle is equal to 22 cms.

Answer: (4)

Question 23: What is the average speed of a car?

  1. Average speed of the car is four times average speed of a truck which covers 220 kms in 11 hours.
  2. Average speed of the truck is half the average speed of a train whereas the average speed of a jeep is 40 km/ hr.

Answer: (1)

Read This: How to Prepare for Written Exam

Data Interpretation Questions

  • Students can check level of preparation through practice Data Interpretation Questions.
  • With the help of Practice Data Interpretation Questions with solutions one will get an idea about actual exam
  • Regular practice with Data Interpretation Questions will enhance your overall preparation

Final Words:

You can follow us  to get such details of Data Interpretation Questions with Solutions. Bookmark this web page by hitting CTRL+D or subscribe to our free mail services to get instant mails in your mail box. You can also type your comment in below comment box for any query or doubts related to this post. Our experts will try to solve your queries soon.

Something That You Should Put An Eye On

Upcoming Government JobsLatest Current Affairs Updates
Best Career OpportunitiesEntrance Exam in India
Employment News This Week HighlightsLatest Recruitments

Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: online quiz, Question & Answers

Leave a Reply

Submit Comment

© Recruitment result 2021. All rights reserved.