Latest Qualification Jobs

UPSEE Sample Paper 2020| Download Previous Year Papers with Solutions PDF

UPSEE Sample Paper 2020

Candidates preparing for Uttar Pradesh State Entrance Examination must download the UPSEE Sample Paper 2020. For the convenience of candidates, here in this page we have also provided UPSEE Previous Year Papers with Solutions PDF for free to download.

With the help of UPSEE Sample Paper 2020, candidates can check their performance and work on their weak areas. Also, you will be able to revise all that you have studied for UPSEE Entrance exam from these UPSEE Model paper.

recruitmentresult.com

Download UPSEE Question Papers with Solutions PDF from here!!

UPSEE Sample Papers will offer idea about test pattern, type and total number of questions, marking scheme too. These UPSEE previous year question papers or model question papers carry questions asked in paper. So, students must prepare for UPSEE 2020 from these UPSEE Sample Paper 2020.

Candidate can download the latest UPSEE Sample Paper and UPSEE Practice Papers from this page which is well developed by expert team members of the page recruitmentresult.com

UPSEE Sample Paper

UPSEE Papers with Solutions for Paper 1

S.No.UPSEE 2017Set – AASet – ABSet – ACSet – AD
1Question PaperDownload HereDownload HereDownload HereDownload Here
2Question Paper SolutionDownload here

UPSEE Questions Paper with Solutions for Paper 2

S.NoUPSEE 2017Set – BA/BB/BC/BD
1Question PaperDownload Here
2Question Paper SolutionDownload here (SET BA)

UPSEE Sample Papers of Previous Years

UPSEE 2017 Paper 4 Set DA DB DCGet PDF
UPSEE 2017 Paper 4 Set DD and Drawing Ability TestGet PDF

UPSEE Important Questions

Ques1: The working principle of a washing machine is

  1. reverse osmosis
  2. diffusion
  3. centrifugation
  4. dialysis

Ans: 3

Ques2: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. Angstrom
  3. Newton
  4. Tesla

Ans: 1

Ques3: The speed of light will be minimum while passing through

  1. water
  2. vaccum
  3. air
  4. glass

Ans: 4

Get Details Of: UPSEE Application Form

Ques4: Which of the following is not a vector quantity

  1. speed
  2. velocity
  3. torque
  4. displacement

Ans: 1

Ques5: Two electric bulbs marked 25W – 220V and 100W – 220V are connected in series to a 440Vsupply. Which of the bulbs will fuse?

  1. 25 W
  2. Both
  3. 100 W
  4. Neither

Ans: 1

Ques6: An air bubble in water will act like a

  1. convex lens
  2. convex mirror
  3. concave lens
  4. concave mirror

Ans: 3

Ques7: Formation of diploid embryosac from diploid vegetative structure, e.g., nucellus or integument etc., without meiosis is called:

  1. Apospory
  2. Apomixis
  3. Diplospory
  4. Adventives polyembryony

Ans: 1

Check Now: Written Exam Techniques

Ques8: Basal placentation is found in the family:

  1. Malvaceae
  2. Solanaceae
  3. Fabaceae
  4. Asteraceae

Ans: 4

Ques9: Insectivorous plants grow in:

  1. Nitrogen rich soil
  2. Nitrogen deficient soil
  3. Potassium deficient soil
  4. Carbohydrate rich soil

Ans: 2

Ques10: Eyes on potato tubers represent:

  1. Rootlets
  2. Nodes with buds
  3. Scars
  4. Sutures

Ans: 2

Ques11: _? X l74 has:

  1. Single stranded DNA
  2. Single stranded RNA
  3. Double stranded RNA
  4. Double stranded DNA

Ans: 1

Also Get Updated: UPSEE Syllabus

Ques12: In bryoph4tes the female sex organ is called:

  1. Archegonium
  2. Antheridium
  3. Carpogonium
  4. Ascogonium

Ans: 1

Ques13: The components of an ecosystem are:

  1. Trees and weeds
  2. Plants and animals
  3. Man and plants
  4. Biotic and abiotic

Ans: 4

Ques14: Tyloses are:

  1. Lactiferous channels
  2. Secretory cells
  3. Sieve plates
  4. Tracheal plugs plugging the lumen of vessels and tracheids

Ans: 4

Ques15: The term water potential was proposed by:

  1. Godlewski
  2. Slatyer and Taylor
  3. Dixon and Jolly
  4. C. Bose

Ans: 2

Must Read: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Here we have provided the complete list of UPSEE Sample Paper 2020 as well as UPSEE last year Question Papers. Aspirants may download UPSEE Entrance Test previous year papers & prepare for test. Uttar Pradesh Common entrance examination will be conducted in offline mode & there will be no negative marking in test.

Students May Also Search Related To:

  • UPSEE 2020 Sample Paper
  • UPSEE 2020 Question Paper with Solution
  • UPSEE Sample Paper for MBA
  • UPSEE Sample Paper Book
  • UPSEE Sample Paper for B.Pharma
  • UPSEE Sample Paper for Lateral Entry
  • UPSEE Sample Paper for MCA
  • UPSEE B.Arch Sample Paper
  • UPSEE MBA Sample Paper
  • UPSEE Model Paper PDF Download
  • UPSEE Model Paper in Hindi PDF
  • Sample Paper of UPSEEE
  • UPSEEE Question Sample Paper
  • UPSEEE Sample Papers
  • UPSEEE Sample Paper with Solution

Final Note

Candidates can download the UPSEE Sample Paper 2020 from the above given links. For any query or suggestion about UPSEE Sample Paper 2020, comment in the below given comment box. Stay connected with us on this page to get more updates and news.

Something That You Should Put An Eye On

UPSEE Admit CardUPSEE Counselling
UPSEE ResultUPSEE Answer Key
UPSEE Rank PredictorHow to Prepare for Written Exam
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Find Online Study Material

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment

© 7324 Recruitment, Syllabus, Result, Admit Card. All rights reserved.