Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


IBM Placement Papers | Free Download with Answers/Solution for Fresher’s

IBM Placement Papers

Download free IBM Placement Papers!!! IBM Placement Papers plays a significant role in preparing for written test. These papers offer a clear idea of type of questions asked, level of difficulty. Freshers may access IBM Placement Papers with Answers from here. These papers will guide you in estimating your strengths & weaknesses on each section. Questions are majorly asked from No Series, English language grammar. IBM paper is having around 58 questions from Verbal Ability, Quantitative & Logical Ability and Technical topics. In Quantitative Ability & Logical Ability section, questions are asked from topics including algebra, time & work, time, speed & distance, arithmetic, percentages etc. Get all stuff about IBM Placement Papers along with their solutions.

This page includes:

  • Placement Papers
  • Paper pattern
  • Some general tips to crack paper
  • Several Technical questions

International Business Machines Corporation is an American Multinational Technology corporation having operations over 170 countries. It deals in computers hardware, middleware, software & offers best services to its customers. It organizes both campus placements as well as off campus recruitment drives. Make proper strategy & allot time to entire topics & crack placement paper. Those who perform well in test will undergo Interview. We, the team of recruitmentresult.com have placed all necessary details concerning IBM Placement Papers for better preparation of test.

IBM Placement Papers

Ques 1: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), what number should come next?

  1. 1/3
  2. 1/8
  3. 2/8
  4. 1/16

Ans: 2

Ques 2: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Ans: 2

Ques 3: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Ans: 3

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Ques 4: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Ans: 2

Ques 5: Look carefully for the pattern, and then choose which pair of numbers comes next. 28 25 5 21 18 5 14

  1. 11 5
  2. 10 7
  3. 11 8
  4. 5 10

Ans: 1

Ques 6: Look carefully for the pattern, and then choose which pair of numbers comes next, 42 40 38 35 33 31 28?

  1. 25 22
  2. 26 23
  3. 26 24
  4. 25 23

Ans: 3

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Ques 7: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Ans: 2

Ques 8: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Ans: 1

Read Here: How To Find Online Study Material

Ques 9: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Ans: 2

Ques 10: In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged in such a way that the vowels always come together?

  1. 360
  2. 480
  3. 720
  4. 5040

Ans: 3

Ques 11: Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

  1. 210
  2. 1050
  3. 25200
  4. 21400

Ans: 3

Ques 12: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Ans: 2

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 13: In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of CORPULENT?

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Ans: 4

Ques 14: In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of
ENORMOUS?

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Ans: 3

Ques 15: Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of  “To make clean breast of”?

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms

Ans: 3

Check Common Mistakes You Make in Tests

Ques 16: It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

  1. Sunday
  2. Saturday
  3. Friday
  4. Wednesday

Ans: 3

Ques 17: What was the day of the week on 28th May, 2006?

  1. Thursday
  2. Friday
  3. Saturday
  4. Sunday

Ans: 4

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 18: What will be the day of the week 15th August, 2010?

  1. Sunday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Friday

Ans: 1

Ques 19: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

  1. 25
  2. 5
  3. 75
  4. 7

Ans: 1

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Ques 20: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Ans: 4

IBM Paper Pattern:

Topics Number of questions Time duration
Verbal Ability(short reading comprehension passages, basic grammar usage questions like fill in the blanks, synonyms, antonyms, paragraph completion, sentence correction, vocabulary, sentence ordering etc)22 questions(no negative marking )100 minutes

 

Quantitative Ability & Logical Ability(questions based on topics like algebra, time & work, time, speed & distance, arithmetic, percentages, probability, permutation & combination, profit & loss, HCF, LCM, geometry)36 questions(no negative marking )

Selection procedure at IBM:

It includes two Stages.

  • Written Test.
  • Technical + HR Interview.

Candidates who present well in written test will undergo further process of selection i.e. Interview to be conducted by hiring panel of corporation.

For Doing Better Preparation of Exam/Interview, Check Below Given Articles:        

Technical questions asked in IBM Paper:

  • What do you mean by 3NF in DBMS?
  • What is joining in DBMS?
  • Difference between C++ and Java
  • What is pointer?
  • Some tricky questions on pointer
  • Double linked list programs
  • What is pass by value and pass by reference?
  • What is Operating System?

Some general tips to crack IBM Placement Papers:

  • Be thorough with your resume.
  • Be confident.
  • Expect questions based on what you have listed in resume.
  • Questions from subjects
  • Have knowledge about the corporation

Note:

To grab more details regarding IBM Placement Papers, stay tuned with us. You may bookmark this page for getting more updates regarding recruitment, exam, results etc.

Something That You Should Put An Eye On

IBM RecruitmentIBM Salaries In India
Latest Placement PapersEffective Time Table For Studies
Tips to Manage StressWritten Exam Techniques
Tips to Get Motivated for EverythingHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Placement Papers

Upload Resume & Get Interview Call In 24 Hours

ADVERTISEMENT