Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Bank Online Test 2019 Free Mock Test Practice Questions For Preparation

Bank Online Test

Career in banking is open to everyone, regardless of race, gender or age. If you have decided to flourish career in banking, then first step is to crack written test. So, give Bank Online Test 2019 & boost your performance. For best preparation, download Free Mock Test & practice questions from it.

Job opportunities for graduates and post-graduates in banking are excellent in India. IBPS, SBI Selection process for PO, Clerk comprise of written test followed by Interview. To crack IBPS Clerk, PO written exam, practice questions from Bank Online Test 2019.

Which sections are covered in Bank Mock Test 2019?

In IBPS, SBI Exam 2019, questions from Quantitative Aptitude, Reasoning, and English & General Awareness are asked. From all these sections, Reasoning & Mathematics section is scoring if you have practice & command on it.

For more details concerning Bank Online Test 2019 or Bank Online Test Paper In Hindi, have a look on below page created by team of recruitmentresult.com

Bank Online Test 2019

Bank Online Test for Quantitative Aptitude:

Ques 1: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Ans: 3

Ques 2: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Ans: 2

START Now: Quantitative Aptitude Quiz

Ques 3: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

  1. 25
  2. 5
  3. 75
  4. 7

Ans: 1

Ques 4: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

  1. 4991
  2. 5991
  3. 6001
  4. 6991

Ans: 1

Ques 5: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Ans: 2

Read Also: Tips To Prepare For Bank Exams

Bank Online Test for Reasoning:

Ques 1: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Ans: 4

Ques 2: Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Ans: 1

Must Read: How to Prepare for Reasoning

Ques 3: Deepak said to Nitin, “That boy playing with the football is the younger of the two brothers of the daughter of my father’s wife.” How is the boy playing football related to Deepak?

  1. Son
  2. Brother
  3. Cousin
  4. Brother-in-law

Ans: 2

Ques 4: Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series: 120, 99, 80, 63, 48, ?

  1. 35
  2. 38
  3. 39
  4. 40

Ans: 1

Ques 5: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

  1. A
  2. X
  3. S
  4. Z

Ans: 2

Also Check: Bank Coaching Institutes

Bank Online Test for General Awareness:

Ques 1: The 4th edition of Ex Cope India-18, a Bilateral Joint exercise between IAF and USAF was held in Which Indian state?

  1. Jammu and Kashmir
  2. West Bengal
  3. Himachala Pradesh
  4. Jharkhand

Ans: 2

Ques 2: Where the 2018 Global Agriculture and Food Summit was held?

  1. Rajasthan
  2. Jharkhand
  3. Tripura
  4. Maharashtra

Ans: 2

Practice Online With: General Knowledge Online Test

Ques 3: British Council sign a MoU with this state government to strengthen educational and cultural cooperation and support the knowledge ambitions.

  1. Madhya Pradesh
  2. Maharashtra
  3. Gujarat
  4. Telangana

Ans: 4

Ques 4: The Homolographic projection has the correct representation of

  1. shape
  2. area
  3. baring
  4. distance

Ans: 2

Ques 5: The hazards of radiation belts include

  1. deterioration of electronic circuits
  2. damage of solar cells of spacecraft
  3. adverse effect on living organisms
  4. All of the above

Ans: 4

Read Now: Bank Exam Model Papers

Bank Online Test for English:

Direction (From Ques 1 to 5: choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words)

Ques 1:  ENORMOUS

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Ans: 3

Ques 2: COMMISSIONED

  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated

Ans: 4

Read Out Here: How to Prepare for English

Ques 3: ARTIFICIAL

  1. Red
  2. Natural
  3. Truthful
  4. Solid

Ans: 2

Ques 4: EXODUS

  1. Influx
  2. Home-coming
  3. Return
  4. Restoration

Ans: 1

Ques 5: EXPAND

  1. Convert
  2. Condense
  3. Congest
  4. Conclude

Ans: 2

Check Here: Bank Preparation Material/Books

Preparing For A Career In Banking:

There are various positions available in banking sector out of which clerks and probationary officers (P.O.)/ management trainees (M.T.) are the major ones.

Eligibility Norms For Getting Jobs In Bank:

  • Educational qualification: 60% aggregate marks in Graduation
  • Age limit: 18 years to 28 years

Skills Required For A Banking Career:

  • Customer Dealing
  • People with patience
  • People good with numbers and accounting
  • Good Analytical Skills

Know Complete Details On: Career in Banking Sector

Banking Selection Process:

Once you completed graduation, you may apply for jobs in banking. IBPS, SBI Selection Process comprise of written test followed by Interview. In order to qualify written test, begin your preparation from Bank Online Test Questions And Answers or Bank Online Test Series.

Note:

This is all about Bank Online Test 2019 & Bank Mock Test Series. You may plan your preparation by referring Bank Online Test for Clerk. Also, you may bookmark our portal for more updates concerning latest jobs in India.

Something That You Should Put An Eye On

Upcoming Bank ExamsHow to Get Bank Jobs
Bank Interview Questions and AnswersBanking Awareness Quiz
Eligibility for BankBank Placement Papers

Filed in: online quiz

20 Responses to "Bank Online Test 2019 Free Mock Test Practice Questions For Preparation"

  1. veerabhadra

    fine

  2. samarth goel

    thanx

  3. ashok

    Good questions…

  4. jyoti

    very good questions..

  5. rani

    Very good questions

  6. sunil kumar sharma

    very nice question

  7. Priye Raj

    good question

  8. Vidya londhe

    Bank job

  9. Rajeev Nayan

    Nice Qu….But pl.Send me or guide me…So Qu.& ans.(BOI spl.Officers Exam..

  10. arshiya

    Good questions

    • arshiya

      Nice question but I need a guidance for more information about the subjects

  11. rahul

    nice paper..

  12. Neha Sharma

    good questions

  13. sarfaraz siddiqui

    very nice collection of questions and very good for exam preparation.

  14. Ilakkiya

    very good questions for exam preparation

  15. mansi

    very good questions

  16. KAHKASHAN

    very good questions

  17. BHARTI PANT

    intelligence questions

Leave a Reply

Submit Comment