Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

CMAT Question Papers 2020 | Last 5 Years CMAT Previous Year Papers PDF

CMAT Question Papers

National Testing Agency (NTA) conducts Common Management Admission Test (CMAT) with the motive of selecting eligible students for admission in Management Courses. Last 5 Years CMAT Question Papers has been provided below for the participating candidates in CMAT 2020. You can download CMAT Previous Year Papers PDF also as it can help you to be familiar with the format of CMAT Entrance Exam 2020. So, move your cursor downwards and check CMAT Question Papers PDF from here…

recruitmentresult.com

CMAT Details 2020:

Name of the ExamCommon Management Admission Test (CMAT)
Conducting BodyNational Testing Agency (NTA)
Type of The ExamOnline Computer-Based Test
Level Of the ExamNational-Level Admission Test
Purpose of Conducting examAdmission in PGDM, MBA and
similar, PGCM & Executive PGDM Courses
CMAT NTA Online Registration1st week of November 2019
Image Correction1st week of December 2019
Last Date for CMAT Online Registration2nd week of December 2019
CMAT Admit Card Availability1st week of January 2020
CMAT Exam DateLast week of January 2020
CMAT Result Date1st week of February 2020
CMAT Score card availability2nd week of February 2020

CMAT Question Papers 2020

CMAT 2020

Around 70000 candidates may appear for CMAT Entrance Exam 2020. Last Year, CMAT Entrance Exam was conducted at 183 test centers all over India. In case, number of candidates will increase in CMAT 2020 then more test centers can be included also.

CMAT Question Papers PDF Download

CMAT Previous Year Sample PaperCMAT Previous year papers PDF
CMAT Question Papers 2019 (Slot 1)Get Here
Common Management Admission Test (CMAT 2018) Slot 2Get Here
Common Management Admission Test (CMAT 2018) Slot 1Get Here
CMAT Previous Year Paper PDFGet Here
CMAT Question Papers With Solution PDFGet Here
CMAT Exam Sample PaperGet Here
CMAT 2019 Sample Paper freeGet Here
CMT Sample Question Paper PDFGet Here
CMAT Model question PaperGet Here
Analytical-Logical-Reasoning Sample PaperGet Here
CMAT Sample PaperGet Here
Sample Paper of CMAT 2019Get Here
CMAT Sample PaperGet Here

CMAT Sample Question Papers

Question1: What is the probability of getting a ‘nine’ or ‘ten’ on a single throw of two dice?

  1. 2/9 [Option ID = 616]
  2. 7/36 [Option ID = 617]
  3. 1/5 [Option ID = 618]
  4. 2/7 [Option ID = 619]

Answer: 2

Question2: The length of a room exceeds its breadth by 2 meters. If the length be increased by 4 meters and the breadth decreased by 2 meters, the area remains the same. Find the surface area of its walls if the height is 3 meters.

  1. 248 m2 [Option ID = 620]
  2. 424 m2 [Option ID = 621]
  3. 112 m2 [Option ID = 622]
  4. 84 m2 [Option ID = 623]

Answer: 4

Question3: A bus covers a distance of first 50 km in 40 minutes, next 50 km at a speed of 2 km per minute and the next 30 km at a speed of 1.0 km per minute. What is its average speed during the entire journey?

  1. 5 kmph [Option ID = 624]
  2. 06 kmph [Option ID = 625]
  3. 1 kmph [Option ID = 626]
  4. 80 kmph [Option ID = 627]

Answer: 3

Check Here, List Of: MBA Entrance Exams

Question4: Three wheels making 60, 36 and 24 revolutions in a minute start with a certain point in their circumference downwards. Find when they will again come together in the same position.

  1. 4 seconds [Option ID = 628]
  2. 5 seconds [Option ID = 629]
  3. 10 seconds [Option ID = 630]
  4. Never [Option ID = 631]

Answer: 2

Question5: A certain amount of money invested at 10% per annum compound interest for two years became Rs. 2000. What is the initial investment?

  1. 856 [Option ID = 632]
  2. 1,625 [Option ID = 633]
  3. 1,653 [Option ID = 634]
  4. 1,275 [Option ID = 635]

Answer: 3

Question6: If the height of a right circular cone is increased by 200% and the radius of the base is reduced by 50%, then the volume of the cone.

  1. Remains unaltered [Option ID = 636]
  2. Decreases by 25% [Option ID = 637]
  3. Increases by 25% [Option ID = 638]
  4. Increases by 50% [Option ID = 639]

Answer: 2

Question7: An electric appliance is priced at Rs. 600 initially. Because of market recession, price was successively reduced three times, each time by 10% of the price after the earlier reduction. What is the current price?

  1. 420 [Option ID = 640]
  2. 437.40 [Option ID = 641]
  3. 444.30 [Option ID = 642]
  4. 478 [Option ID]

Answer: 2

Do You Know: How To Reduce Negative Marking in Entrance Exam

Question8: The average age of three men is 50 years and their ages are in the proportion 3:5:7. The age of the youngest man is:-

  1. 40 years [Option ID = 676]
  2. 30 years [Option ID = 677]
  3. 35 years [Option ID = 678]
  4. 50 years [Option ID = 679]

Answer: 2

Question9: By selling mangoes at the rate of 64 for Rs. 2,000, the vendor loses 40%. How many should he sell for Rs. 1000 so as to gain 20%?

  1. 12 [Option ID = 680]
  2. 16 [Option ID = 681]
  3. 15 [Option ID = 682]
  4. 20 [Option ID = 683]

Answer: 2

Question10: A mixture of petrol and kerosene weighing 5 kg contains 5% kerosene. How much more kerosene (approx.) must be added into it to make it 10%?

  1. 250 gm [Option ID = 696]
  2. 275 gm [Option ID = 697]
  3. 300 gm [Option ID = 698]
  4. 425 gm [Option ID = 699]

Answer: 2

Press Here For: CMAT Official Website

Important Links For CMAT

CMAT LoginCMAT Exam Pattern
How To Prepare For CMATCMAT Result
CMAT Cut OffCMAT Admit Card
CMATBest Books For CMAT
CMAT Answer KeyCMAT Syllabus
CMAT Mock TestCMAT Counselling
How To Apply For CMAT

Question 11: Kemal Ataturk was

  1. the first President of Independent Kenya
  2. the founder of modern Turkey
  3. revolutionary leader of Soviet Union
  4. None of the above

Answer: 2

Question 12: Which company’s famously advertised vision statement is ‘The Network is the Computer’?

  1. Cisco Systems
  2. Lucent Technologies
  3. Sun Microsystems
  4. Nortel Networks

Answer: 3

Question 13: Joule is the unit of

  1. temperature
  2. pressure
  3. energy
  4. heat

Answer: 3

Must Read: How to Prepare For Written Examination

Question 14: Dr. Pepper is a famous brand of—

  1. Iced tea
  2. Peppermint
  3. Soft Drinks
  4. None of these

Answer: 3

Question 15: Milkha Singh Stood ____ in 1960 Olympics, in Athletics.

  1. fourth in 400m final
  2. second in 400m final
  3. eighth in 50km walk
  4. seventh in 800m final

Answer: 1

Question 16: Ms. MedhaPatkar is associated with the

  1. Tehri project
  2. Enron project
  3. SardarSarovar project
  4. Dabhol project

Answer: 3

Question 17: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Check Out: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 18: Kathakali, Mohiniatam and Ottamthullal are the famous dances of

  1. Kerala
  2. Karnataka
  3. Orissa
  4. Tamil Nadu

Answer: 1

Question 19: Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: 2

Question 20: Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

  1. Taoism
  2. Judaism
  3. Zoroastrianism (Parsi Religion)
  4. Shintoism

Answer: 3

CMAT Test Statistics:

CMAT Test Statistics – Male Candidates

Category2019Expected in 2020
RegisteredAppearedRegistered
General247682087224800
SC184614421900
ST537419540
OBC743464337440
Total345852916634590

CMAT Test Statistics – Female Candidates

Cat.2019Expected in 2020
RegisteredAppearedRegistered
Gen227361918122800
SC131210611300
ST475378480
OBC547447305480
Total299972535030000

CMAT Test Statistics – Total Candidature

Cat.2019Expected in 2020
RegisteredAppearedRegistered
Gen475044005347510
SC315825033160
ST10127971020
OBC129081116312910
Total645825438964590

Get Best Answer: How to Solve a Problem in Exam Correctly

CMAT Exam Pattern

Along with the details of CMAT Question Papers, candidates must also check CMAT exam pattern below. CMAT 2020 Exam Date will be soon announce by the national testing agency.

  • Mode: The examination will be held in online mode (computer based test).
  • Duration: The duration of the exam will be three hours.
  • Number of Questions: In the examination, total 100 multiple choice type questions will be asked.
  • Total Marks: The question paper will be of 400 marks.
  • Subjects: The questions will be asked from these segments, i.e. Quantitative Technique, Logical Reasoning, Language Comprehension and General Awareness.
  • Marking Scheme: For a correct answer, four marks will be allotted to the candidates.
  • Negative Marking: There will be negative marking of 1 mark for the wrong answer.
Type of QuestionsNumber of QuestionsMaximum Marks
Quantitative Techniques & Data Interpretation25100
Logical Reasoning25100
Language Comprehension(verbal Ability)25100
General Awareness25100
Total100400

 Know Here: How To Prepare For Online Exam

Common Management Admission Test (CMAT)

CMAT is very tough national level exam for students who are desirous for top management college in India. Better Preparation is needed to clear the exam by practicing the previous year question papers.

It is an online computer based exam, so you should take online CMAT practice test & try to solve questions on PC. Common Admission Test has the questions of quantitative math, logical reasoning, language comprehension, general awareness.

Why Should I Visit recruitmentresult.com?

Recruitmentresult.com brings satisfactory and reliable details for you. Apart from it, you can avail each and every detail regarding any topic on time by visiting here. Candidates can connect with us also by subscribing our free email service for direct updates on their timeline while you can follow us on Facebook or Google Plus also for future updates.

More Searches Related To CMAT Question Paper

  • CMAT Question Paper 2020 PDF
  • CMAT 2020 Question Paper PDF
  • CMAT Question Paper Pattern
  • CMAT 2020 Question Paper PDF Download
  • CMAT Question Paper 2020 PDF Download
  • CMAT Previous Year Question Papers With Solutions PDF Free Download
  • CMAT Question Paper 2020
  • CMAT Sample Paper 2020
  • CMAT Previous Year Question Papers
  • CMAT Model Question Papers

Something That You Should Put An Eye On

Tips To Create Your Own Study GuideGet Rid Of Sleeping While Studying
Written Exam TechniquesHow Do Toppers Study?
Strategies to Improve Your MemoryHow to Solve Objective Type Question

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

One Response to "CMAT Question Papers 2020 | Last 5 Years CMAT Previous Year Papers PDF"

  1. MIHIR DESAI

    Awesome demos and good papers… for knowing about the scenario of CMAT.

Leave a Reply

Submit Comment