Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

English Grammar Quiz | Trivia, Question-Answers (Class 4-9, ESL, ESF) MCQs

English Grammar Quiz

By solving English Grammar Quiz you can test your knowledge. What is the verb tenses used in the English language? Can you spot the correct definition of a pronoun? Well, on this page we have provided Trivia, (Class 4-9, ESL, ESF)Question-Answers etc.

English subject is the significant subject of every competitive examination. So, all those individuals who are preparing for any exam must solve online test for better preparation.   We believe that online Quiz is the best way to prepare for English Grammar.

English Grammar MCQs:

To become a master of the English language it’s essential to comprehend the words of the language, but also to distinguish and apply the laws of English grammar.All those candidates who are searching for English Grammar Questions with answers must practice these test papers from here.

Our page of recruitmentresult.com covers most of the English Grammar Quiz with answers online that you must know before you going to give any competitive exam. Try the following quiz to test your services and understanding of grammar and below stated question is provided by team.

English Grammar Quiz

In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

Ques 1: CORPULENT

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Answer: 4

Ques 2:BRIEF

  1. Limited
  2. Small
  3. Little
  4. Short

Answer: 4

Ques 3:EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Do You Know: How to Prepare for English

Ques 4:VENT

  1. Opening
  2. Stodge
  3. End
  4. Past tense of go

Answer: 1

Ques 5:AUGUST

  1. Common
  2. Ridiculous
  3. Dignified
  4. Petty

Answer: 3

Ques 6:CANNY

  1. Obstinate
  2. Handsome
  3. Clever
  4. Stout

Answer: 3

Read Also: English Improvement Tips

Ques 7:ALERT

  1. Energetic
  2. Observant
  3. Intelligent
  4. Watchful

Answer: 4

Ques 8: WARRIOR

  1. Soldier
  2. Sailor
  3. Pirate
  4. Spy

Answer: 1

Ques 9:DISTANT

  1. Far
  2. Removed
  3. Reserved
  4. Separate

Answer: 1

START Now: English Grammar Quiz

Ques 10:ADVERSITY

  1. Failure
  2. Helplessness
  3. Misfortune
  4. Crisis

Answer: 3

I felt the wall of the tunnel shiver. The master alarm squealed through my earphones. Almost simultaneously, Jack yelled down to me that there was a warning light on. Fleeting but spectacular sights snapped into ans out of view, the snow, the shower of debris, the moon, looming close and big, the dazzling sunshine for once unfiltered by layers of air. The last twelve hours before re-entry were particular bone-chilling. During this period, I had to go up in to command module. Even after the fiery re-entry splashing down in 81o water in south pacific, we could still see our frosty breath inside the command module.

Ques 11: The word ‘Command Module’ used twice in the given passage indicates perhaps that it deals with

  1. an alarming journey
  2. a commanding situation
  3. a journey into outer space
  4. a frightful battle

Answer: 3

Ques 12:Which one of the following reasons would one consider as more as possible for the warning lights to be on?

  1. There was a shower of debris.
  2. Jack was yelling.
  3. A catastrophe was imminent.
  4. The moon was looming close and big.

Answer: 3

Get Best Answer: How to Improve English

Ques 13:The statement that the dazzling sunshine was “for once unfiltered by layers of air” means

  1. that the sun was very hot
  2. that there was no strong wind
  3. that the air was unpolluted
  4. none of above

Answer: 4

Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom, If there is no correct meaning given, E (i.e.) ‘None of these’ will be the answer.

Ques 14:To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms
  5. None of these

Answer: 3

Ques 15:To keeps one’s temper

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: 2

Check Out: Common English Error in Essay Writing

Ques 16:To catch a tartar

  1. To trap wanted criminal with great difficulty
  2. To catch a dangerous person
  3. To meet with disaster
  4. To deal with a person who is more than one’s match
  5. None of these

Answer: 2

Ques 17:To drive home

  1. To find one’s roots
  2. To return to place of rest
  3. Back to original position
  4. To emphasize
  5. None of these

Answer: 4

Ques 18:To have an axe to grind

  1. A private end to serve
  2. To fail to arouse interest
  3. To have no result
  4. To work for both sides
  5. None of these

Answer: 1

Practice With: Vocabulary Quiz

Ques 19:To cry wolf

  1. To listen eagerly
  2. To give false alarm
  3. To turn pale
  4. To keep off starvation
  5. None of these

Answer: 2

Ques 20:To end in smoke

  1. To make completely understand
  2. To ruin oneself
  3. To excite great applause
  4. To overcome someone
  5. None of these

Answer: 2

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

Ques 21: DIVA:OPERA

  1. producer:theatre
  2. director:drama
  3. conductor:bus
  4. thespian:play

Answer: 4

Must Check: Rules for Spotting Errors in English

Ques 22:GRAIN:SALT

  1. shard:pottery
  2. shred:wood
  3. blades:grass
  4. chip:glass

Answer: 4

Ques 23:THRUST:SPEAR

  1. mangle:iron
  2. scabbard:sword
  3. bow:arrow
  4. fence:epee

Answer: 4

Ques 24:PAIN:SEDATIVE

  1. comfort:stimulant
  2. grief:consolation
  3. trance:narcotic
  4. ache:extraction

Answer: 2

Ques 25:LIGHT:BLIND

  1. speech:dumb
  2. language:deaf
  3. tongue:sound
  4. voice:vibration

Answer: 1

Also Start: Synonyms Quiz

In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Ques 26:Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Ques 27:That which cannot be corrected

  1. Unintelligible
  2. Indelible
  3. Illegible
  4. Incorrigible

Answer: 4

Ques 28:The study of ancient societies

  1. Anthropology
  2. Archaeology
  3. History
  4. Ethnology

Answer: 2

You Can Check Here: Antonyms Quiz

Ques 29:A person of good understanding knowledge and reasoning power

  1. Expert
  2. Intellectual
  3. Snob
  4. Literate

Answer: 2

Ques 30:A person who insists on something

  1. Disciplinarian
  2. Stickler
  3. Instantaneous
  4. Boaster

Answer: 2

Final Words:

Basic grammar test include explanations of correct answers and explanations assist you to restore your information regarding your tested topic. Don’t overlook to study the way of every test before you begin and you can download various free tests for offline use. Well, stay in touch with this page for getting more updates time to time.

Something That You Should Put An Eye On

One Word Substitution QuizHow to Solve Objective Type Questions
Online Quiz for Competitive ExamsHow To Prepare For Online Exam
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Find Online Study Material
Tips to Make Study InterestingHow To Maximize Your Score In Exam

Filed in: online quiz

13 Responses to "English Grammar Quiz | Trivia, Question-Answers (Class 4-9, ESL, ESF) MCQs"

  1. SAMEER

    Great !

  2. meenakshi

    Thanks

  3. AMIT SINGH

    It great for students and those person who cannot join the class.

  4. AMIT SINGH

    it is a very good thing for those who wants to improve his/her English.

  5. S.D. Terang

    It gives me immense pleasure to study online. Your educational site is very helpful for us. I would like to thank you for management of this site. Thank you.

  6. kiruthika

    great!thank u

  7. Ami agrawal

    GREAT TEST..!!

  8. Kamal singh

    This type of ques…appear in upsc or not in english comprehension part.

  9. Richika Jain

    These questions helped me a lot to work upon my weak areas of study.

  10. Manmohan Jha

    very good thing Great! ,really

  11. shivani

    thank you!!!

    • admin

      Hii shivani,
      Thanks for liking. Visit out portal regularly for more similar updates.

  12. cindrella

    great thanks

Leave a Reply

Submit Comment