Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

JIPMER Previous Year Question Papers (MBBS/MD/MS) Sample Paper PDF Download

JIPMER Previous Year Question Papers

Download JIPMER Previous Year Question Papers and commence your exam preparation!! As JIPMER Sample Paper will help in understanding the probabilities and difficulty level of questions that can be asked in examination. So, candidates who are preparing for MBBS/MD/MS Exam can download JIPMER Previous Year Paper PDF from here.

recruitmentresult.com

Details of JIPMER Previous Year Question Papers 2019

OrganizationJawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education & Research
CategoryJIPMER 2019 Previous Year Question Papers
Exam NameMBBS/MD/MS
Official Websitejipmer.edu.in

JIPMER Previous Year Question Papers

JIPMER Previous Year Question Papers Download PDF

JIPMER MD/MS Previous Year Question Papers
JIPMER MD/MS Question Paper 2009Download Now
JIPMER PG Question Paper 2011Download Now
JIPMER PG Previous Year Question Paper 2016Download Now
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers
JIPMER Previous Year Solved Question Papers 2018 Evening ShiftDownload Now
JIPMER MBBS Previous Year Solved Question Paper 2017Download Now
JIPMER Sample Papers of 2015Download Now
JIPMER MBBS Previous Year Sample Paper of 2013Download Now
JIPMER MBBS Question Paper of 2012Download Now
JIPMER MBBS Sample Paper of 2011Download Now
JIPMER MBBS 2010 Sample PaperDownload Now
JIPMER MBBS 2009 Question PaperDownload Now
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – 2000Download Now
JIPMER Previous Year Question Papers PDF – 2001Download Now
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – 2003Download Now
JIPMER Previous Year Question Papers PDF – ChemistryDownload Now
JIPMER Previous Year Question Papers With Answers PDF – PhysicsDownload Now
JIPMER Previous Year Question Papers – ZoologyDownload Now
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – BotanyDownload Now
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – EnglishDownload Now

JIPMER Previous Question and Answers

Question 1. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 3

Question 2. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Question 3. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

  1. chance
  2. luck
  3. possibility
  4. occasion

Answer: 1

Question 4. I saw a …… of cows in the field.

  1. group
  2. herd
  3. swarm
  4. flock

Answer: 2

Question 5. The grapes are now …… enough to be picked.

  1. ready
  2. mature
  3. ripe
  4. advanced

Answer: 3

Question 6. Success in this examination depends …… hard work alone.

  1. at
  2. over
  3. For
  4. On

Answer: 4

More Links Related To JIPMER

JIPMER LoginCheck Details
JIPMER SyllabusCheck Details
JIPMER Mock TestCheck Details
JIPMER RecruitmentCheck Details
JIPMER ResultCheck Details
JIPMER Exam PatternCheck Details
JIPMER FeesCheck Details
JIPMER Application FormCheck Details
How to Prepare for JIPMERCheck Details
JIPMER Cut OffCheck Details
JIPMER CounsellingCheck Details
JIPMER Answer KeyCheck Details

Question 7. My uncle decided to take …… and my sister to the market.

  1. I
  2. mine
  3. me
  4. myself

Answer: 3

Question 8. If you smuggle goods into the country, they may be …… by the customs authority.

  1. possessed
  2. punished
  3. confiscated
  4. fined

Answer: 3

Question 9. Man does not live by …… alone.

  1. food
  2. bread
  3. meals
  4. diet

Answer:  2

Question 10. Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets …… with him.

  1. about
  2. through
  3. along
  4. up

Answer: 3

Check Now: How to Prepare for Written Exam

Question 11. The metal does not give H2 on treatment with dilute HCL is

  1. Zn
  2. Fe
  3. Ag
  4. Ca

Answer: 3

Question 12. The number of g-molecule of oxygen in 6.02 x 1024CO molecules is

  1. 1 gram of molecule
  2. 0.5 gram of molecule
  3. 5 gram of molecule
  4. 10 gram of molecule

Answer: 3

Question 13. The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

  1. Orissa coast
  2. Travancore coast
  3. West Bengal coast
  4. Gujarat coast

Answer:  2

Question 14. The main active constituent of tea and coffee is

  1. nicotine
  2. chlorophyll
  3. caffeine
  4. aspirin

Answer: 3

Question 15. The maximum number of isomers for an alkene with molecular formula C4H8 is

  1. 5
  2. 4
  3. 2
  4. 3

Answer: 2

Question 16. The hardest form of carbon is

  1. coke
  2. graphite
  3. diamond
  4. charcoal

Answer:  3

Question 17. Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 18. Sound waves in air are

  1. transverse
  2. longitudinal
  3. electromagnetic
  4. polar

Answer: 2

Question 19. Magnetism at the centre of a bar magnet is

  1. minimum
  2. maximum
  3. zero
  4. minimum or maximum

Answer: 3

Question 20. Of the following properties of a wave, the one that is independent of the other is its

  1. amplitude
  2. velocity
  3. wavelength
  4. frequency

Answer: 1

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

About JIPMER MD/MS/MBBS Exam

  • Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research conducts entrance exam to give admission to students in MD, MS and MBBS Courses.
  • JIPMER Entrance Exam is a Computer Based Test (CBT) that will be conduct in Online mode only.
  • The Online (CBT) Entrance Examination will be conducted in single/two shifts.

More Links Related To JIPMER

 JIPMER MBBS Exam Pattern

  • The examination shall be conducted in ENGLISH medium ONLY.
  • The Entrance Examination is common to all and consists of 200 single best response type.
SubjectNumber Of Questions
Physics60
Chemistry60
Biology60
English Language and Comprehension10
Logical & Quantitative Reasoning10
Total100

IPMER MD/MS Exam Pattern

SubjectQuestionsMarks
Basic Clinical Sciences and Biostatistics100400
Clinical Sciences150600
Total2501000

Pattern for JIPMER MDS Entrance Exam 

SubjectNo. of Questions
Basic Clinical Sciences and Biostatistics30
Dental Science70
Total100

Check Here: Techniques To Prepare for Written Exam

Mode To Download JIPMER Previous Year Question Papers

Candidates can download the Last 5 Year JIPMER MD/MS, MBBS Papers via online mode. By preparing with the above mentioned JIPMER Previous Year Question Papers, candidates can get a former idea of the questions asked this time. They can also get the information about the sectional weightage which also help in better preparation.

Importance of JIPMER Sample Paper PDF

  • With the help of JIPMER Last Year Question Paper, one can understand the difficulty level of examination along with the type of questions that might came in the exam.
  • JIPMER Previous Year Question Paper helps in analysing strong points and weak areas.
  • Practicing using JIPMER Model Paper helps candidates in solving questions in minimum time.
  • JIPMER Question Paper also helps in enhancing your problem-solving speed.
  • JIPMER Previous Year Question Papers With Solutions also helps in enhancing knowledge towards the concepts.

Candidates Also Search For:

JIPMER Previous Year Question Papers PDFJIPMER Last Year Paper 
JIPMER Previous Year Papers JIPMER 2019 Question Paper
JIPMER Question Paper PDFJIPMER PG Previous Year Question Papers 

 Final Note:

Candidates can download JIPMER Previous Year Question Papers from this page. To grab more updates, stay connected with recruitmentresult.com. You can also bookmark our web portal using CTRL+D Key.

Something That You Should Put An Eye On

How to Solve a Problem in Exam CorrectlyHow to find Online Study Material
Last Minute Exam StudyHow to Choose Right Career
How To Prepare For Online ExamHow to Make a Study Guide

Filed in: Question & Answers, Question Paper

5 Responses to "JIPMER Previous Year Question Papers (MBBS/MD/MS) Sample Paper PDF Download"

  1. isaiyamuthu

    give some tips to pass in jipmer exam

  2. Mansha

    Could you please tell the link to download previous years question papers

  3. kavitha . m

    please tell the link to download last year question paper

    • admin

      Hii Kavitha, Please hit the links given under the heading of “JIPMER Previous Year Question Papers” to download the previous year papers.

Leave a Reply

Submit Comment