Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Kerala PSC Question Paper 2019 Lecturer/Officer & Others Previous Papers PDF

Kerala PSC Question Paper

Kerala PSC (July/ August) Exam is scheduled to be held from 02-07-2019 to 27-08-2019. Download Kerala PSC Question Paper 2019 PDF for Lecturer/Officer & Other Posts Exam from this page with help of below provided links. With help of Kerala PSC Previous Year Question Paper, applicants can prepare well for upcoming exam.

recruitmentresult.com

Highlights of Kerala PSC Question Paper 2019:

Name of Conducting BodyKerala Public Service Commission
Posts NameOfficer, Lecturer, Manager and others
Kerala PSC Exam DateFrom 02-07-2019 to 27-08-2019
KPSC Question Paper PDFProvided Below
Official Websitewww.keralapsc.gov.in

Kerala PSC Question Paper

കേരള പി.എസ്.സി. ചോദ്യ പേപ്പർ!!!

കേരള പി.എസ്.സി. ചോദ്യ പേപ്പർ ഇവിടെ ഡൗൺലോഡ് ചെയ്യാം. കേരള പബ്ലിക് സർവീസ് കമ്മീഷൻ പരീക്ഷ വിജയിച്ച എല്ലാ വർഷവും കേരള പി.എസ്.സി ചോദ്യപേപ്പറുകൾ പുറത്തിറക്കുന്നു. പരീക്ഷയിൽ പങ്കെടുക്കാൻ പദ്ധതിയേ വിദ്യാർഥികൾ കേരള പി.എസ്.സി. ചോദ്യ പേപ്പർ ഡൌൺലോഡ് ചെയ്യാം.

Kerala PSC Previous Year Papers

Kerala PSC Question Paper 2016 Download PDF:

Name of PostsKerala PSC Question Paper Download PDF
Kerala PSC Tradesman Question PaperDownload PDF
Kerala PSC School Assistant Question PaperDownload PDF
Kerala PSC Lecturer Question PaperDownload PDF
Kerala PSC Laboratory Technician Question PaperDownload PDF
Kerala PSC Pharmacist Question PaperDownload PDF
Kerala PSC LDC Question PaperDownload PDF

Kerala PSC Question Paper 2015 Download PDF:

Name of PostsKerala PSC Question Paper Download PDF
Kerala PSC Officer Question PaperDownload PDF
Kerala PSC Surgeon Question PaperDownload PDF
Kerala PSC Clerk Question PaperDownload PDF
Legal AssistantDownload PDF
Kerala PSC Constable Question PaperDownload PDF

Kerala PSC Question Paper 2014 Download PDF:

Name of PostsKerala PSC Question Paper Download PDF
Laboratory Technical AssistantDownload PDF
Kerala PSC Stenographer Question PaperDownload PDF
Assistant ChemistDownload PDF
Kerala PSC Assistant Question PaperDownload PDF

Download Previous Year Kerala PSC Model Question Papers:

Kerala PSC Sample Paper 2016Download PDF
Kerala PSC Question Papers 2015Download PDF
Kerala PSC Question Papers 2014Download PDF
 Kerala PSC Previous Question PapersDownload PDF

Download Post Wise Kerala PSC Previous Year Question Papers:

Tradesman – Automobile
Mechanic – Technical Education
Download Kerala PSC Question Papers
Accounts Officer – KELPAMDownload KPSC Question Papers
Mechanic GR II – KSRTCDownload Kerala PSC Previous Question Papers
Lecturer In Civil Engineering –
Govt Polytechnics – Technical Education
Download KPSC Model Question Papers
Pharmacist Gr II – Ims/
Medical Education/
Health Services/
Compounder – Plantation Corporation
Download Kerala PSC Exam Question Papers

Kerala PSC Question Papers with Solutions:

Question 1: Find the correctly spelt words.

(solve as per the direction given above)

  1. Efficient
  2. Treatmeant
  3. Beterment
  4. Employd

Answer: 1

Question 2: The small child does whatever his father was done.

  1. has done
  2. did
  3. does
  4. had done
  5. No correction required

Answer: 3

Question 3: To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms
  5. None of these

Answer: 3

Question 4: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2

Question 5: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Read This: How Do Toppers Study?

Question 6: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Question 7: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Key 2. Door 3. Lock
  2. Room 5. Switch on
  3. 5, 1, 2, 4, 3
  4. 4, 2, 1, 5, 3
  5. 1, 3, 2, 4, 5
  6. 1, 2, 3, 5, 4

Answer: 3

Question 8: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 9: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

  1. A
  2. X
  3. S
  4. Z

Answer: 2

Question 10: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Question 11: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Download Here: PSC Previous Years Question Papers

Question 12: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Question 13: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

  1. 300 kmph
  2. 360 kmph
  3. 600 kmph
  4. 720 kmph

Answer: 4

Question 14: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Question 15: A father said to his son, “I was as old as you are at the present at the time of your birth”. If the father’s age is 38 years now, the son’s age five years back was:

  1. 14 years
  2. 19 years
  3. 33 years
  4. 38 years

Answer: 1

Get Here List Of: Public Service Commission Exam Books

Question 16: For purifying drinking water alum is used

  1. for coagulation of mud particles
  2. to kill bacteria
  3. to remove salts
  4. to remove gases

Answer: 1

Question 17: ESCAP stands for

  1. Economic and Social Commission for Asia and Pacific
  2. European Society Council for Africa and Pacific
  3. Economic and Social Commission for Africa and Pacific
  4. None of the above

Answer: 1

Question 18: Firdausi was

  1. a poet
  2. well known for his epic ‘Shahnama’
  3. Both option A and B
  4. None of the above

Answer: 3

Question 19: Himalayan Mountaineering Institute is at

  1. Darjeeling
  2. Dehradun
  3. Marmago
  4. Dispur

Answer: 1

Question 20: Dr. Linus Carl Pauling is the only person to have won two Nobel prizes individually for

  1. Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962
  2. Peace Prize in 1954, Chemistry in 1962
  3. Physics in 1954, Medicine in 1962
  4. Medicine in 1954, Physics in 1962

Answer: 1

Important Links Related to Kerala PSC:

Kerala PSC RecruitmentCheck Here
Kerala PSC CalendarCheck Here
Kerala PSC Admit CardCheck Here
Kerala PSC Answer KeyCheck Here
Kerala PSC SyllabusCheck Here
Kerala PSC NotificationCheck Here
Kerala PSC ResultsCheck Here
Kerala PSC One Time RegistrationCheck Here
Official WebsitePress Here

Benefits of Solving Kerala PSC Question Paper 2019:

  • Kerala PSC Old Papers have an important and the most significant role in the preparation of any examination.
  • Candidates who are currently preparing for exam can refer to previous year Kerala PSC Previous Year Question Paper with solutions for practice.
  • For the convenience of applicants, we have provided the Kerala PSC Question Paper PDF according to post on below page.
  • Kerala Public Service Commission Question Papers are meant to give the trend of the questions being asked in the exam.
  • You can also get Kerala PSC Question Paper with Answers which will help applicants to know that which type of questions will be asked in exam.

Kerala PSC Question Paper Download PDF:

Candidates you may stay in touch with us to get latest updates about Kerala PSC Question Paper 2019 time to time. You may subscribe our free mail service to get latest info about Previous Year Kerala PSC Previous Papers in your mailbox.

If you have any query about Kerala PSC Previous Year Papers you may ask in comment box, we will try to solve your problem as soon as possible. Follow us on Facebook and Google+ to get latest updates about Kerala PSC Model Paper.

Something That You Should Put An Eye On:

Last Minute Exam Preparation TipsHow To Prepare For Online Exam
Techniques To Prepare for ExamHow to Prepare for Written Exam
How to Solve Objective Type QuestionsHow To Find Online Study Material
How To Score Good GradesTips To Create Study Guide

Filed in: PSC, Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment