Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

MAT Question Papers 2019 Previous Year Paper (Feb/May/Dec) – Download

MAT Question Papers

Get MAT Previous Question Papers Here!! Individuals, who are preparing for MAT 2019 conducted by AIMA, can download the MAT Question Papers 2019 along with Previous Year Paper by hitting on the provided links. MAT Examination is conducted 4 times a year in the month of February/May/September/ December.

recruitmentresult.com

MAT Question Papers

MAT Question Papers 1Download PDF
MAT Question Papers 2Download PDF
MAT Question Papers 3Download PDF
MAT Question Papers 4Download PDF
MAT Question Papers 5Download PDF
MAT Question Papers 6Download PDF
MAT Question Papers 7Download PDF
MAT Question Papers 8Download PDF
MAT Question Papers 9Download PDF
MAT Question Papers 10Download PDF

MAT Previous Year Papers with Solution

YEARSolved Question Paper
MAT 2009 Question PaperDownload PDF
MAT 2010 Question PaperDownload PDF
MAT 2011 Question PaperDownload PDF
MAT 2012 Question PaperDownload PDF
MAT 2013 Question PaperDownload PDF
MAT 2014 Question PaperDownload PDF
MAT 2015 Question PaperDownload PDF
MAT 2016 Question PaperDownload PDF
MAT 2018 Question PaperDownload PDF

MAT Solved Question Paper – Section Wise

Language ComprehensionGet PDF Here
Indian and Global EnvironmentGet PDF Here
Quantitative AptitudeGet PDF Here
ReasoningGet PDF Here
Data Analysis and SufficiencyGet PDF Here

MAT Question and Answers

Ques 1: A one-rupee coin is placed on a Palin paper. How many coins of the same size can be placed around it so that each one touches the central and adjacent coins?

  1. 4
  2. 3
  3. 7
  4. 9

Ans: 4

Ques 2: Sohan said to Mohan “this girl is the wife of the grandson of my mother”. How is Sohan related to this girl?

  1. Grandfather
  2. Father
  3. Husband
  4. Father-in-law

Ans: 4

Read Also: Last Minute Exam Study Preparation Tips

Ques 3: There are five books, A, B, C, D and E. Book C lies above D. Book E is below A; D is above A and B is below E. Which book is at the bottom?

  1. E
  2. B
  3. A
  4. C

Ans: 2

Choose the part of the sentence which contains an error.

Ques 4: The energy, intelligence and/(1) compassion of the volunteers/(2) who aided in the search/(3) effort was remarkable/(4).

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ans: 4

Ques 5: By making it a crime/(1) to take any life, even one’s own/(2), we make a public announcement/(3) that each person was unique and valuable/(4).

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ans: 3

Check Out: Tips to Make Study Interesting

Ques 6: Terrible as it sound/(1), most of us will support a death penalty/(2) system which is perfect in which/(3) only the guilty  is executed/(4).

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ans: 1

Ques 7: In a queue of children, Kashish is fifth from the left and Mona is sixth from the right. When they interchange their places among themselves, Kashish becomes thirteenth from the left. Then, what will be Mona’s position from the right?

  1. 4th
  2. 14th
  3. 8th
  4. 15th

Ans: 2

Ques 8: In a family, a couple has a son and a daughter. The age of the father is three times that of his daughter and the age of the son is half of his mother. The wife is 9 years younger to her husband and the brother is seven years older to his sister. What is the age of the mother?

  1. 40 years
  2. 50 years
  3. 45 years
  4. 60 year

Ans: 4

Must Read: Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 9: Five students participated in the scholarship examination. Sudha scored higher than Puja. Kavita scored lower than Suma but higher than Sudha. Mamta scored between Puja and Sudha. Who scored lowest in the examination?

  1. Kavita
  2. Puja
  3. Mamta
  4. Sudha

Ans: 2

Ques 10: Which Indian university has been ranked among top 10 in Times Higher Education (THE)’s 2017 World’s Best Small Universities?

  1. Indian Institute of Science (IISc), Bengaluru
  2. Indian Institute of Technology (IIT), Guwahati
  3. Savitribai Phule Pune University
  4. Indian Institute of Technology (IIT), Bombay

Ans: 1

Get Here: Common Mistakes You Make in Tests

Ques 11: Which country to host the 2023 Rugby World Cup?

  1. France
  2. Japan
  3. South Africa
  4. Ireland

Ans: 1

Ques 12: How many seconds will a 500 metre long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in direction of moving train if speed of train is 63 km/hr?

  1. 25
  2. 30
  3. 40
  4. 45

Ans: 2

Ques 13: Two goods train each 500 m long, are running in opposite directions on parallel tracks. Their speeds are 45 km / hr and 30 km/hr respectively. Find time taken by slower train to pass driver of faster one.

  1. 12 sec
  2. 24 sec
  3. 48 sec
  4. 60 sec

Ans: 2

Ques 14: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 600
  3. 400
  4. 800

Ans: 3

Also Get: How Can You Write Fast In Exams?

Question 15: In first 10 overs of a cricket game, run rate was only 3.2. What should be run rate in remaining 40 overs to reach target of 282 runs?

  1. 25
  2. 5
  3. 75
  4. 7

Ans: 1

Ques 16: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

  1. 6991
  2. 5991
  3. 6001
  4. 4991

Ans: 4

Ques 17: What is term used for describing the judgmental or commonsense part of problem solving?

  1. Heuristic
  2. Critical
  3. Value based
  4. Analytical

Ans: 1

Ques 18: Decision support programs are designed to help managers make:

  1. budget projections
  2. visual presentations
  3. business decisions
  4. vacation schedules

Ans: 3

Get Best Answer: How To Stay Awake All Night To Study

Ques 19: What stage of manufacturing process has been described as “the mapping of function onto form”?

  1. Design
  2. Distribution
  3. project management
  4. field service

Ans: 1

Ques 20: What was originally called the “imitation game” by its creator?

  1. LISP
  2. The Turing Test
  3. The Logic Theorist
  4. Cybernetics

Ans: 2

Check More Links Related To MAT

How To Prepare For MATGet Details
MAT RegistrationGet Details
MAT Eligibility CriteriaGet Details
MAT Admit CardGet Details
MAT ResultGet Details
MAT Exam PatternGet Details
MAT Sample PapersGet Details
MAT Coaching CentresGet Details
MAT CounsellingGet Details
MAT Cut offGet Details
MAT SyllabusGet Details
MAT Study MaterialGet Details

MAT 2019

All India Management Association is going to conduct MAT 2019 in the month of February 2019 for both offline and online examination. The Management Aptitude Test December Admit card will be released for both Paper-based and Computer-based test separately on 9th February (PBT) & 19th February (CBT).

MAT Preparation Strategy

Management Aptitude Test is hard to clear so more practice can success in this exam. Total numbers of questions are of 200 marks which will solve in 150 minutes. Our practice tests help you to increase your speed of question solving.

You can understand exam pattern & level of questions through MAT Previous year papers. Management Aptitude Test is going through paper based & computer based. Management Aptitude Test papers PDF helps you in your preparation.

Check Out List Of: MBA Preparation Books

Need of MAT previous year question paper

  • MAT question paper with solution PDF serves as an excellent aid in understanding MAT Exam Pattern and Syllabus.
  • Candidates can predict the expected questions from the frequently asked topics.
  • These help you measure your preparation level, carving out your strong and weak areas.
  • Once you know your strong areas, you will be boosted with confidence.
  • MAT Question Papers help you get an idea about the most trending topics.
  • By solving individual test papers for each section, you can analyze your performance in each section and prepare exam day strategy accordingly.

MAT Previous Year Question Papers

Most of candidates believe that cracking Management Aptitude Test is quite difficult. But according to the MAT Exam Analysis, MAT Question Papers help candidates to prepare better for the examination and to qualify it in their first attempt.

With the help of Solved MAT Question Paper candidates will be able to improve their speed and accuracy. By hitting the below stated direct links, candidates will be able to download MAT Question Paper PDF free of cost.

Note:

Stay in touch with our web portal for all the latest updates and details regarding MAT 2019 and MAT Previous Question Paper.

Something That You Should Put An Eye On

How To Maximize Score In ExamHealth Hazards due to over Studying
How to Get in the Mood to StudyGet Rid Of Sleeping While Studying
Tips to Manage Time In ExamHow to Prepare for Written Exam
Best Ways To Finish Exam On TimeHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment