Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC Previous Year Question Papers 2019 CGL/CHSL/JE (All Exams): Download

SSC Previous Year Question Papers

Download Latest SSC Previous Year Papers PDF for All Exams like CGL/ CHSL/ JE/ Stenographer/ GD Constable/ CPO and Others. You may also check section wise SSC Previous Year Question Papers With Answers on this page. So, Go ahead and grab more details related to SSC Question Papers.

recruitmentresult.com

SSC Previous Year Papers

Download SSC Previous Year Question Papers

SSC CHSL Previous PapersSSC GD Constable Previous Papers
SSC Stenographer Previous PaperSSC CGL Previous Year Paper
SSC CPO Previous PapersSSC JE Previous Year Paper
SSC JHT Question Paper

SSC Question Papers 2019

Question 1: SQL in Computer Science Stands for?

  1. Sorted Query Language
  2. Structured Quick Language
  3. Structured Query Language
  4. Structured Quick Launch

Answer: 3

Question 2: A sum of Rs. 12,500 amounts to Rs. 15,500 in 4 years at the rate of simple interest. What is the rate of interest?

  1. 3%
  2. 4%
  3. 5%
  4. 6%
  5. None of these

Answer: 4

Question 3: An automobile financier claims to be lending money at simple interest, but he includes the interest every six months for calculating the principal. If he is charging an interest of 10%, the effective rate of interest becomes:

  1. 10%
  2. 25%
  3. 5%
  4. None of these

Answer: 2

Start Preparation With: SSC Syllabus

Question 4: A lent Rs. 5000 to B for 2 years and Rs. 3000 to C for 4 years on simple interest at the same rate of interest and received Rs. 2200 in all from both of them as interest. The rate of interest per annum is:

  1. 5%
  2. 7%
  3. 7*1/8%
  4. 10%

Answer: 4

Question 5: A sum of Rs. 725 is lent in the beginning of a year at a certain rate of interest. After 8 months, a sum of Rs. 362.50 more is lent but at the rate twice the former. At the end of the year, Rs. 33.50 is earned as interest from both the loans. What was the original rate of interest?

  1. 6%
  2. 5%
  3. 5%
  4. 6%
  5. None of these

Answer: 5

Question 6: A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:

  1. 2000
  2. 10,000
  3. 15,000
  4. 20,000

Answer: 3

In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Question 7: EVASIVE

  1. Free
  2. Honest
  3. Liberal
  4. Frank

Answer: 2

Solve Also: SSC Online Test Series

Question 8: GREGARIOUS

  1. Antisocial
  2. Glorious
  3. Horrendous
  4. Similar

Answer: 1

Question 9: AWARE

  1. Uncertain
  2. Ignorant
  3. Sure
  4. Doubtful

Answer: 2

Question 10: HIRSUTE

  1. Scaly
  2. Bald
  3. Erudite
  4. Quiet

Answer: 2

Read Also: SSC Preparation Books

Question 11: SHRINK

  1. Contract
  2. Spoil
  3. Expand
  4. Stretch

Answer: 3

Question 12: Which word does NOT belong with the others?

  1. leopard
  2. cougar
  3. elephant
  4. lion

Answer: 3

Question 13: Which word does NOT belong with the others?

  1. couch
  2. rug
  3. table
  4. chair

Answer: 2

Question 14: Which word does NOT belong with the others?

  1. cornea
  2. retina
  3. pupil
  4. vision

Answer: 4

Question 15: Which word does NOT belong with the others?

  1. noun
  2. preposition
  3. punctuation
  4. adverb

Answer: 3

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question 16: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  • Leaves
  • Branch
  • Flower
  • Tree
  • Fruit
    1. 4, 3, 1, 2, 5
    2. 4, 2, 5, 1, 3
    3. 4, 3, 2, 1, 5
    4. 4, 2, 1, 3, 5

Answer: 4

You May Also Check: SSC Exam Pattern

Question 17: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  • Tree
  • Seed
  • Flowers
  • Fruit
  • Plant
    1. 5, 2, 1, 3, 4
    2. 2, 5, 1, 4, 3
    3. 2, 5, 1, 3, 4
    4. 2, 5, 3, 1, 4

Answer: 3

Question 18: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  • Adult
  • Child
  • Infant
  • Boy
  • Adolescent
    1. 1, 3, 4, 5, 2
    2. 2, 3, 5, 4, 1
    3. 2, 3, 4, 1, 5
    4. 3, 2, 4, 5, 1

Answer: 4

Question 19: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  • Protect
  • Pressure
  • Relief
  • Rain
  • Flood
    1. 2, 4, 3, 1, 5
    2. 2, 4, 5, 1, 3
    3. 2, 5, 4, 1, 3
    4. 3, 2, 4, 5, 1

Answer: 2

Get Best Answer: How to Crack SSC Exam

Question 20: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  • Presentation
  • Recommendation
  • Arrival
  • Discussion
  • Introduction
    1. 5, 3, 4, 1, 2
    2. 3, 5, 4, 2, 1
    3. 3, 5, 1, 4, 2
    4. 5, 3, 1, 2, 4

Answer: 3

Advantages of Preparing Through SSC Previous Year Papers

If you’re preparing through SSC Previous Year Question Papers, then it can be beneficial for you. Given Exam Wise SSC Previous Year Papers can help you to be aware of exam pattern as well as marking scheme. Apart from it, you may also grab sectional marks detail with the help of SSC Previous Year Question Paper with Answer PDF.

Year to year, level of difficulty varies in SSC Examination, but still, if you practice with SSC Question Paper then you will have a clear idea regarding the overall level of difficulty in the examination and will be able to prepare accordingly.

SSC Model Papers can help you in recognizing and learning from mistakes, determining what strategy they desires to be followed in continuing the preparation and identifying strengths, weaknesses.

Final Words

Check SSC Previous Year Papers 2019 PDF Links of your willing course from here. In order to be updated with latest details about SSC Previous Year Question Papers 2019, you are suggested to be in touch with us by following on Facebook.

Something That You Should Put An Eye On

SSC Exam Calendar SSC Result
SSC Recruitment SSC Admit Card
SSC OnlineSSC Coaching Center

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC Tags: 

19 Responses to "SSC Previous Year Question Papers 2019 CGL/CHSL/JE (All Exams): Download"

  1. arya

    i m very happyty

  2. PAYAL RANJAN

    it is very helpful ……………..

  3. PAYAL RANJAN

    thank u………..

    • Tarak sardar

      thank you

  4. aneesh tiwari

    it is very helpful …………..

  5. sunny sinha

    this is too good for us;;;;;;;;;;;;

  6. achu

    thank u

  7. achu

    very useful while preparing

  8. shivani

    its g8

    • t.srinuvasu

      very useful while preparing

  9. deepak pandey

    Itss… very important for us…

  10. nikhil

    ya ya… helpful… kind of

  11. Anusaya

    Yes really it’s very helpful. Now it’s our time to work on.

  12. sravani

    Very useful

  13. varalakshmi

    Very helpul

  14. Ravikumar

    Previous question papers
    …thanks u its so use full

  15. uzma

    its very useful and helpful.

  16. Alex

    Thank u….

  17. Ajay

    Very useful nd helpful

Leave a Reply

Submit Comment