Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

GMAT Sample Questions And Answers PDF –Practice Papers Free Download

GMAT Sample Questions

Download GMAT Sample Questions And Answers PDF for preparation of verbal, quantitative, writing, analytical and reading skills section. Free Solved GMAT Sample Question Papers of previous year examination are given here. Graduate Management Admission Test is conducted for admission in MBA or finance related courses. So, to check ability of candidates, questions related to verbal, quantitative, analytical sections are asked in GMAT Examination.

recruitmentresult.com

GMAT Sample Questions 2019 will guide you in knowing all important questions.  Besides this, you will also know about the pattern of Examination, level of questions etc. You can also practice questions from mock test too.

GMAT Sample Papers PDF Download- Free

GMAT Sample Questions Download
GMAT Quantitative Sample
Questions with solutions
Download Here
GMAT Verbal Sample
Questions with answers
Download Here
GMAT English Sample QuestionsDownload Here
GMAT Reasoning Sample QuestionsDownload Here
GMAT Analytical Writing AssessmentDownload Here

GMAT Sample Questions and Answers:

Get online Sample GMAT Questions at free of cost from here. By pressing on links placed below, you will get questions & answers for Analytical Writing Assessment, Quantitative, Verbal & Integrated Reasoning section.

To get more information concerning Graduate Management Aptitude Test Sample Questions and Answers, take a look of below page tailored by team members of recruitmentresult.com

GMAT Sample Questions

GMAT Sample Questions And Answers

Question 1: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 2: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 3: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: 1

Question 4: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Answer: 2

Question 5: An accurate clock shows 8 o’clock in the morning. Through how may degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o’clock in the afternoon?

  1. 144º
  2. 150º
  3. 168º
  4. 180º

Answer: 4

START: Quantitative Aptitude Quiz

Question 6: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 yearswhat is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Question 7: In order to obtain an income of Rs. 650 from 10% stock at Rs. 96, one must make an investment of:

  1. 3100
  2. 6240
  3. 6500
  4. 9600

Answer: 2

Question 8: In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

  1. 18 m
  2. 20 m
  3. 27 m
  4. 9 m

Answer: 2

Question 9: A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:

  1. 6 hours
  2. 10 hours
  3. 15 hours
  4. 30 hours

Answer: 3

Question 10: In what ratio must a grocer mix two varieties of pulses costing Rs. 15 and Rs. 20 per kg respectively so as to get a mixture worth Rs. 16.50 kg?

  1. 3 : 7
  2. 5 : 7
  3. 7 : 3
  4. 7 : 5

Answer: 3

Check Complete Details

GMAT Exam 2019 DetailsGet Here
GMAT Preparation 2019Get Here
GMAT Eligibility CriteriaGet Here
Best GMAT Preparation BooksGet Here
GMAT SyllabusGet Here
GMAT Score CalculatorGet Here
GMAT Exam PatternGet Here
GMAT Exam FeesGet Here
GMAT Mock TestGet Here

Question 11: If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

  1. 35
  2. 36
  3. 45
  4. 54

Answer: 4

Question 12: Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:

  1. 9
  2. 11
  3. 13
  4. 15

Answer: 4

Question 13: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?

  1. 3
  2. 4
  3. 9
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 2

Question 14: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

  1. 4
  2. 8
  3. 16
  4. None of these

Answer: 2

Question 15: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

  1. 18
  2. 24
  3. 42
  4. 81

Answer: 2

START: Logical Reasoning Online Quiz

Question 16: The product of two numbers is 9375 and the quotient, when the larger one is divided by the smaller, is 15. The sum of the numbers is:

  1. 380
  2. 395
  3. 400
  4. 425

Answer: 3

Question 17: The product of two numbers is 120 and the sum of their squares is 289. The sum of the number is:

  1. 20
  2. 23
  3. 169
  4. None of these

Answer: 2

Question 18: A number consists of 3 digits whose sum is 10. The middle digit is equal to the sum of the other two and the number will be increased by 99 if its digits are reversed. The number is:

  1. 145
  2. 253
  3. 370
  4. 352

Answer: 2

Question 19: The sum of two number is 25 and their difference is 13. Find their product.

  1. 104
  2. 114
  3. 315
  4. 325

Answer: 2

Question 20: What is the sum of two consecutive even numbers, the difference of whose squares is 84?

  1. 34
  2. 38
  3. 42
  4. 46

Answer: 3

Something about GMAT:

Graduate Management Aptitude Test (GMAT) is an International level entrance exam which is organized by Graduate Management Admission Council (GMAC) throughout the year. By qualifying GMAT 2019 Exam candidates can get admission in foreign country’s institutions and Universities in MBA however they can go 5 times in a year for this exam.

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Need of GMAT Previous Years Papers:

The GMAT sample questions and answers PDF or the GMAT Sample Questions and Answers helps the students to find out that which type of questions will ask in the examination.

So, if you want to get the desirable marks in Graduate Management Aptitude Test 2019, you should try to solve more and more integrated reasoning GMAT Sample Questions, GMAT Sample Math Questions that are based on the Syllabus.

Notable Note:

Candidates can get complete details regarding GMAT Sample Questions from here. You can bookmark this web page by tapping CTRL+D to get latest updates. You can also type your comment in below comment box for any query regarding GMAT sample questions PDF, GMAT Practice Questions etc. Our experts will try to solve out your queries as soon as they can.

Something That You Should Put An Eye On

MBA Entrance ExamsTop MBA Colleges in India
How To Find Online Study MaterialAvoid Sleeping While Studying
How to Make a Study GuideHow To Prepare For Online Exam
How To Score Good GradesStrategies To Improve Memory

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

One Response to "GMAT Sample Questions And Answers PDF –Practice Papers Free Download"

  1. krishan

    these question are very helpful to know for exam pattern.

Leave a Reply

Submit Comment