IBPS Question Papers 2022 for Clerk/PO/SO And Other Exam – Download PDF

IBPS Question Papers

Download IBPS Question Papers PDF for Clerk/PO/ SO And Other Exam from this page!!! Applied contenders for IBPS Notification are suggested to check this page for downloading Year Wise IBPS Exam Question Papers.

IBPS Sample Question Papers helps you to avail detail regarding the scheme of the examination as well as difficulty level details. You may get idea of the important questions also with the help of IBPS Old Question Papers.

recruitmentresult.com

IBPS Question Papers Posts Wise

IBPS Exam Question Papers Download

Candidates can download IBPS Question Papers PDF for Clerk/PO/MT/Specialist Officer/RRB and other examinations directly from this page. Here we have provided the complete list of IBPS Question Papers With Answers Links, so what are you waiting for? Go ahead as soon as possible.

IBPS PO Question Paper

Question Papers of IBPS PO have been provided here for those contenders who are going to participate in Prelims Examination. Given IBPS Question Papers can help you to do preparation of the examination in appropriate manner, so have a glance as soon as possible. IBPS PO 2022 Prelims Exam is scheduled to be conducted on 15-10-2022, 16-10-2022, & 22-10-2022 and Mains will be held on 26-11-2022.

IBPS PO Prelims 2019 – Memory Based Questions

SubjectsGet PDF
English LanguageDownload PDF
Quantitative AptitudeDownload PDF
Reasoning AbilityDownload PDF

IBPS PO Previous Year Question Paper 2018

SubjectsGet PDF
IBPS PO Prelims 2018 – Memory Based QuestionsDownload PDF

IBPS PO Previous Year Question Paper 2017

SubjectsGet PDF
IBPS PO Prelims 2017 – Memory Based QuestionsDownload PDF

Previous Question Papers of IBPS RRB

IBPS RRB Prelims examination will be conducted in the month of August 2022. Given Previous Year IBPS Question Papers and IBPS Previous Question Papers of RRB can help you to be familiar with the scheme of the examination.

SubjectsGet PDF
IBPS RRB Officer Scale I 2018 PrelimsDownload PDF
IBPS RRB Officer Scale I 2017 PrelimsDownload PDF

IBPS Clerk Question Paper

In order to crack IBPS Clerk Pre Examination that is scheduled to be held soon, you are required to have complete study material. Given link of IBPS Question Paper of Clerk can help you. Apart from it, we have provided some link of IBPS Question PapersWith Answers PDF also at the beneath section.

SubjectsGet PDF
IBPS Clerk Prelims 2017Download PDF
IBPS Clerk Prelims 2018Download PDF
IBPS Clerk Mains 2019 (Reasoning Ability)Download PDF
IBPS Clerk 2020 Prelims Quantitative AptitudeDownload PDF
IBPS Clerk 2020 Prelims PDF ReasoningDownload PDF
IBPS Clerk 2020 Prelims EnglishDownload PDF

More IBPS Clerk Previous Papers

YearIBPS Clerk Question Paper
IBPS Clerk 2018 Question PaperPress Here
IBPS Clerk 2017 Question PaperPress Here
IBPS Clerk 2016 Question PaperPress Here
IBPS Clerk 2015 Question PaperPress Here
IBPS Clerk 2014 English Question PaperPress Here
IBPS Clerk 2014 Numerical Ability Question PaperPress Here
IBPS Clerk 2014 Reasoning Question PaperPress Here

IBPS SO Model Question Papers

IBPS SO Prelims Exam will be conducted by the Institute of Banking Personnel Selection. Applied contenders for the notification are suggested to check the given IBPS Question Papers by hitting the link for starting preparation of the exam.

YearIBPS SO Previous PapersAnswer Key
2020IBPS SO 2020 Prelims Question Paper
2019IBPS SO 2019 Question Paper (Agriculture & IT Officer)
IBPS SO 2019 Question Paper (Rajbhasha & Law Officer)
2018IBPS SO 2018 Question PaperIBPS SO 2018 Answer Key
2017IBPS SO 2017 Question PaperIBPS SO 2017 Answer Key

IBPS Question Papers Download

Candidates are informed that on this page we have provided IBPS Question Papers for each and every examination separately. You may download Previous Year IBPS Exam Question Paper directly by hitting the given link.

So what are you waiting for? Go ahead on this page which is well furnished by the team members of recruitmentresult.com for acquiring more details related to IBPS Question Papers for Clerk/PO/ SO And Other Exam.

IBPS Question and Answers:

Q1. (Sentence Correction) The small child does whatever his father was done.

  1. has done
  2. did
  3. had done
  4. does

Answer: 4

Q2. (Completing Sentence) Despite his best efforts to conceal his anger…

  1. people came to know that he was annoyed
  2. he failed to give us an impression of his agony
  3. he succeeded in camouflaging his emotions
  4. he could succeed in doing it easily

Answer: 1

Q3. (One Word Substitutes) Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Q4. (Find Synonyms) EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Q5. (Find the correctly spelt words.)

  1. Efficient
  2. Treatmeant
  3. Beterment
  4. Employd

Answer: 1

Q6: Sandeep started trading with a capital of Rs. 75000. After three months, Praveen joined the business by putting 60000 rupees. If there is a profit of Rs 16000 in the end of the year, then how much will be part of Praveen in it?

  1. 6500
  2. 6000
  3. 5500
  4. 7000

Answer: (4)

Q7: Karan starts a business with an investment of 60,000 rupees. After six months, Shirish joined him with an investment of Rs. 1,00,000. One year after the start of the business, they got profit of 1,51,800. What is the share of Shirish in profit?

  1. 8500
  2. 9000
  3. 5800
  4. None of these

Answer: (4)

Q8: Gita started the business by putting 500 rupees. Two months later, Sita became partner by putting 400 rupees. Meena joined the business with her 800 after 6 months. At the end of the year, how will they distribute the benefits of Rs 444?

  1. 180, 120, 144
  2. 190, 100, 154
  3. 158, 150, 136
  4. None of these

Answer: (1)

Q9: The average cost of Ajay’s first three months is 4200 rupees. The average cost of the next four months is 5040 rupees. If Ajay saves Rs 4,320 in four years, then what will be his average monthly income?

  1. 5500
  2. 5400
  3. 5200
  4. 5300

Answer: (4)

Q10: What is the percentage increase in its volume when doubling the height of a cone?

  1. 100 nos
  2. 200 nos
  3. 300 nos
  4. 400 nos

Answer: (1)

Q11: While trying to open the door, the ______ broke.

It is not difficult to _______ tricky situations.

  1. handle
  2. knob
  3. bracket
  4. overcome
  5. win

Answer – handle

Q12: This course teaches you not to ______ to temptations.

We hope to increase our ______ of rice this year.

  1. succumb
  2. produce
  3. yield
  4. share
  5. submit

Answer – yield

Q13: When you play your radio at high _____ it disturbs others.

We have just received a latest _____ of this encyclopedia.

  1. edition
  2. volume
  3. channel
  4. frequency
  5. pitch

Answer – volume

Q14: Direction: What should come in the place of question mark (?) in the following number series?

7, 10, 16, 28, ?, 100

  1. 34
  2. 40
  3. 52
  4. 60
  5. 78

Answer – 52

Q15: Direction: What should come in the place of question mark (?) in the following number series?

9, 11, 16, 26, ?, 69

  1. 31
  2. 38
  3. 43
  4. 45
  5. 46

Answer – 43

Q16: The Battle of Plassey was fought in

  1. 1757
  2. 1782
  3. 1748
  4. 1764

Answer: Option 1

Q17: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  1. Sutlej and Beas
  2. Jhelum and Chenab
  3. Ravi and Chenab
  4. Ganga and Yamuna

Answer: Option 2

Q18: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Answer: 3

Q19: Delhi became the capital of India in :

  1. 1916
  2. 1910
  3. 1913
  4. 1911

Answer: 4

Q20: Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

  1. military affairs
  2. the state treasury
  3. the royal household
  4. the land revenue system

Answer: Option 1

Q21: What could cause a fixed disk error.

  1. No-CD installed
  2. bad ram
  3. slow processor
  4. Incorrect CMOS settings

Answer: 4

Q22: When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at

  1. SYS
  2. Jumper settings
  3. Motherboard BIOS
  4. None of the above

Answer: 3

Q23: Ajit has a certain average for 9 innings. In the tenth innings, he scores 100 runs thereby increasing his average by 8 runs. His new average is:

  1. 20
  2. 21
  3. 28
  4. 32

Answer: 3

Q24: Entomology is the science that studies

  1. The origin and history of technical and scientific terms
  2. Behavior of human beings
  3. Insects
  4. The formation of rocks

Answer: 3

Q25: Which command of MS-DOS is used to copy only files that have been modified on or after the date you specify?

  1. XCOPY/D : date
  2. COPY/D : date
  3. COPY/M
  4. XCOPY/V

Answer: 1

Candidates May Also Search For:

  • IBPS Question Papers with Solutions
  • IBPS PO Mains Question Papers
  • IBPS Question Papers with Answers in Marathi
  • IBPS Question Paper Download
  • IBPS Previous Question Papers and Answers PDF
  • IBPS Question Paper and Answer PDF
  • IBPS Exam Question Papers with Answers
  • IBPS English Question Papers with Answers
  • IBPS Question Paper Hindi
  • IBPS Question Papers in Hindi
  • IBPS Question Papers Mains
  • IBPS Question Papers Online Test

Notable Note:

IBPS test takes, if familiar with question format, and then it will take less time to answer the same during the actual exam. Start your preparation according to IBPS Clerk Question Papers, IBPS RRB Question Papers and IBPS Specialist Officer Question Papers.

Applicants can also send their feedback regarding Institute of banking personal section Question Papers in below stated comment box. Bookmark this page in order to get latest updates about IBPS Question Papers.

Something That You Should Put An Eye On

IBPS NotificationUpcoming Bank Jobs
IBPS Admit CardIBPS Syllabus
IBPS Exam CalendarHow to Prepare For IBPS Exam
Eligibility For Bank ExamsBank Exam Preparation Material

Filed in: Question Paper 2022 Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment

Menu
Recruitment Result 2022