Latest Qualification Jobs

RRB Group D Mock Test 2018-19 Available! Railway Group-D Online Test

RRB Group D Mock Test

RRB Group D Mock Test Link has been activated on 10-09-2018. The CBT for Level 1 Posts will be conducted from 17-09-2018 to 16-10-2018. With help of RRB Group D Mock Test, candidates can prepare well for the upcoming Group D CBT.

RRB Railway Group D Mock Test is available online only.  Through RRB Group D Online Practice Test, candidates will get to know how the CBT Exam will be. Candidates can practice the RRB Group-D Mock Test and devise a strategy for main exam day.

RRB Group D Online Test Series!!!

Applicants may note that the given Railway RRB Group D Mock Test is illustrative and is based on RRB Group D Past Year Questions. Here on this page, we have also provided the RRB Group D Online Test Series and direct official link for RRB Group D Online Mock Test.

To know more about RRB Group D Mock Test 2018-19, candidates may go through the below structured page which is well provided by team of recruitmentresult.com. Please have a Glance for RRB Group D Free Mock Test!!!

Check Out Updated: Railway Group D Syllabus

RRB Group D Mock Test

How To Login for RRB Group D Mock Test 2018?

  • First of all, candidates are required to visit the official website that is www.indianrailways.gov.in
  • Then on home page select and hit the particular RRB Zone/ Region.
  • Then on particular site of RRB, go to “Latest News/ Announcement” section and hit the “Press here for the mock test link for CBT for Level-1 posts under CEN 02/2018” link for Railway Group D Mock Test.
  • A new window will open displaying RRB Group D Practice Test Login page.

RRB Group D Mock Test

  • Fill the details and hit on “Sign In” button to proceed.
  • After hitting “Sign In” link, RRB Group D Recruitment Mock Test will get open.
  • Read all the instructions and hit on the “Next” button for RRB Group D 2018 Mock Test.
  • Then, you will access the RRB Group D Online Test.

RRB Group D Mock Test Link>>Hit Here

RRB Group D Mock Test in English

Question 1: Which is the equivalent decimal number for forty nine thousandths?

  1. .49
  2. .0049
  3. .049
  4. 9

Answer: 3

Question 2: Round 3.864 to the nearest tenth.

  1. 9
  2. 86
  3. 4
  4. 96

Answer: 1

Must Check: Best Books For RRB Group D Exam

Question 3: .87 – .48 =

  1. .39
  2. .49
  3. .41
  4. .37

Answer: 1

Question 4: Express the ten thousandths place in 1.7389

  1. 1
  2. 8
  3. 9
  4. 3

Answer: 3

Question 5: Which country is host to the 87th Izmir International tradeshow 2018?

  1. Israel
  2. Turkey
  3. Kazakhstan
  4. India

Answer: 2

Question 6: Govindan Lakshmanan is associated with which sports?

  1. Sprint
  2. Basketball
  3. Hockey
  4. Badminton

Answer: 1

Download Also: Railway Group D Previous Year Question Paper

Question 7: Which military communications pact has been signed by India and the United States in the first round of the ‘2-plus-2-dialogue’?

  1. GSOMIA
  2. LEMOA
  3. BECA
  4. COMCASA

Answer: 4

Question 8: Which of the following cities is the venue of Defence & Homeland Security Expo and Conference – 2018?

  1. Pune
  2. Hyderabad
  3. Agartala
  4. New Delhi

Answer: 4

Question 9: Section 377, which has been recently decriminalised came into force in which year?

  1. 1860
  2. 1862
  3. 1861
  4. 1864

Answer: 3

Question 10: Which of the following movies has became the first Bollywood film ever to release in Saudi Arabia?

  1. Pad Man
  2. Raazi
  3. Parmanu
  4. Gold

Answer: 4

Also Read: Railway Current Affairs

RRB Group D Mock Test in Hindi

Question 11: विमा MLT किसके अनुरूप हैं?

  1. गति
  2. बल
  3. ऊर्जा
  4. विनिमय

Answer: 2

Question 12: थर्म किसका यूनिट हैं?

  1. उष्मा का
  2. ऊर्जा का
  3. द्रव का
  4. गति का

Answer: 1

Question 13: ऑटोमोबाइलों (मोटरकारों) में हाइड्रोलिक ब्रेकों के कार्यकारण पर कौनसा नियम लागू होता हैं?

  1. उष्मा का नियम
  2. पौस्कल नियम
  3. आवेश का नियम
  4. गति का नियम

Answer: 2

Question 14: हीरे की चमक का क्या कारण हैं?

  1. प्रकाश का बाहरी परावर्तन
  2. प्रकाश का आंतरिक परावर्तन
  3. बहुलित आंतरिक परावर्तन
  4. बहुलित बाहरी परावर्तन

Answer: 2

START Now: Online Test For Railway

Question 15: किसी पिन-होल कैमरा में  हमें सामान्यत: क्या मिलता हैं?

  1. सीधी छाप
  2. (B उल्टी छाप
  3. अपवर्तन
  4. ऊर्जा

Answer: 2

Question 16: लड़कियों की एक पंक्ति में वीणा आरम्भ से 12वीं है और अंत से 19वीं। लड़कियों की एक अन्य पंक्ति में सुनीता आरम्भ से 14वीं है और अंत से 20वीं। दोनों पक्तियों में कुल मिलाकर कितनी लड़कियाँ हैं ?

  1. 72
  2. 65
  3. 63
  4. 61

Answer: 3

Question 17: 35 बच्चों की कक्षा में गोविन्द का ऊपर से छठा स्थान है, कृष्ण गोविन्द से 7 स्थान नीचे है। कृष्ण का नीचे से कौन-सा स्थान है ?

  1. 19
  2. 20
  3. 22
  4. 23

Answer: 4

Question 18: यदि पुस्तक को घड़ी कहें, घड़ी को बैग, बैग को शब्दकोश और शब्दकोश को खिड़की कहें तो पुस्तकें ले जाने के लिए किसे प्रयुक्त करेंगे ?

  1. बैग
  2. पुस्तक
  3. घड़ी
  4. शब्दकोश

Answer: 4

Do You Know: What Are the Key Rules to Crack RRB Exam

Question 19: वर्ष के 5 मार्च पर जो दिन होगा वही दिन उसी वर्ष की निम्न में से किस तिथि पर पड़ेगा ?

  1. 5 अगस्त
  2. 5 दिसम्बर
  3. 5 नवम्बर
  4. 5 अक्टूबर

Answer: 3

Question 20: A, B, C, D और E पाँच नदियाँ हैं, A, B से छोटी है मगर E से लम्बी है । C सबसे लम्बी है । D, B से बहुत छोटी है और A से कुछ लम्बी है, तो सबसे छोटी नदी कौन-सी है ?

  1. A
  2. B
  3. D
  4. E

Answer: 4

Advantages of Railway Group D Free Online Mock Test:

Taking the RRB Group D Mock Test will help the applicants to manage their time. Applicants will get an idea about the exam pattern of RRB Group D. Candidates will also get to know the topics which carry more weightage from each subject

Practicing the RRB Group D 2018 Free Online Test Series will help the candidates to know about the type of questions which will be asked. RRB Group D Mock Test Link will be activated on 10-09-2018.

Note:

Applicants can visit the Official Link to get complete details regarding RRB Group D Mock Test 2018-19. Contenders can subscribe our free email service to get latest updates regarding RRB Group D Mock Test.

Applicants can also follow us on Facebook & Google+ to get latest updates regarding RRB Group D Mock Test PDF. Bookmark the web portal that is recruitmentresult.com by pressing Ctrl+D option for Mock Test For RRB Group D.

Something That You Should Put An Eye On

Railway Group D Cut OffRRB Mock Test
Railway Exam Preparation TipsRailway Group D Recruitment
Railway Group D Admit CardRRB Employment News
RRB Previous Year Question PapersRailway Exam Coaching Institutes

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment