Latest Qualification Jobs

RRB NTPC Previous Year Paper – Non-Technical Solved Question Papers PDF

RRB NTPC Previous Paper

Download RRB NTPC Previous Paper to do preparation of the CBT Examination which is scheduled to be held from 15th December 2020 onwards. RRB NTPC Solved Question Papers can help appliers to know about the important topics as well as sectional distribution of marks. So, go ahead and check RRB Non-Technical Previous Question Papers PDF from here..

recruitmentresult.com

Latest RRB NTPC Recruitment Overview

Name of the OrganizationIndian Railway
Number of RRB NTPC Vacancies35,208
Name of the VacanciesClerk, Goods Guard,
Station Master and others
RRB NTPC 1st Stage
Computer Based Test (CBT)
From 15-12-2020 onwards

RRB NTPC Previous Paper

RRB Non Technical Previous Question Papers PDF:

RRB NTPC Previous Year PaperDownload
Railways Non Technical Old Question PapersDownload
RRB NTPC Model Question PapersDownload 
Railway Recruitment Board NTPC Solved PapersDownload
Indian Railways NTPC Sample Question PapersDownload
Railway NTPC Sample Paper – MathematicsDownload
Railway NTPC Sample Paper- General IntelligenceDownload

RRB NTPC Previous Year Question and Answer: 

Question 1: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question 2: Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: 2

Question 3: Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer: 4

Question 4: Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer: 3

Question 5: Which word does NOT belong with the others?

  1. rye
  2. sourdough
  3. pumpernickel
  4. loaf

Answer: 1

Get Here: RRB Mock Test

Question 6: Which word does NOT belong with the others?

  1. guitar
  2. flute
  3. violin
  4. cello

Answer: 2

Question 7: Which word does NOT belong with the others?

  1. dodge
  2. flee
  3. duck
  4. avoid

Answer: 2

Question 8: Which word does NOT belong with the others?

  1. branch
  2. dirt
  3. leaf
  4. root

Answer: 2

Question 9: Which word does NOT belong with the others?

  1. street
  2. freeway
  3. interstate
  4. expressway

Answer: 1

Question 10: Which word does NOT belong with the others?

  1. heading
  2. body
  3. letter
  4. closing

Answer: 3

Check Complete Detailed: RRB Syllabus

Question 11: Which word does NOT belong with the others?

  1. tape
  2. twine
  3. cord
  4. yarn

Answer: 1

Question 12: Which word does NOT belong with the others?

  1. leopard
  2. cougar
  3. elephant
  4. lion

Answer: 3

Question 13: Which word does NOT belong with the others?

  1. couch
  2. rug
  3. table
  4. chair

Answer: 2

Question 14: Which word does NOT belong with the others?

  1. cornea
  2. retina
  3. pupil
  4. vision

Answer: 4

Important Links Related To RRB NTPC

RRB NTPC Full FormDetails
RRB NTPC RecruitmentDetails
RRB NTPC Mock TestDetails
RRB NTPC ResultDetails
RRB NTPC Cut OffDetails
RRB NTPC SyllabusDetails
RRB NTPC Job ProfileDetails
How To Fill RRB NTPC Post PreferenceDetails
RRB NTPC Admit CardDetails
RRB NTPC Answer KeyDetails
RRB NTPC SalaryDetails

 Question 15: Which word does NOT belong with the others?

  1. noun
  2. preposition
  3. punctuation
  4. adverb

Answer: 3

Question 16: January 15 is celebrated as the

  1. Republic Day
  2. Ugadhi
  3. Teachers’ Day
  4. Army Day

Answer:  4

Question 17:  In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer:  3

Question 18: COMMISSIONED

  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated

Answer:  4

Question 19: In these series, you will be looking at both the letter pattern and the number pattern. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

  1. SCD, TEF, UGH, ____, WKL
  2. CMN
  3. UJI
  4. VIJ
  5. IJT

Answer:  3

Check Also: Railway Exam Preparation Tips

Question 20: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer:  1

Question 21: India participated in Olympics Hockey in

  1. 1918
  2. 1928
  3. 1938
  4. 1948

Answer: 2

Question 22: In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer:  3

Question 23: The period of 2 sin x cos x is

  1. 4 pi 2
  2. 2 pi
  3. 4 pi
  4. Pi

Answer: 4

Question 24: Ques. 11: Production and exchange of goods and services for the satisfaction of wants is called:

  1. productive action
  2. exchange
  3. economic action
  4. rational action

Answer: 1

Also Check: Railway Exam Coaching Institutes

Question 25: Which amongst the following is general direction for the flow of summer monsoon in India?

  1. South-West to North-West
  2. South-East to South-West
  3. South to north
  4. South-West to South-East

Answer:  1

Question 26: Which word does NOT belong with the others?

  1. unimportant
  2. trivial
  3. insignificant
  4. familiar

Answer: 4

RRB NTPC Previous Paper:

Those candidates who want to get recruit in RRB on non-technical post need to download RRB Non-Technical Previous Year Paper and should start preparation to qualify RRB Non-Technical Exam.

Here, on the page of recruitmentresult.com, we are providing RRB NTPC Solved Question Papers PDF for the convenience of the candidates who are preparing for Indian Railway Recruitment Board Examination.

Get Here: RRB Sample Paper

RRB NTPC Previous Paper will help to understand the nature of questions asked in the examination. So, we are advising the aspirants to download RRB NTPC Previous Year Solved Question Paper to start practice from them.

Final Words:

Candidates may visit our web portal time to time to get more details about RRB NTPC Previous Paper and your exam in future.

Something That You Should Put An Eye On

Railway Current AffairsUpcoming Railway Jobs
RRB Admit Card RRB Exam Schedule
RRB Employment NewsRRB Registration

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment

© 1252 Recruitment, Syllabus, Result, Admit Card. All rights reserved.