Latest Qualification Jobs

SSC Online Test Series 2021 for CPO, CHSL, CGL, JE, MTS Practice Test

SSC Online Test

Exam aspirants who have applied for staff selection commission recruitment examination can prepare for their exams with the help of SSC Online Test Series 2021. We have given SSC practice test series here that will help in preparation of different exams for CPO, CHSL, CGL, JE, MTS.

Staff Selection Commission conducts various SSC recruitment exams in which lakhs of candidates participate. Level of competition in these exams is too high. By practicing from SSC online practice test and SSC Mock test, you will be able to improve your time management skills and accuracy.

SSC Syllabus And Exam Pattern:

All the candidates are advised to go through Staff Selection Commission Syllabus and SSC Exam Pattern before going to appear in SSC Online Test Series. You can plan your studies by going through SSC Online Test Series and your score in SSC CGL Paper Series indicates your performance in the actual main examination.

Here on this page we have given complete free SSC Online Test Series for CPO, CHSL, CGL, JE and MTS or SSC Online Mock Test. So, candidates can easily start their preparation by the help of this single web page prepared by the team members of recruitmentresult.com.

Check Also: Jobs By Qualification

SSC Online Test

SSC Online Test Series for CGL

Ques 1: Who among the following was the first Governor General of India?

  1. Lord Amherst
  2. Lord William Bentinck
  3. Sir Charles Metcalfe
  4. Robert Clive

Answer: 2

Ques 2: Which one of the following Public Sector Bank’s emblem figures a dog and the words ‘faithful friendly, in it?

  1. Punjab National Bank
  2. Syndicate Bank
  3. Oriental Bank of Commerce
  4. State Bank of India

Answer: 2

START NOW: SSC CGL Mock Test

Ques 3: Which one of the following is not a constituent of biogas?

  1. Methane
  2. Carbon dioxide
  3. Hydrogen
  4. Nitrogen dioxide

Answer: 4

Ques 4: In which one of the following sessions was the Indian National Congress split into moderates and extremists?

  1. Nagpur
  2. Allahabad
  3. Surat
  4. Calcutta

Answer: 3

Ques 5: Which one of the following national parks is located near Chamoli?

  1. Dudhwa National Park
  2. Great Himalayan Park
  3. Jim Corbett National Park
  4. Nanda Devi National Park

Answer: 4

Ques 6: CAT : BIG : : DDY : ?

  1. CLL
  2. CLM
  3. CML
  4. CEP

Answer: 1

Ques 7: 1 : 1 : : 10 : ?

  1. 12
  2. 110
  3. 210
  4. 1000

Answer: 4

Get Detailed: SSC CGL Exam 

Ques 8: 7 : 56 : : 5 : ?

  1. 25
  2. 26
  3. 30
  4. 35

Answer: 3

Ques 9: The following numbers fall in a group. Which one does not belong to the group? 53, 63, 83, 73

  1. 53
  2. 63
  3. 83
  4. 73

Answer: 2

Ques 10: Which one is the same as Mumbai, Kolkata and Cochin?

  1. Delhi
  2. Kanpur
  3. Chennai
  4. Sholapur

Answer: 3

Check Here: SSC Junior Translator Recruitment

SSC Online Test Series for CHSL

Directions : In Question nos. 1 to 5 out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word and mark it in the Answer

Ques 1: I was taken aback when he proposed to marry my daughter

  1. surprised
  2. shocked
  3. pleased
  4. hurt

Answer: 1

Ques 2: He is a fine man, but to call him a saint is laying it on thick

  1. A compulsion
  2. A development
  3. An exaggeration
  4. A reality

Answer: 3

GIVE NOW: SSC CHSL Mock Test

Ques 3: She played ducks and drakes with her money.

  1. did not spend
  2. borrowed
  3. spent lavishly
  4. lent

Answer: 3

Ques 4: He had to eat humble pie for his intense rudeness

  1. earn praise
  2. determine
  3. modest behaviour
  4. suffer humiliation

Answer: 4

Ques 5: The minister took a bird’s eye view of the problem.

  1. vision of a bird
  2. see without giving attention
  3. a general view from above
  4. visualize

Answer: 3

In question numbers 6 to 10, choose the word opposite in meaning to the given word and mark it in the Answer Sheet.

Ques 6: Abrupt

  1. Rapid
  2. Concrete
  3. Gradual
  4. Obscure

Answer: 3

Get Detailed: SSC CHSL Notification

Ques 7: Autonomy

  1. Conformity
  2. Dependence
  3. Subordination
  4. Slavery

Answer: 2

Ques 8: Sweltering

  1. Clammy
  2. Freezing
  3. Cozy
  4. Smell

Answer: 2

Ques 9: Immaculate

  1. Flawless
  2. Weak
  3. Filthy
  4. Strong

Answer: 3

Ques 10: Accelerate

  1. Descent
  2. Delay
  3. Quicken
  4. Diminish

Answer: 2

Check Now: SSC CHSL Notification

SSC Online Test Series for Junior Engineer (JE)

Ques 1: Which of the following is used as a primary memory of a computer ?

  1. Magnetic storage device
  2. RAM
  3. Optical storage device
  4. Magneto-Optical storage device

Answer: 2

Ques 2: Carbon footprint can be reduced by :

  1. Commuting by public transport
  2. Using energy efficient appliances
  3. Recycling waste materials
  4. All the above

Answer: 4

Check Here: SSC JE Recruitment

Ques 3:  Chief Justices of the Supreme Court hold office till they attain the age of ______ .

  1. 65 years
  2. 62 years
  3. 60 years
  4. 58 years

Answer: 1

Ques 4: Pachmarhi biosphere reserve is in :

  1. Arunachal Pradesh
  2. Himachal Pradesh
  3. Andhra Pradesh
  4. Madhya Pradesh

Answer: 4

Ques 5: Cloud burst means :

  1. Abnormally heavy downpour of rain, associated with Thunderstorm
  2. Formation of artificial rain
  3. Presence of scattered flakes of cloud in the sky
  4. Sowing of seeds of a crop in a cloudy weather.

Answer: 1     

Get Here: SSC CPO Recruitment

Ques 6: A steel bar of 5 mm is heated from 15° C to 40° C and it is free to expand. The bar Will induce

  1. no stress
  2. shear stress
  3. tensile stress
  4. compressive stress

Answer: 1

Ques 7: A body is subjected to a tensile stress of 1200 MPa on one plane and another tensile stress of 600 MPa on a plane at right angles to the former. It is also subjected to a shear stress of 400 MPa on the same planes. The maximum normal stress will be

  1. 400 MPa
  2. 500 MPa
  3. 900 MPa
  4. 1400 MPa

Answer: 4

Ques 8: Two shafts ‘A’ and ‘B’ transmit the same power. The speed of shaft ‘A’ is 250 r.p.m. and that of shaft ‘B’ is 300 r.p.m. The shaft ‘B’ has the greater diameter.

  1. True
  2. False

Answer: 2

Ques 9: The stress induced in a body, when suddenly loaded, is __________ the stress induced when the same load is applied gradually.

  1. equal to
  2. one-half
  3. twice
  4. four times

Answer: 3

You Can Also Check: Best State Government Jobs

Ques 10: If the slenderness ratio for a column is 100, then it is said to be a __________ column.

  1. long
  2. medium
  3. short

Answer: 1

SSC Practice Test Series for CPO/MTS

Ques 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Ques 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

You Can Also Check: Latest Jobs Openings For Freshers

Ques 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Ques 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Ques 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Ques 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Get Detailed: Employment News This Week Highlights

Ques 7: Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in

  1. 1991
  2. 1992
  3. 1993
  4. 1994

Answer: 2

Ques 8: Guru Gobind Singh was

  1. the 10th Guru of the Sikhs
  2. founder of Khalsa, the inner council of the Sikhs in 1699
  3. author of Dasam Granth
  4. All the above

Answer: 4

Ques 9: Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for

  1. his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide
  2. his long standing efforts to end the impunity of dictators
  3. showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
  4. None of the above

Answer: 1

Ques 10: Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended

  1. January 19, 1918
  2. May 30, 1918
  3. November 11, 1918
  4. February 15, 1918

Answer: 3

Check Here Related Links Of SSC CPO:

Final words:

Hope, you get all details about SSC Online Test Series 2021 for CPO, CHSL, CGL, JE and MTS. Aspirants are recommended to practice SSC CGL Online Test & know their strengths as well as weakness. You may subscribe free email service of our web portal for getting latest information about SSC Online Test Series.

Something That You Should Put An Eye On

SSC Official PortalLink
Links Related To SSC
SSC Jobs NotificationDetails
SSC Exam PatternDetails
SSC Coaching CentresDetails
How to Crack SSC ExamDetails
SSC Previous PapersDetails
SSC Online Test SeriesDetails
SSC ResultDetails
SSC RecruitmentDetails
SSC Exam SyllabusDetails
SSC Admit CardDetails
SSC Exam Preparation BooksDetails

Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: online quiz, SSC Tags: 

18 Responses to "SSC Online Test Series 2021 for CPO, CHSL, CGL, JE, MTS Practice Test"

  1. Kalaikandhan

    Really helpful

  2. AZHAR

    this types of question sets can be very helpfull, and they are….
    we need more sets sir….please publish more sets…..

  3. madhavi

    its very usefull

    sir can u please send me all subjetcs question and answers to my mail Id

  4. singam

    good

  5. Pooja

    Good test

  6. Anubhav Tiwari

    nice test

  7. ASHLYMOL SAJU

    GOOD ONE TO IMPROVE MY MENTAL ABILITY

  8. SURAJIT MONDAL

    EXCELENT

  9. Brajesh Mandrai

    Nice online test series

  10. tumeswar

    helpful test

  11. ELAN

    gud one

  12. Shobhit Saxena

    Very Nice Test

  13. anshul

    nice one

  14. Sanjeev Choudhary

    Good test

  15. ravi teja

    good test

  16. SURBHI SAPRU

    Helpful

Leave a Reply

Submit Comment

© 7017 Recruitment result 2021. All rights reserved.