Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

AAI Recruitment 2019 www.aai.aero 384 Apprentice Vacancies – Apply Now

AAI Recruitment

There is an Urgent Hiring in Airports Authority of India for 384 Apprentice Posts. Interested candidates who hold required qualification can apply now for AAI Recruitment 2019 by filling application form either through online mode or offline mode. Check AAI Vacancies details from below page.

recruitmentresult.com

AAI Recruitment 2019 Brief Summary:

  • Form Type: Online/Offline
  • Last Date for Apprentice: 18-02-2019 by 18:00 hrs
  • Last Date for Civil/ Electrical/ Electronics/ Computer Apprentice: 17-02-2019
  • Company Name: Airports Authority of India
  • Official Website: www.aai.aero

 AAI Recruitment

Question 1: Discuss the Eligibility Criteria for AAI Job Openings.

Answer: 10th/12th/Graduation/Diploma as per the post. 

Get Here: Jobs By Qualification

Question 2: What is the maximum age limit for AAI Jobs?

Answer: 

  • For Apprentice Vacancies – Candidates must be above the age of 18 years and below the age of 24 years as on 31-12-2018 (Relaxation of 5 years for SC/ST, 3 years for OBC)
  • For Civil/ Electrical/ Electronics/ Computer Apprentice: Maximum Age 26 years as on 31.03.2019

Question 3: Is there any experience required?

Answer: Yes, candidates must have minimum of 10 years’ experience in the respected fields to apply for Consultant Vacancies.

Question 4: Describe the AAI Break Up.

Answer:

Name of Airport/Post NameNo. of Vacancy
Graduate Apprentice (Mechanical Engineering(Auto)06
Graduate Apprentice (Public Relations)02
Graduate Apprentice (Airport Terminal Mgt.)03
Graduate Apprentice (Finance)25
Graduate Apprentice (Law)01
Graduate Apprentice (Communication Navigational Serveillance)03
Graduate Apprentice (lnformation Technology)04
Graduate Apprentice (Engineering Civil)35
Graduate Apprentice (Engineering Electrical)14
Diploma Apprentice (Mechanical Engineering(Auto)16
Diploma Apprentice (Communication Navigational Serveillance)16
Diploma Apprentice (Computer Science)01
Diploma Apprentice (Engineering Civil)27
Diploma Apprentice (Engineering Electrical)31
ITI Trade Apprentice (Motor Vehicle Mechanic)21
ITI Trade Apprentice (Diesel Mechanic)02
ITI Trade Apprentice (Auto Electrician)01
ITI Trade Apprentice (Tractor Mechanic)01
ITI Trade Apprentice (Communication Navigational Serveillance)18
ITI Trade Apprentice (Engineering Electrical)37
Civil (Graduate)18
Civil (Diploma)17
Electrical (Graduate)13
Electrical (Diploma)12
Electronics (Graduate)15
Electronics (Diploma)15
Computer Science (Graduate)15
Computer Science (Diploma)15
Total AAI Vacancy384

Check More Latest: Airline Jobs

Question 5: What is the Salary package for AAI Jobs?

Answer: 

  • Graduate Apprentice – Rs. 15,000
  • Diploma Apprentice – Rs. 12,000
  • lTl Trade Apprentice – Rs. 9,000

Question 6: What is the AAI Recruitment Process?

Answer: Selection will be based on Interview out of the shortlisted candidates on merit basis.

Grab Here More: Upcoming Government Jobs

Question 7: What is the Period Of Engagement?

Answer: The duration of engagement for Apprentice is 1 year.

Question 8: How to apply for available AAI Vacancies?

Answer: Individuals are required to follow below mentioned simple and basic steps to apply for AAI Recruitment 2019-

For Apprentice Posts:

  • Firstly, visit the official web portal of the organization which is www.aai.aero
  • Candidates are also advised to hit on the “English” tab available on the top right of the web page.
  • Now you have to hit on the occupation link that is available on the left side of the home page.
  • Look for “ENGAGEMENT OF APPRENTICES, AAI, WESTERN REGION- ADVT NO.01/01/2019/APPRENTICE(WR)” and hit on the link.
  • A new web page will appear on your screen.
  • Further you have to hit on “Download” Link
  • Go through the AAI Job Notification carefully.
  • Interested candidates fulfilling all the eligibility criteria can download the AAI Notification-cum-Application Form by hitting on the suitable link.
  • Fill the AAI Application Form carefully and send it to the mentioned address with written on the top of the envelope as Application for Land Management Consultant at_____ Airports.
  • Those who wish to send through online mode, they have to send the duly filled application form to mentioned email id email.
  • After that they also have the send the application form to the mentioned postal address.

For Civil/ Electrical/ Electronics/ Computer Apprentice:

  • Visit official website that is www.mhrdnats.gov.in.
  • Select “Airports Authority of India – RHQ NR, New Delhi” tab.
  • After this, you may hit on ‘Apply’ tab.
  • Fill apprentice registration form in details.
  • Upload required documents along with Application Form.
  • You may submit your AAI Online Form
  • After successful application the massage will be appear “Successfully applied for the training position
  • Take print copy of same for further need.

Find Out: Latest Jobs Openings For Freshers

Question 9: What is postal Address for sending offline AAI application forms?

Answer:

For Apprentice PostAirport in Western Region to Airports Authority
of lndia, Regional Headquarters, Western Region, 
Integrated Operational Offices, Recruitment Cell, 
4th floor, New Airport Colony,Hanuman Road, 
Vile Parle (East),Mumbai-400 099

Question 10: What is email address for sending online AAI application forms?

Answer: Scanned copy of application form should be mailed to gmhrsr@aai.aero for Apprentice Post.

Important Links Related to AAI

AAI Apprentice Notification/Application FormHit Here
AAI Civil/ Electrical/ Electronics/ Computer Apprentice NoticeHit Here
AAI Official WebsitePress Here
Others Links
AAI Admit CardGet Here
AAI SyllabusGet Here
AAI Answer KeyGet Here
AAI ATC JE SyllabusGet Here

AAI Recruitment 2019

Airports Authority of India has uploaded a notification regarding the vacancies of Apprentice in Mumbai and Civil/ Electrical/ Electronics/ Computer Apprentice. For Apprentice posts, candidates must have done 10th/12/Graduation/Diploma in the respected fields from recognized University/Institution/Board.

Interested candidates who hold required qualification can apply for AAI Recruitment Advertisement by submitting the application form on or before the last date. Stay connected to our web portal to obtain all the latest notification and recruitment activities. Join us on Facebook Or Google+ to know instant updates also you can bookmark our web page.

Latest Recruitment On 07-02-2019 – 


Filed in: 10th/12th, Airlines Jobs, Diploma, Employment News, Graduate, Recruitment Tags: 

33 Responses to "AAI Recruitment 2019 www.aai.aero 384 Apprentice Vacancies – Apply Now"

  1. Saidu

    Very useful to know the method of selection.

  2. Somen jadav

    Sir, i want to do this work

    • admin

      Hii Somen,

      Please check the eligibility criteria and apply by following the above mentioned steps.

  3. Aashish

    I m Ashish I have completed guration bsc math. I do this job.

  4. sushma

    Hi sir I am Sushma I am completed B.sc computer science …can I apply dis

    • admin

      Hi Sushma,
      Applying Aspirants must have completed their 10th + 3 years approved regular Diploma in Mechanical/ Automobile / Fire with minimum 50% marks OR 12th Pass (Regular Study) to apply for AAI Recruitment

  5. Tarun

    Hi sir I am Tarun 10th pass + I.t.I diploma in welder

  6. Asmabi. P

    Hi sir,
    I am Asmabi. P. BA economics complete. Can I apply for airline jobs.

    • admin

      Hi Asmabi. P,
      To Apply For AAI Recruitment, candidates should have completed their 10th + 3 years approved regular Diploma in Mechanical/ Automobile / Fire with minimum 50% marks OR 12th Pass (Regular Study) with 50% marks

      • Mandeep

        Sir I done 10 th and 3 year diploma in mechanical … please tell me about recruitment

        • admin

          Hi Mandeep,
          You Can check Upcoming Recruitment by hitting the upper menu tab “Sarkari Naukari” from the home page

  7. Sachin saini

    Hi sir
    10 pass from Baraut
    piase sir have a reqaest

  8. deepak

    Sir i am 6 months fire&safety diploma and light vehicla licence ha
    From apply kar sakta hu kya

  9. Dheeraj

    Sir I’m graduate ba..

  10. Haresh manglia

    Sir I has passed 11th commerce + Diploma mechanical passing year 2017 can I apply for this

  11. sandeep kumar

    dear sir/mam
    i am sandeep kumar. i have done by bechular degree in airline Tourism & hospitality management.
    so i am interested do this job..
    so please help me.

  12. Ramshankar

    Sir I am BE graduate (mechanical), eligible for any post in AAI?

    • admin

      Hi Ramshankar,
      Yes, you are eligible to apply for consultant post available in AAI

  13. AKASH GAIKWAD

    Hello sir, I’m a B.E graduate ( industrial and production engineer). Is there any post that I can apply in AAI

  14. suraj b parihar

    Hello sir, I’m a B.E graduate (Mechanical). Is there any post that I can apply in AAI .

    • admin

      Hi, Suraj
      For Airport Managers and Terminal Managers Posts, AAI Need retired officers from AAI (ATC, CNS, Engineering & Operational Department) and retired personnel from Indian Air Force. If you fulfill all eligibility criteria then you can apply for any of given posts.

  15. Ravi Acharya

    Hello sir I’m Ravi 10th pass I apply for this

    • admin

      Hi Ravi Acharya,
      Yes, Candidates who have passed in 10th/12th from recognized Board/Institutions can apply for AAI Recruitment.

  16. Aniket

    Hello sir i am aniket i m hsc passed i can apply this

    • admin

      Hi Aniket,
      Aspirants who have passed 10th/12th from recognized Board/Institutions can apply for AAI Recruitment.

  17. Rajat Sharma

    12th pass job in Odisha

  18. Sneha Sankpal

    Sir,
    In application form, NATS and RDAT portal registration number asked.
    Then it is mandatory to register these accounts??

Leave a Reply

Submit Comment