Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Cognizant Placement Papers | Available For FREE! Latest CTS Question Paper

Cognizant Placement Papers

Want to make career in Private Sector? Apply for Cognizant (CTS) Recruitment and start preparation for Cognizant (CTS) Exam by solving latest Cognizant Placement Papers. Cognizant Placement Papers available here FREE of Cost!!! Individuals can get the Cognizant Placement Papers that are available at the below section of this web page.

As we all know that every year Cognizant (CTS) recruits thousand of candidates and everyone who pursuing B.Tech has dream for job in Cognizant (CTS), candidates can start their preparation. For ease of candidates we provide here latest Cognizant Placement Papers, Cognizant Question Paper.

recruitmentresult.com

Cognizant Placement Papers

Cognizant Sample Papers with solution

Cognizant Placement Papers 1Download Pdf
Cognizant Placement Papers 2Download Pdf
Cognizant Placement Papers 3Download Pdf
Cognizant Placement Papers 4Download Pdf

Cognizant Interview Experience

Cognizant Interview Experience 1Download Pdf
Cognizant Interview Experience 2Download Pdf
Cognizant Interview Experience 3Download Pdf
Cognizant Interview Experience 4Download Pdf

Cognizant Placement Question Paper with Answer               

Question 1: A secret can be said by only 2 persons in 5 minutes. The same person tells the secret to 2 more persons and so on. How long will take to tell it to tell 768 persons?

  1. 500 min
  2. 50 min
  3. 5 min
  4. 49 min

Answer: 47.5 min

Question 2: In a group of persons travelling in a bus, 6 persons can speak Tamil, 15 can speak Hindi and 6 can speak Gujarati. In that group, none can speak any other language. If 2 persons in the group can speak two languages and one person can speak all the three languages, then how many persons are there in the group?

  1. 21
  2. 22
  3. 24
  4. 23

Answer: 23

Question 3: Rajesh and Prabhu went to a bookshop. Rajesh purchased 5 pens, 3 notebooks and 9 pencils and used up all her money. Prabhu purchased 6 pens, 6 notebooks and 18 pencils and paid 50% more than what Rajesh paid. What % of the Rajesh money was spent on pens?

  1. 5
  2. 5
  3. 75
  4. Cannot be determined

Answer: 12.5

Question 4: X, Y and Z can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively depending on their capacity of doing work. If X is assisted by Y and Z on every third day, then in how X will complete the work?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 15 days

Question 5: K is a place which is located 2 km away in the north-west direction from the capital P. R is another place that is located 2 km away in the south-west direction from K. M is another place and that is located 2 km away in the north-west direction from R. T is yet another place that is located 2 km away in the south-west direction from M. In which direction is T located in relation to P?

  1. South-west
  2. North-west
  3. West
  4. North

Answer: West

Get Details – Cognizant Recruitment

Question 6: The sum of 4 digit numbers that can be formed by using the digits 3, 2 , 4 and 1 such that the digits 2 and 1 always comes together is: (note that the repetition of digits are not allowed)

  1. greater than 34000
  2. Less than 34000
  3. None of these
  4. cannot be determined

Answer: greater than 34000

Question 7: After 9’O clock at what time between 9 p.m. and 10 p.m. will the hour and minute hands of a clock point in opposite direction?

  1. 15 minutes past 9
  2. 16 minutes past 9
  3. 16 (4/11) minutes past 9
  4. 17 (1/11) minutes past 9

Answer: 16 (4/11) minutes past 9

Question 8: A hall is 15 m long and 12 m broad. If the sum of the areas of the floor and the ceiling is equal to the sum of the areas of four walls, the volume of the hall is:

  1. 720
  2. 1200
  3. 900
  4. 1800

Answer: 1200

Question 9: There are 6 cities, and every city is connected to each other. How many different routes can one trace from A to B, such that no city is touched more than once in any one route?

  1. 72
  2. 65
  3. 60
  4. 48

Answer: 65

Question 10: Some numbers of bags were bought at Rs.4992 per dozen and sold at 18 bags for Rs.8208. What is the approximate gain or loss percent?

  1. 6% gain
  2. 9% loss
  3. 6% loss
  4. 9% gain

Answer: 9.6% gain

Check Here – How To Prepare For Online Exam

Question 11: Find the sum of the 4 digit numbers which are the multiples of 5 and are formed by using the digits 5, 3, 2 and 6.

  1. 24450
  2. 22250
  3. 23350
  4. 26450

Answer: 24450

Question 12: A taxi starts travel from P at morning 8 am to Q which is at a distance of 50 km from P. There is a taxi for every 30 minutes from P and each taxi travels at a speed of 25 km/hr. Two men A and B start at 2 pm from Q at a speed of 12.5 km/hr and 10 km/hr respectively. During their journey, find the number of taxi’s B encounter more than A.

  1. 1
  2. 4
  3. 2
  4. 3

Answer: 4

Question 13: A sum of a number and the reciprocal of aggregation of 2nd, 3rd and 4th parts of the number is 1/26 more than the number. Find the number.

  1. 26
  2. 52
  3. 72
  4. 24

Answer: 24

Question 14: Sum of 4-times of a number and 5 times of the aggregate of its 12th, 3rd and 10th part is 387 more than thrice of the number. Then find the number.

  1. 1244
  2. 108
  3. 144
  4. 1098

Answer: 108

Question 15: If a number is much greater than the sum of its 12th and 8th parts as is less than 258. Then what will be the number?

  1. 258
  2. 506
  3. 144
  4. 129

Answer: 144

Get Details – How To Find Online Study Material

Question 16: Two buses are travelling at 36 kmph and are 120 km apart. There is a fly in one bus which starts to fly at 40 kmph when the bus is started. It flies between two buses until the buses meet each other. Find the distance travelled by the fly.

  1. 6 km
  2. 8 km
  3. 5 km
  4. 5 km

Answer: 66.6 km

Question 17: Two salesmen sales their item for Rs.8000 each. One salesman calculates his profit % on his Cost price and another calculates his Profit % on selling price. If both claim to have a profit of 30% then what is the difference in their profit amount?

  1. 564
  2. 554
  3. 654
  4. 614

Answer: Rs.554

Question 18: Find a number which exceeds the aggregate of its 72, 81 and 108 parts by 8750/27.

  1. 336
  2. 128
  3. 824
  4. 538

Answer: 336

Question 19: Find the actual profit percentage of a milk vendor, if he sells milk using a faulty measure which reads 750 ml as 1000 ml.

  1. 12%
  2. 25%
  3. 33%
  4. 40%

Answer: 33%

Question 20: A girl bought a bunch of flowers at the rate of 14 for Rs.180 and sold all of them at the rate of 16 for Rs.220. In this transaction, he gained Rs.50. How many flowers did the bunch contain?

  1. 48
  2. 52
  3. 56
  4. 50

Answer: 56

Know About – How To Prepare For Group Discussion

Some of the question that are asked in Cognizant HR Round

  1. Why Cognizant?
  2. How was your day & why?
  3. Why cognizant should higher you?
  4. Tell me about your parents.
  5. What you have learned in your college?
  6. What do you know about cognizant?
  7. What do you know about recent news in cognizant?

CTS Latest Placement Paper Pattern

Below is the well-furnished paper pattern of Cognizant Technology Solutions:

SectionsNumber Of QuestionsTime Duration
Quantitative Aptitude1616 Minutes
Logical Reasoning2435 Minutes
Verbal Ability2218 Minutes
Code Debugging230 Minutes

Cognizant Placement Papers

Cognizant Technology Solutions is one of the prominent and top software companies in worldwide. It has numerous branches in India and abroad and this USA based MNC was established by one Tamil man namely Kumar Mahadeva in 1994. There are off-campus, on-campus and walk-in drives for recruiting skilled IT professionals.

Want To Put Your Name In The List Of Selected Aspirants In Cognizant Placement Process? Then Start Your Preparation By Solving Latest Cognizant Placement Papers Which Is Available To Freely Download From This Page.

CTS Placement Papers – Get Here

Individuals, who are planning to get job in a leading software company Cognizant Technology Solutions should prepare yourself smartly. Here we have come up with CTS question papers with answers that will really help you a lot in making preparation for both off campus placement and direct recruitment.

Note:

Those who wish to get all the latest updates and notification about Cognizant Placement Papers, are advised to keep visiting our web portal at regular interval of time.

Something That You Should Put An Eye On

Written Exam TechniquesHow To Prepare For Written Examination
How To Prepare For An InterviewInterview Questions And Answers
Best Companies To Work For In IndiaJobs For Freshers In India
Latest Private Jobs In IndiaDifference Between Resume And CV

Filed in: Placement Papers

One Response to "Cognizant Placement Papers | Available For FREE! Latest CTS Question Paper"

  1. lavanya

    excellent company

Leave a Reply

Submit Comment