Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Gk Questions with Answers 2017 Top Ques, Competitive Exams Preparation

Gk Questions with Answers

Check updated Gk Questions with Answers Now!!! Candidates who are preparing for any competitive exams they can get the top Gk Questions with Answers 2017 from here. Here we have given the multiple questions along with answers. General Knowledge plays an important role in any competitive exam. So, candidates can start their preparations by the help of GK Top Questions.

We the team members of recruitmentresult.com, provide General Knowledge Questions and Answers in the below part of this webpage that will be helpful for you in doing preparations properly. For your convenience, you can sroll down the entire page and take advantage of below given Gk Top Questions and Answers.

Gk Questions with Answers

Participants, if you are practice to prepare for IBPS Bank PO , IBPS Clerical, IAS, UPSC, CDS, Railways, NDA, State PCS, MBA, CLAT and all other similar competitive exams, and looking for Gk Questions with Answers than you must try out these questions given below on this page.

Those aspirants, who want to score excellent in Competitive Exams then they must have a great general knowledge. In below section of this page, we’re providing you some prominent questions in concern to GK Questions in English so that you may preparation well for Competitive Exams.

General Knowledge Top Questions with Answers:

Question 1) Name the film which has been selected as India’s Official entry to the Best Foreign Language category of the 88th Academy or Oscar Awards 2016?

  1. PK
  2. Haider
  3. Court
  4. Queen

Answer: C (Court)

Check Now: Latest Current Affairs Updates

Question 2) The Stone Age people had the first domestic

  1. Asses
  2. Dogs
  3. Horses
  4. Sheep

Answer: D (Sheep)

Question 3) The Government invention of man in Palaeolithic Age was

  1. potter’s Wheel
  2. Fire
  3. metal implements
  4. spinning of cloth

Answer: B (Fire)

Question 4)  Mukesh Ambani has declared as the India’s Richest Person for the ______ consecutive year in a row in the 2015 Forbes Magazine’s India Rich list?

  1. 7th
  2. 9th
  3. 10th
  4. 8th

Answer: B (9th)

Question 5) Which was the first metal used by man?

  1. Copper
  2. Silver
  3. Bronze
  4. Brass

Answer: A (Copper)

You May Read This: How To Prepare For GK

Question 6) Which state has decided to increase the pension given to World War Soldiers?

  1. Assam
  2. Gujarat
  3. Haryana
  4. Punjab

Answer: C (Haryana)

Question 7) What was ‘Dar-Ul-Shafa’ established by feroz Tughlaq?

  1. An alms house
  2. A library
  3. A guest house for pilgrims
  4. A free hospital

Answer: A (A free hospital)

Question 8) Name the women journalist who won the most Prestigious Science Book Prize in Britain for the first time in 28 years history?

  1. Gaia Vince
  2. Gloria Steinem
  3. Barbara Walters
  4. Chirstiane Amanpour

Answer: A (Gaia Vince)

Question 9) What is the name of the second Guided Missile Destroyer which has been commissioned into the Indian Navy recently?

  1. INS Vajram
  2. INS Kochi
  3. INS Kolkata
  4. INS Mumbai

Answer: B (INS Kochi)

Give Now: Current Affairs Online Quiz

Question 10) Keshari Nath Tripathi, the present Governor of _______ has got additional charge as the Governor of Tripura

  1. Rajasthan
  2. Manipur
  3. West Bengal
  4. Assam

Answer: C (West Bengal)

Question 11) Who has been appointed as the Director General of Institute for Defence Studies and Analyses (IRDA)?

  1. Ankit Sharma
  2. BS Baswan
  3. Pranav Mistry
  4. Jayant Prasad

Answer: D (Jayant Prasad)

Question 12)  Which company has decided to invest $150 million for the Indian Startups?

  1. Qualcomm
  2. Yahoo
  3. Google
  4. Microsoft

Answer: A (Qualcomm)

Question 13)  Who has been appointed as the Sherpa of the G-20 Summit 2015?

  1. Sushma Swaraj
  2. Arun Jaitely
  3. Rajnath Singh
  4. Arvind Panagariya

Answer: D (Arvind Panagariya)

Take Test: General Knowledge Online Test

Question 14)  Union Government has appointed four Brand Ambassadors for the Digital India Programme, who among the following is NOT one of them?

  1. Krati Tiwari
  2. Ankit Fadia
  3. Sriniv Mistry
  4. Satwat Jagwani

Answer: C (Sriniv Mistry)

Question 15) What is the Theme of the International Translation Day 2015, which was celebrated on 30th September?

  1. The Changing face of translation and Interpreting
  2. Transformation of Translation is remarkable
  3. Translation is the Heart Beat of Communication
  4. Translation and Translators Integrates the Nation

Answer: A (The Changing face of translation and Interpreting)

Question 16) The highest sand dunes are found is

  1. The Sahara desert
  2. The Atacama desert
  3. The Kalahari desert
  4. The Gobi desert

Answer: A (The Sahara desert)

Question 17)  IRDA is the Indian regulator for the –

  1. Banking sector
  2. Mutual funds
  3. Rural Development
  4. None of these

Answer: D (None of these)

Question 18) AIDS disease in human being is caused by?

  1. Fungus
  2. HIV (virus)
  3. Insects
  4. None of these

Answer: A (HIV (virus)

Question 19) NIRT (National Institute for Research in Tuberculosis) is located at –

  1. Mumbai
  2. Nagpur
  3. Ahmedabad
  4. Chennai

Answer: D (Chennai)

Give Now: Online Quiz For Competitive Exams

Question 20) Who is the author of the Shiva Trilogy the third book of which ‘The Oath of the Vayuputras’ was launched in February 2013?

  1. Anand Neelkantan
  2. Ashwin Sanghi
  3. Amish Tripathi
  4. Ashok Bankar

Answer: C (Amish Tripathi)

Question 21)  Lakhwar Hydro Electricity Project is built on which of the following river?

  1. Satluj
  2. Yamuna
  3. Krishna
  4. Ganga

Answer: B (Yamuna)

Question 23) What is the name of the analysis used to detect Ebola?

  1. Hexagenomic
  2. Octogenomic
  3. Pentagenomic
  4. Metagenomic

Answer: D (Metagenomic)

Question 24)  Name the Indian Shooter who won Silver Medal in the Asian Air Gun Championship 2015 which was held at New Delhi?

  1. Gurpreet Singh
  2. Samaresh Jung
  3. Harihar Banerjee
  4. Gagan Narang

Answer: A (Gurpreet Singh)

Question 25)  Which city will host South Asian Games in January 2016?

  1. Bhopal and Jaipur
  2. Mumbai and Kolkata
  3. New Delhi and Pune
  4. Guwahati and Shillong

Answer: D (Guwahati and Shillong)

Question 25)  Name the person who has been recently honored by the UK City of Conventry?

  1. Narendra Modi
  2. Ratan Tata
  3. Adithya Birla
  4. Mukesh Ambhani

Answer: B (Ratan Tata)

You Can Also Check: Awards and Honours in India

Question 26)  In which year India will hold the G20 Chair _______.

  1. 2017
  2. 2016
  3. 2018
  4. 2019

Answer: C (2018)

Question 27) World Vegetarian Day is observed on _________.

  1. 2nd October
  2. 3rd October
  3. 30th September
  4. 1st October

Answer: D (1st October)

Question 27) Which of the following state government has planned to implement National Food Security Act, 2013?

  1. Gujarat
  2. Uttar Pradesh
  3. Maharashtra
  4. Madhya Pradesh

Answer: B (Uttar Pradesh)

Question 28) Who has been elected as the new President of the Cricket Association of Bengal (CAB?

  1. Sourav Ganguly
  2. Anil Kumble
  3. Sunil Gavaskar
  4. Mohamed Azaruddin

Answer: A (Sourav Ganguly)

Question 29) Who is Yogi Berra?

  1. Volleyball Player
  2. Cricket Player
  3. Hockey Player
  4. Baseball Player

Answer: D (Baseball Player)

Question 30) ‘Sita’ in Maurya age Means.

  1. Revenue from crown land
  2. A Goddess
  3. Barren land
  4. A Religious Sect

Answer: A (Revenue from crown land)

Check Here: International Current Affairs

Question 31) Name the Commission which has submitted its report of Muzaffarnagar Riots?

  1. Verma Commission
  2. Sahay Commission
  3. Mishra Commission
  4. Shan Commission

Answer: B (Sahay Commission)

Question 32) Which of the following state has constituted a committee to suggest prospects of permanent settlement of shelter-less nomadic people of the state?

  1. Bihar
  2. Haryana
  3. Madhya Pradesh
  4. Maharashtra

Answer: B (Haryana)

Question 34)  Who among the following was not an exponent of Bhakti movement?

  1. Shankaracharya
  2. Nanak
  3. Ramanada
  4. Kabir

Answer: A (Shankaracharya)

Question 35) The Bhakti Movement was first organized by

  1. Nanak
  2. Kabir
  3. Ramanuja
  4. Ramananda

Answer: C (Ramanuja)

Check Also: National Current Affairs

Question 36)  An example of Chola architecture cab be seen at

  1. Kanchipuram
  2. Mahabalipuram
  3. Tanjore
  4. Ellora

Answer: C (Tanjore)

Question 37) Panchantra was written by

  1. Kaladisa
  2. Vishnu Sharma
  3. Tulsidas
  4. Banabhatta

Answer: B (Vishnu Sharma)

Question 38) Decimal system was introduced by

  1. Aryabhatta
  2. Brahmagupta
  3. Bhaskara
  4. None of these

Answer: C (Bhaskara)

Question 39) Who is known as the “Napoleon of India”?

  1. Samudragupta
  2. Akbar
  3. Chandragupta
  4. Ashoka

Answer: A (Samudragupta)

Question 40)  Banita Kumar is related to which of the following sports

  1. Archery
  2. Squash
  3. Kabbadi
  4. Wrestling

Answer: D (Wrestling)

Get Here: Sports Current Affairs

Question 41)  Who was the greatest Buddhist commentator of the Buddhist canonical literature?

  1. Euddhaghosha
  2. Vasumitra
  3. Nagaijuna
  4. Ashvaghosha

Answer: D (Ashvaghosha)

Question 42)  Name the Indian American Professor who has been awarded with the 2015 MacArthur Fellow “Genius Grant”?

  1. Sanjay Sivasamy
  2. Jayachandran Subbaraj
  3. Karthik Chandran
  4. Ramesh Ramasamy

Answer: C (Karthik Chandran)

Question 43) Who was the founder of the Gupta dynasty?

  1. Chandragupta I
  2. Chandragupta II
  3. Samudragupta
  4. Skandgupta

Answer: A (Chandragupta I)

Question 44) Who said “Tilak is the father of Indian unrest”

  1. Lord Reading
  2. Web Miller
  3. Louis Fischer
  4. Chirol

Answer: D (Chirol)

You Can Also Check: Date Wise Current Affairs

Question 45) Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. Largest railway station
  2. Highest railway station
  3. Longest railway station
  4. None of the above

Answer A: (Largest railway station)

Question 46) Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: B (Diphu, Assam)

Question 47) The recently released film ‘Kai Po Che’ is based on the novel?

  1. The Story of My Marriage
  2. The 3 Mistake of My Life
  3. The Loving Doll
  4. Lashkar

Answer: B (The 3 Mistake of My Life)

Question 48) Name the film which has been selected as India’s Official entry to the Best Foreign Language category of the 88th Academy or Oscar Awards 2016?

  1. PK
  2. Haider
  3. Court
  4. Queen

Answer: C (Court)

Check The Current Indian Books And Authors

Question 49) Who is Yogi Berra?

  1. Volleyball Player
  2. Cricket Player
  3. Hockey Player
  4. Baseball Player

Answer: D (Baseball Player)

Question 50) Who has been appointed as the Sherpa of the G-20 Summit 2015?

  1. Sushma Swaraj
  2. Arun Jaitely
  3. Rajnath Singh
  4. Arvind Panagariya

Answer: D (Arvind Panagariya)

Check Now: Current Affairs New Appointments

Important Note:

So candidates can start their preparation by using above stated Gk Questions with Answers 2017 and score good marks. Applicants may follow us on Facebook or Google plus to fetch upcoming details regarding the same on your timeline.

After reading complete details above said advertisement, if you have any question in your mind then writes in comment box. Ours experts will try to solve your query as soon as they can. Candidates can also sub- scribe their mail address to get direct mail in your mail box from our free mail services.

Something That You Should Put An Eye On

All Defence Current AffairsCurrent Affairs for bank exams
Meetings And Summits Current AffairsPerson in News Current Affairs
IBPS Current UpdatesRailway Current Affairs
Committees & SchemesPratiyogita Darpan January
Science & TechnologyGet Rid Of Sleeping While Studying

Filed in: Articles, Current Affairs, Preparation Tips

Get Jobs As Manager | High Salary | NIIT Program

ADVERTISEMENT


One Response to "Gk Questions with Answers 2017 Top Ques, Competitive Exams Preparation"

  1. bhoopendra chaturvedi

    can u tell me the any important book to prepare for gk

Leave a Reply

Submit Comment