Check Your Email To Activate the Confirmation Link


HCL Placement Papers For Freshers With Answers Download Off Campus Paper

HCL Placement Papers

Amazing News! HCL Is All Set To Provide 100% Placement With Higher Salary Package, So You May Start Your Preparation Through Latest HCL Placement Papers, Available On This Page… Freshers and Experienced aspirants, who‘re going to attend HCL off Campus Placement Drive, may begin their preparation through HCL Placement Question paper. Interested ones can download the on campus or off campus HCL Placement Question and Answer according to syllabus from the below section. You’re advised to stay tuned with us on our web portal to get latest updates about HCL Campus Placement Papers.

Hindustan Computers Limited conducts HCL Exam to hire qualified and skilled contenders for relevant posts. HCL conducts recruitment process every year to select new candidates and selection process of the company consists of 3 rounds, these rounds are as follows:, Written Test, Technical Interview and HR Interview. For more Information about HCL Sample Paper With Solution, you may need to go through this page which is created by team of recruitmentresult.com.

HCL Placement Papers 

 Question 1-) Which of the following involves context switch,

a)    system call

b)    priviliged instruction

c)    floating poitnt exception

d)    all the above

e)    none of the above

Ans.) a

Read This: Tips to Make Study Interesting

Question 2-) In OST, terminal emulation is done in

a)    sessions layer

b)    application layer

c)    presentation layer

d)    transport layer

Ans) b

Question 3-) For 1 MB memory, the number of address lines required,

a)    11

b)    16

c)    22

d)    24

Ans.) b

Check Here: Latest Placement Papers for IT Companies

Question 4-)  Semaphore is used for

a)    Synchronization

b)    dead-lock avoidance

c)    box

d)    none

Ans. (a)

Question 5-) Which holds true for the following statement class c: public A, public B

a)    2 member in class A, B should not have same name

b)    2 member in class A, C should not have same name

c)    both

d)    none

Ans. (a)

Question 6-) Which of the following statement will be correct if the function has three arguments passed to it?

a)    The trailing argument will be the default argument.

b)    The first argument will be the default argument.

c)    The middle argument will be the default argument.

d)    All the argument will be the default argument.

Ans: (A)

Question 7-) Why was this error message displayed?

a)    You need to be in privileged mode.

b)    You cannot have a space between serial and 0/0.

c)    The router does not have a serial0/0 interface.

d)    Part of the command is missing.

Ans. (d)

Check Quick Links of HCL:

Question 8 -) You have a Cisco mesh network. What protocol allows multiple APs to connect with many redundant connections between nodes?

a)    LWAPP

b)    AWPP

c)    STP

d)    IEEE

Ans) b

Question 9-) Preproconia.. does not do which one of the following

a)    macro

b)    conditional compliclation

c)    in type checking

d)    including load file

Ans. (c)

Question 10-) Given the following statement enum day = { jan = 1 ,feb=4, april, may} What is the value of may?

a)    4

b)    5

c)    6

d)    11

e)    None of the above

Ans (e)

Read This: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 11-) .What is the sizeof(long int)

a)    4 bytes

b)    2 bytes

c)    compiler dependent

d)    8 bytes

Ans: (a) or (c)

Question 12-) What does the hexanumber E78 in radix 7.

a)    12455

b)    14153

c)    14256

d)    13541

e)    131112

Ans. (d)

Question 13-) Which protocol reduces administrative overhead in a switched network by allowing the configuration of a new VLAN to be distributed to all the switches in a domain?

a)    STP

b)    VTP

c)    DHCP

d)    ISL

Ans. (b)

You may Also Read This: Health Hazards due to over Studying

Question 14-) Key Value pair is seen in

a)    Hash Tables

b)    Heaps

c)    Both a and b

d)    None above

Ans. (a)

Question 15-) A man fixed an appointment to meet the manager, Manager asked him to come two days after the day before the day after tomorrow. Today is Friday. When will the manager expect him? (repeated from previous papers)


Question 16-) Piggy backing is a technique for

a)    Flow control

b)    Sequence

c)    Acknowledgement

d)    retransmition

Ans. (c)

Question 17-) Duplicate data often results in loss of data integrity because:

a)    The data formats may be inconsistent.

b)    Data values may not agree.

c)    Both A & B

d)    Neither A & B

Ans. (c)

Check Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 18-) Legacy data is which of the following?

a)    Data contained in a newly-installed system

b)    Data rejected during the installation of a new system

c)    Data contained in a file system

d)    Data contained by a system used prior to the installation of a new system

Ans. (d)

Question 19-) In which circumstance are multiple copies of the same unicast frame likely to be transmitted in a switched LAN?

a)    During high-traffic periods

b)    After broken links are reestablished

c)    When upper-layer protocols require high reliability

d)    In an improperly implemented redundant topology

Ans. (d)

Question 20-) If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile and Rs 0.20 for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for a 3-mile ride was

a)    Rs 1.56

b)    Rs 2.40

c)    RS 3.00

d)    Rs 3.80

e)    Rs 4.20

Ans. (d)

Question 21-)  E occurs which one cannot occurs

a)    A

b)    F

c)    D

d)    C

e)    J

Ans. (b)

Question 22-) Cup is to coffee as bowl is to

a)    Dish

b)    Food

c)    Bowl

d)    Soup

Ans. (d)

Check The Ways To Improve Your Memory

Question 23-) Will you kindly open the knot?

a)    Untie

b)    Loose

c)    Break

d)    No Improvement

Ans. (a)

Question 24-) Which of the following statement is correct?

a)    C++ enables to define functions that take constants as an argument.

b)    We cannot change the argument of the function that that are declared as constant.

c)    Both A and B

d)    We cannot use the constant while defining the function.

Ans: (C)

Read This:- Tips to Reaching Your Full Potential

Question 25-) How many integers are between 25 and 45 are even?

a)    21

b)    20

c)    11

d)    10

Ans. (d)

HCL Test Pattern

  • English Language
  • Analytical Ability
  • Quantitative Ability
  • Technical

Every year HCL conducts exam to recruit candidates for various vacancies off campus and on campus as per the requirement. In the exam, question related to Aptitude Technical Questions based on Language and Computer Programming, Reasoning and English are asked generally. So aspirants can download HCL Previous Placement Papers with Answers PDF with the help of that they can definitely crack the entrance test.

Read Also: How to Prepare for English

Above provided HCL Placement Technical Question / HCL Placement Aptitude Question with solutions will definitely prove helpful for candidates and applicants can get the idea for preparing well of exams. So stay in touch with us on our web portal to get latest updates regarding same on your instant access. You can also follow us on Facebook or Google plus to acquire most recent updates on your timeline wall. Best Of Luck For Your Exam.

Something That You Should Put An Eye On

Find Study Material Using Internet Personality Development Tips
Latest Private Jobs Check Reasons Behind Your Unemployment
Common Mistakes You Make in Tests Develop Good Communication Skills
10 Ways to Make Money Online Interview Preparation for Getting a Job
Career Success Strategies What Are Your Strength and Weakness?

Filed in: Placement Papers

High Salary | Safe Future | 100% Job Guarantee – Apply Now


Leave a Reply

Submit Comment