Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

IBPS PO Question Paper (Prelims, Mains) PO/MT Previous Year Papers PDF

IBPS PO Question Paper

Best way to get an estimate about the probationary Officer Exam preparation is solving IBPS PO Question Paper. Either you are preparing for Prelims or Mains Exams, the IBPS PO/MT Previous Year Papers PDF will be helpful in both the conditions.

With the help of IBPS Po Previous Year Question Paper you will also get to know about the level of questions need to answer at the time of examination. not only level, but also IBPS Po 2018 Question Paper will help you in understanding the pattern and weightage system of exam

IBPS PO 2018 Question Paper With Answer PDF Download:

You may also avail the IBPS PO Question Paper by visiting the official website i.e. ibps.in. But in case if you want to avail the IBPS Po Question Paper 2018 with ease then you must go through the below section of this page of recruitmentresult.com

Yes, in the below section we have given some direct links for IBPS Po Question Paper 2018 Pdf Free Download. With the help of these links you can easily avail IBPS Po Mains 2018 Question Paper Pdf. Further we have also stated some important questions from IBPS Po Previous Year Question Paper PDF.

IBPS PO Question Paper

IBPS PO Question Paper 2017Get Here
IBPS PO Question Paper 2017Get Here
IBPS PO Question Paper 2016Get Here

IBPS PO Previous Year Question Paper PDF 2015:

IBPS PO Prelim Question Paper for 2015
IBPS PO Question Paper as on 03.10.15Get Here
IBPS PO Previous Question Paper as on 04.10.15Get Here
IBPS PO Exam Question Paper as on 04.10.15 (shift II)Get Here
IBPS PO Previous Paper as on 10.10.15Get Here
IBPS PO Question Paper as on 11.10.15Get Here

IBPS PO Previous Year Question Paper PDF:

IBPS CWE (PO/MT) Previous Year Exam Paper (General Awareness)Download Here
IBPS CWE (PO/MT) Previous Year Exam Paper – 2014 (Reasoning Ability)Download Here
IBPS CWE (PO/MT) Previous Year Exam Paper – 2013 Computer KnowledgeDownload Here
IBPS CWE (PO/MT) Previous Year Exam Paper– 2012 Computer KnowledgeDownload Here
IBPS CWE (PO/MT) Previous Year Exam Paper – 2014 English LanguageDownload Here
IBPS CWE (PO/MT) Previous Year Exam Paper– 2012 ReasoningDownload Here
IBPS CWE (PO/MT) Previous Year Exam Paper – 2014 Quantitative AptitudeDownload Here

With no better and well planned preparation, it is very difficult to crack PO/MT (Prelims, Mains) exams. Though IBPS PO previous year question paper with answer, you can start your preparation to crack the exam.

IBPS PO Model Question Paper With Answers

Here we are providing some questions from Previous Year Question Paper Of IBPS Po, have a look…

Question1: Which among following can be a vertical separation between columns?

  1. Margin
  2. Header
  3. Orientation
  4. Gutter

Answer: 1

Check Here Details Of: IBPS PO Exam

Question 2:How to insert a sound file in word document ?

  1. From insert -> sound menu option
  2. From insert -> object menu option
  3. From insert -> subject menu option
  4. From insert -> file menu option

Answer: 2

Question 3: What is the default font size of a new Word document based on Normal template?

  1. 8 pt
  2. 10 pt
  3. 12 pt
  4. 14 pt

Answer: 3

Question 4: What is gutter margin?

  1. Margin that is added to right margin when printing
  2. Margin that is added to the left margin when printing
  3. Margin that is added to the outside of the page when printing
  4. Margin that is added to the binding side of page when printing

Answer: 4

Start Now: Bank PO Online Quiz

Question 5:How will MS Word will respond in repeated word ?

  1. A Green wavy line under the repeated word
  2. A Red wavy line under the repeated word
  3. A Blue wavy line under the repeated word
  4. None of above

Answer: 2

Question 6: What is the use of bookmarks?

  1. To correct the spellings.
  2. To jump to a specific location in the document
  3. To ignore spelling mistakes
  4. To save alignments as it is.

Answer: 2

Question 7: What is Macro?

  1. Small add-on programs that are installed afterwards if you need them
  2. Type of high level programming language
  3. Type of low level programming language
  4. Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA

Answer: 4

Question 8: What shortcut will we use to align centre ?

  1. Ctrl + A
  2. Ctrl + E
  3. Ctrl + D
  4. Ctrl + B

Answer: 2

Question 9:What is smallest and largest available font on formatting toolbar ?

  1. Smallest 8 and Largest 70
  2. Smallest 5 and Largest 72
  3. Smallest 8 and Largest 72
  4. Smallest 5 and Largest 70

Answer: 3

Question 10: To spell check which function key you will press ?

  1. F5
  2. F6
  3. F7
  4. F8

Answer: 3

Want to Know? How to Crack IBPS PO Quantitative Aptitude

Question 11: Which file is responsible to start MS Word ?

  1. exe
  2. exe
  3. exe
  4. exe

Answer: 1

Question 12: Gutter position can be set in following positions

  1. Left & Right
  2. Left & Top
  3. Left & Bottom
  4. Left Only

Answer: 2

Question13: You can jump to the next column by ?

  1. Press Alt + Down-arrow
  2. Clicking with your mouse on the next column
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: 3

Question 14: Ctrl + H is short cut for ?

  1. Open Insert Dialog box activating Insert Hyper Link Tab
  2. Open Find and Replace Dialog box with activating Go to Tab
  3. Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab
  4. Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab

Answer: 4

Question 15:what will be the use of Ctrl + J ?

  1. Insert Image
  2. Insert Hyperlink
  3. Align Justify
  4. Search file

Answer: 3

Check These Related Links:

Question 16: Typeface option will come under which menu ?

  1. Edit
  2. View
  3. Format
  4. Tools

Answer: 3

Question 17: To autofit the width of column

  1. Double click the left border of column
  2. Double click the right border of column
  3. Double click the column header
  4. None of above

Answer: 2

Question 18: Which among following is correct extension of word files ?

  1. xls
  2. doc
  3. ppt
  4. dcw

Answer: 2

Question 19:What is place to the left of horizontal scroll bar ?

  1. Indicators
  2. Split buttons
  3. Tab stop buttons
  4. View buttons

Answer: 4

Question 20:MS Office is not application software?

  1. True
  2. False

Answer: 2

Get Answer of Question: How to Prepare For IBPS

IBPS PO Model Question Paper with Answers PDF free download:

Aspirants should start their preparation from IBPS PO model question paper 2018 provided on this page. Candidates will also find IBPS PO model question paper with answers PDF on this page.

Aspirants can download IBPS PO model question paper PDF by follow suitable link available on their screen. You can share this link with their friends which will help them too, to analyze their knowledge also for the examination.

Get Tips: How To Prepare For Online Exam

Motive Of Conduct IBPS Exam:

Institute of Banking Personnel Selection conducts IBPS PO, clerk and various exams every year to recruit eligible contenders to filling vacant positions. Every year, it publishes recruitment notification for which huge numbers of applicants apply.

After that, it organizes written exam and Interview for the selection of suitable contenders. Aspirants who qualify these rounds organize by IBPS selected for the respected post for which they had applied.

Check Now: IBPS PO Books

There Are Several Benefits Of Solving IBPS PO 2018 Question Paper:

  • IBPS Po Mains 2018 Question Paper helps in getting an idea about level of questions to be raised in examination
  • After solving the IBPS Po 2018 Question Paper once can also get an idea about time taken in solving questions
  • IBPS Po Question Paper 2018 also gives candidates an idea about the pattern of examination
  • After solving the whole IBPS Po 2018 Question Paper Pdf you can also take a check over questions you answered.
  • Solving IBPS PO Model Question Paper also boosts the confidence level

Get Tips:IBPS PO Preparation Tips

Conclusion:

So, participating candidates should start preparation from given IBPS PO Model Question Paper. You can also calculate your performance as competition is very tough from IBPS PO mains model question paper.

You can also follow us on Facebook or Google Plus to attain more information on your timeline wall directly. Stay tuned with us on our web portal to collect more information on your instant access.

Something That You Should Put An Eye On

IBPS NotificationGuidelines for -ve Marking in IBPS Exam
IBPS PO SalarySBI PO vs. IBPS PO
IBPS Current AffairsIBPS PO Admit Card
IBPS PO ResultIBPS PO Score Card
Attempt IBPS Mock TestIBPS PO Answer Key
IBPS Question PapersList Of Top Bank PO Coaching In Delhi

Filed in: IBPS Notification, Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment