Check Your Email To Activate the Confirmation Link


Tech Mahindra Placement Papers With Answers For Freshers PDF Online

Tech Mahindra Placement Papers

Candidates, if you’re starting their preparation for Tech Mahindra Recruitment Exam, then you’re at right place to get updated information regarding Tech Mahindra Placement Papers. In below section of this page we’re providing you some question and with Solutions for Freshers and experienced contenders to prepare well. Aspirants may also download the Tech Mahindra Placement Papers details in pdf format through online mode only.

Now, here on this page, we’re going to provide you some questions and answers with its solution for preparing well. Contenders may also get detailed information about this notification from this page which is created by team of recruitmentresult.com.

Tech Mahindra Placement Papers

Question 1) Two, trains, one from Howrah to Patna and the other from Patna to Howrah, start simultaneously. After they meet, the trains reach their destinations after 9 hours and 16 hours respectively. The ratio of their speeds is:

A. 2 : 3

B. 4 : 3

C. 6 : 7

D. 9 : 16

Ans: B

Question 2) A works twice as fast as B. If B can complete a work in 12 days independently, the number of days in which A and B can together finish the work in:

A. 4 days

B. 6 days

C. 8 days

D. 18 days

Ans: A  

Read Also:- Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 3) In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

A. 30%

B. 70%

C. 100%

D. 250%

Ans: B

Question 4) A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

A. Rs. 4991

B. Rs. 5991

C. Rs. 6001

D. Rs. 6991

Ans: A

Question 5) In how many different ways can the letters of the word ‘CORPORATION’ be arranged so that the vowels always come together?

A. 810

B. 1440

C. 2880

D. 50400

Ans: D

Check The Ways To Improve Your Memory

Question 6) The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

A. 276

B. b299

C. 322

D. 345

Ans: C

Question 7) Running at the same constant rate, 6 identical machines can produce a total of 270 bottles per minute. At this rate, how many bottles could 10 such machines produce in 4 minutes?

A. 648

B. 1800

C. 2700

D. 10800

Ans: B

Related Links of Tech Mahindra:-

Question 8) Robert is travelling on his cycle and has calculated to reach point A at 2 P.M. if he travels at 10 kmph, he will reach there at 12 noon if he travels at 15 kmph. At what speed must he travel to reach A at 1 P.M.?

A. 8 kmph

B. 11 kmph

C. 12 kmph

D. 14 kmph

Ans: C

Question 9) A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was:

A. Rs. 2000

B. Rs. 10,000

C. Rs. 15,000

D. Rs. 20,000

Ans: C

Question 10) A, B, C subscribe Rs. 50,000 for a business. A subscribes Rs. 4000 more than B and B Rs. 5000 more than C. Out of a total profit of Rs. 35,000, A receives:

A. Rs. 8400

B. Rs. 11,900

C. Rs. 13,600

D. Rs. 14,700

Ans: D

Question 11) Which of the following is not a leap year?

A. 700

B. 800

C. 1200

D. 2000

Ans: A

Also Check:- Latest Placement Papers For IT Companies

Question 12) On 8th Dec, 2007 Saturday falls. What day of the week was it on 8th Dec, 2006?

A. Sunday

B. Thursday

C. Tuesday

D. Friday

Ans: D

Question 13) A towel, when bleached, was found to have lost 20% of its length and 10% of its breadth. The percentage of decrease in area is:

A. 10%

B. 10.08%

C. 20%

D. 28%

Ans: D

Question 14) An accurate clock shows 8 o’clock in the morning. Through how may degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o’clock in the afternoon?

A. 144º

B. 150º

C. 168º

D. 180º

Ans: D

Question 15) A tank is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the tank in the same time during which the tank is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the tank 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe. The time required by the first pipe is:

A. 6 hours

B. 10 hours

C. 15 hours

D. 30 hours

Ans: C

Check Also:- Common Mistakes You Make in Tests

Question 16) (Sentence Correction) You need not come unless you want to.

A. You don’t need to come unless you want to

B. You come only when you want to

C. You come unless you don’t want to

D. You needn’t come until you don’t want to

Ans: A

Question 17) I need not offer any explanation regarding this incident – my behaviour is speaking itself.

A. will speak to itself

B. speaks for itself

C. has been speaking

D. speaks about itself

Ans: B

Question 18) They should have calmly thought of the advantages that would accrue to them.

A. should have been calm in thinking about

B. should be calmly thought of

C. shall have to calmly thought of

D. should have calmly think of

E. No correction required

Ans: E

Read This:- Tips to Reaching Your Full Potential

Question 19) (Ordering of Sentences)

S1: A force of exists between everybody in the universe.

P : Normally it is very small but when the one of the bodies is a planet, like earth, the force is considerable.

Q : It has been investigated by many scientists including Galileo and Newton.

R : Everything on or near the surface of the earth is attracted by the mass of earth.

S : This gravitational force depends on the mass of the bodies involved.

S6: The greater the mass, the greater is the earth’s force of attraction on it. We can call this force of attraction gravity.

The Proper sequence should be:





Ans: D

Question 20) (Idioms and Phrases) To leave someone in the lurch

A. To come to compromise with someone

B. Constant source of annoyance to someone

C. To put someone at ease

D. To desert someone in his difficulties

Ans: D

Question 21) (Analogies) Yard is to inch as quart is to

A. gallon

B. ounce

C. milk

D. liquid

Ans: B

You May Also Check:-Best Job Options that Require Strong Critical Thinking Skills

Question 22) (Letter and Symbol Series) ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA





Ans: D

Question 23) (Verbal Classification) Which word does NOT belong with the others?

A. tyre

B. steering wheel

C. engine

D. car

Ans: D

Question 24) Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

A. 20

B. 22

C. 23

D. 26

Ans: B

Question 25) Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

A. 4.2

B. 4.4

C. 4.7

D. 5.1

Ans: C

Check the Ways to Find Study Material Using Internet

Direction Ques. 26 to 30: In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

Question 26) CORPULENT

A. Lean

B. Gaunt

C. Emaciated

D. Obese

Ans: D

Question 27) BRIEF

A. Limited

B. Small

C. Little

D. Short

Ans: D

Question 28) EMBEZZLE

A. Misappropriate

B. Balance

C. Remunerate

D. Clear

Ans: A

Question 29) VENT

A. Opening

B. Stodge

C. End

D. Past tense of go

Ans: A

Check the Tips & Tricks to Prepare for Written Exam

Question 30) AUGUST

A. Common

B. Ridiculous

C. Dignified

D. Petty

Ans: C

Dear candidates above listed question and answers related to Tech Mahindra Placement Papers are helpful for you to prepare for recruitment exam. Applicants are advised to stay connected with us on our web portal to get latest updates on your instant access and join us Facebook or Google plus to acquire details on your timeline wall directly.

Something That You Should Put An Eye On

How to Stop Regretting Your Decisions Personality Development Tips
Latest Private Jobs Check Reasons Behind Your Unemployment
How to dress for an interview Develop Good Communication Skills
10 Ways to Make Money Online Interview Preparation for Getting a Job
Career Success Strategies What Are Your Strength and Weakness?

Filed in: Placement Papers Tags: 


One Response to "Tech Mahindra Placement Papers With Answers For Freshers PDF Online"

  1. sneha


Leave a Reply

Submit Comment