Latest Qualification Jobs

APPSC Question Papers (Group 1, 2, 4) Previous Year Papers Download

APPSC Question Papers

Download APPSC Question Papers from here!!! Andhra Pradesh Public Service Commission conducts various examinations with the purpose to hire eligible Indians for different positions.

Those who are preparing for APPSC Recruitment Exams can simply download the APPSC Previous Year Papers for Group 1, 2, 4 in PDF format through direct links facilitated below which are given free of cost.

recruitmentresult.com

APPSC Previous Papers PDF

For the effective preparations of various APPSC Recruitment Exams, you must check the APPSC Previous Question Papers to gain an idea about the level and scheme of the Examinations. We give a preparation kit of APPSC exam previous question papers. You can download the APPSC Question Papers PDF with the help of below provided links.

APPSC Question Papers – Subject Wise
APPSC Agricultural Engineering Question PaperDownload
APPSC Previous Year Paper of EconomyDownload
APPSC English Question PaperDownload
APPSC General Studies Previous Year Question PaperDownload
APPSC Mechanical Engineering Previous Year Question PaperDownload
APPSC Group 1 Previous Question Papers
Year 2011Download
Year 2012Download
APPSC Group 2 Previous Question Papers
Year 2008Download
Year 2011Download
Year 2012Download

APPSC Question and Answers

Some questions of for example which are taken from the APPSC Previous Question Papers PDF are given below:

Ques: 1. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2 

Ques: 2. Look at this series: 544, 509, 474, 439, … What number should come next?

  1. 404
  2. 414
  3. 420
  4. 445

Answer: 1

Ques: 3. QPO, NML, KJI, _____, EDC

  1. HGF
  2. CAB
  3. JKL
  4. GHI

Answer: 1

Ques: 4. JAK, KBL, LCM, MDN, _____

  1. OEP
  2. NEO
  3. MEN
  4. PFQ

Answer: 2     

Get Best Answer: How to Prepare for Written Exam

Ques: 5. In how many different ways can the letters of the word ‘CORPORATION’ be arranged so that the vowels always come together?

  1. 810
  2. 1440
  3. 2880
  4. 50400
  5. 5760

Answer: 4

Ques: 6. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

  1. 210
  2. 1050
  3. 25200
  4. 21400
  5. None of these

Answer: 3     

Ques: 7. In a flight of 600 km, an aircraft was slowed down due to bad weather. Its average speed for the trip was reduced by 200 km/hr and the time of flight increased by 30 minutes. The duration of the flight is:

  1. 1 hour
  2. 2 hours
  3. 3 hours
  4. 4 hours

Answer: 1

Ques: 8. A man complete a journey in 10 hours. He travels first half of the journey at the rate of 21 km/hr and second half at the rate of 24 km/hr. Find the total journey in km.

  1. 220 km
  2. 224 km
  3. 230 km
  4. 234 km

Answer: 2     

Must Read: How To Score Good Grades

Ques: 9. If A + B means A is the brother of B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B. Which of the following means M is the uncle of P?

  1. M % N x P
  2. N x P % M
  3. M + S % R % P
  4. M + K % T x P

Answer: 4

Ques: 10. Pointing to Varman, Madhav said, “I am the only son of one of the sons of his father.” How is Varman related to Madhav?

  1. Nephew
  2. Uncle
  3. Father or Uncle
  4. Father

Answer: 3

Ques: 11. The most abundant Alkali metal is?

  1. Sodium
  2. Silicon
  3. Zinc
  4. Potassium

Answer: 1

Ques: 12. 15.60 X .30=?

  1. 68
  2. 458
  3. 468
  4. 0468

Answer: 1

Also Check: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Ques. 13 Here are some words translated from an artificial language.

dionot means oak tree

blyonot means oak leaf

blycrin means maple leaf

Which word could mean “maple syrup”?

  1. blymuth
  2. hupponot
  3. patricrin
  4. crinwee

Answer: 3

Ques: 14. Who among the following was the first to take initiative for water resource management in the Girnar region?

  1. Chandragupta Maurya
  2. Asoka
  3. Rudradaman
  4. Skandagupta

Answer: 1

Ques. 15 Thomas Cup is associated with

  1. badminton
  2. billiards
  3. lawn tennis
  4. table tennis

Answer: 1

Read Here: 10 Great Techniques To Read Faster Than Others

Ques: 16. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Ques: 17. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Ques: 18. Headquarters of UNO are situated at

  1. New York, USA
  2. Haque (Netherlands)
  3. Geneva
  4. Paris

Answer: 1

Know Here: How to Reduce Negative Marking in Entrance Exam

Ques. 19 A building for storing threshed grain (One Word Substitutes)

  1. Hangar
  2. Dockyard
  3. Store
  4. Granary

Answer: 4

Ques. 20 How many of the following numbers are divisible by 132 ?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: 1

APPSC Important Links

APPSC SyllabusDetails
APPSC Group 1 SyllabusDetails
APPSC Group 3 SyllabusDetails
APPSC Group 4 SyllabusDetails
APPSC AEE SyllabusDetails
APPSC NotificationDetails
APPSC Group 1 NotificationDetails
APPSC Group 2 NotificationDetails
APPSC Group 3 NotificationDetails
APPSC Group 4 NotificationDetails
APPSC AMVI NotificationDetails
APPSC Eligibility CriteriaDetails
APPSC Departmental TestDetails
APPSC Answer KeyDetails
APPSC Selection ProcedureDetails
APPSC Exam PatternDetails
APPSC Admit CardDetails
APPSC ResultsDetails
APPSC Study MaterialDetails
APPSC Group 1 ResultsDetails

Steps To Get APPSC Previous Papers:

Follow the simple procedure as explained below in order to download APPSC Previous Question Papers:

  • Log on to the official website of the Andhra Pradesh Public Service Commission that is www.psc.ap.gov.in
  • On the home page of the official website you have to hit on the “old Question paper” tab which is available bottom at the left of the page.
  • On the next page you will get Question Papers of Various Notifications and Posts Issued by APPSC.
  • Applicants may select suitable link of APPSC Old Question Papers as per the post you applied.
  • Now you may download previous question paper and use it for better preparation.

Do You Know: How To Prepare For Online Exam

APPSC Question Papers Benefits:

  • By the help of APPSC Previous Year Question Papers with Answers, candidates can identify their strength and weakness.
  • Candidates can know the marking scheme, previous year trends, important topics, etc by practicing the APPSC Previous Years Question Papers.
  • Contenders can also use APPSC Question Papers for exam practice and proper time management.
  • Applicants can also use APPSC Previous Question Papers for better preparations and score well in exam.

APPSC Preparation Tips:

  • Before starting preparation for APPSC Recruitment Exam, go through syllabus and exam first.
  • Choose best books of APPSC Exam.
  • Real-time experience.
  • Time-Management
  • Solve APPSC Previous Question Paper on a daily basis.
  • Examine your weaker and stronger areas.
  • Focus more on weaker areas.
  • Improves accuracy and speed
  • Keep yourself calm as well as healthy.

APPSC Question Papers

APPSC Recruitment Examinations, especially those conducted for Group 1, 2 and 4 are highly competitive in nature. It requires tough and extraordinary preparation to crack these examinations. One cannot achieve this without knowing the level and style of the questions asked in the exams. Concerning the same, we have facilitated APPSC Question Papers to aid the candidates preparing for the examinations conducted by Andhra Pradesh Public Service Commission.

You can free download APPSC Previous Question Papers in PDF format through downloading links presented at the top section. These APPSC Sample papers with answers will help you in better and effective preparation of concerned Examination. Moreover, referring to APPSC Previous Papers will guide to learn about the paper pattern and important topics to be covered in order to crack the Exam.

Know Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Final Words:

Applicants are suggested to bookmark this page by using CTRL+D key for getting more updates information about APPSC Question Papers.


Filed in: PSC Recruitment 2022, Question Paper 2022

2 Responses to "APPSC Question Papers (Group 1, 2, 4) Previous Year Papers Download"

  1. chinnu

    Please upload all previous papers of APPSC Group 1 and Group 2

    • admin

      Hii chinnu, You can hit on the links under the heading “Download APPSC Previous Papers PDF” to get the papers.

Leave a Reply

Submit Comment