DSSSB Previous Year Question Papers – TGT, PGT, PRT, LDC Sample Papers PDF

DSSSB Previous Year Question Papers

DSSSB Previous Year Question Papers for TGT, PGT, PRT, LDC and other recruitment examination is available on this page. Download DSSSB Question Paper PDF by following the direct link which is given below. Apart from it, you may also check DSSSB Sample Papers/ DSSSB Question Paper With Answer here. So, what are you waiting for? Go ahead and check the details.

recruitmentresult.com

DSSSB Previous Year Question Papers PDF

DSSSB Previous Year Question Papers DSSSB Question Papers PDF
Post Code 27/12 Section Officer (Horticulture) Download PDF
Post Code 83/17 Legal Assistant Download PDF
Post Code 34/12 PGT Sanskrit Download PDF
Post Code 59/15 Manager (Managerial Service Cadre) Download PDF
Post Code 43-12 Asstt Labour Welfare Officer Download PDF
Post Code 70/12 District Staff Officer 70-12 Download PDF
Post Code 51/15 Manager (Accounts) Download PDF
Post Code 39/12 Asst. Architect Download PDF
Post Code 218/14 Labour Welfare Officer Download PDF
Post Code 31/15 Asstt. Law Officer Download PDF
Post Code 28/12 Section Officer (Horticulture) Download PDF
Post Code 154/14 Staff Car Driver Download PDF
Post Code 14/19 Welfare Officer/Probation Officer/Prison Welfare Officer Download PDF
Post Code 65/12 Dhobi (Male) Download PDF
Post Code 106/14 Craft Instructor (Hair And Skin Care) Download PDF
Post Code 63/12 Store Supervisor Download PDF
Post Code 70/12 District Staff Officer Download PDF
Post Code 55/12 Carpenter Master Download PDF
Post Code 31/12 Jr. Instructor (Home Guard) Download PDF
Post Code 145/14 Work Shop Assistant Download PDF

Download DSSSB Previous Year Question Papers Official PDF’s

Download DSSSB Question Papers Post Wise PDF

DSSSB PGT Previous Year Question Papers
DSSSB PGT Hindi Previous Year Question Papers Download
DSSSB Previous Year Question Papers For English Download
DSSSB PGT Previous Year Question Papers
For Home Science
Download
DSSSB PGT BIO/TIER-II Question Papers Download
DSSSB TGT Previous Year Question Papers
DSSSB Question Paper for Hindi Download
DSSSB Model Papers for English Download
DSSSB Solved Papers Download
DSSSB Previous Year Papers For Social Download
DSSSB PRT Previous Year Question Papers
DSSSB Previous Question Papers Download
DSSSB Sample Papers Download
DSSSB LDC Previous Year Question Papers
DSSSB LDC Papers Download
DSSSB Questions Papers Download
DSSSB Tier 1 Questions Papers Download
Quantitative Aptitude Download

DSSSB Previous Year Question Papers

DSSSB Previous Year Question Papers with Answers

Question 1: Kho-Dariba belt is known for –

  1. Copper mines
  2. Iron ore mines
  3. Lime stone deposits
  4. Coal mines

Answer: 1

Question 2: The elected Government of Bihar resigned in February 1938 for which reason ?

  1. The participation of India in war
  2. Satyagraha against the British at the call of Gandhi
  3. High taxes being imposed by the British
  4. For the release of political prisoners

Answer: 4

Question 3: Gandhiji’s Non-Cooperation Movement urged people to avoid alcohol. This resulted in a serious loss of revenue for the government. The government of a province circulated a list of prominent individuals who drank alcohol as a device to persuade people to start drinking again. Name the province.

  1. Andhra Pradesh
  2. Bihar
  3. Bombay
  4. Gujarat

Answer: 2

Question 4: In which territory did tribals rebel against the British ?

  1. Bihar
  2. Punjab
  3. Sindh
  4. Kathiawar

Answer: 1

Question 5: Rovers Cup is associated with which game

  1. Golf
  2. Football
  3. Billiards
  4. Table tennis

Answer: 2

Question 6:  A mother is 6 times as old as to her daughter, but 6 years ago she was 8 times old to her daughter. What is the present age of daughter?

  1. 124
  2. 126
  3. 21
  4. 26

Answers: 3

Question 7: If 16% of number is 64, then the number is?

  1. 400
  2. 720
  3. 800
  4. 640

Answers: 1

Question 8: The average marks obtained by x, y & z are 84. The average marks of x and y is 78 and the average marks of y and z are 85. Find the marks of z.

  1. 74
  2. 96
  3. 82
  4. 78

Answers: 2

Check DSSSB Related Links:

DSSSB Recruitment  DSSSB Admit Card
DSSSB Syllabus DSSSB Result

Question 9:  If a boy scored 76% marks, but in result by mistake it was written 67%. The difference was of 468 marks. Find the original marks obtained by the boy.

  1. 5200
  2. 3484
  3. 4800
  4. 3952

Answers: 4

Question 10:  Inner circumference of 15 cm wide tyre is 220 cm, Find the radius of full tyre.

  1. 35
  2. 45
  3. 50
  4. 55

Answers: 3

Question 11: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 12: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 13: Gulf cooperation council was originally formed by

  1. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
  2. Second World Nations
  3. Third World Nations
  4. Fourth World Nations

Answer: 1

Question 14: First China War was fought between

  1. China and Britain
  2. China and France
  3. China and Egypt
  4. China and Greek

Answer: 1

Question 15: Inner circumference of 15 cm wide tyre is 220 cm, Find the radius of full tyre.

  1. 35
  2. 45
  3. 50
  4. 55

Answer: 3

Question 16: If a boy scored 76% marks, but in result by mistake it was written 67%. The difference was of 468 marks. Find the original marks obtained by the boy.

  1. 5200
  2. 3484
  3. 4800
  4. 3952

Answer: 4

Question 17: The average marks obtained by x, y & z are 84. The average marks of x and y is 78 and the average marks of y and z are 85. Find the marks of z.

  1. 74
  2. 96
  3. 82
  4. 78

Answer: 2

Question 18: If 16% of number is 64, then the number is?

  1. 400
  2. 720
  3. 800
  4. 640

Answer: 1

Question 19: A mother is 6 times as old as to her daughter, but 6 years ago she was 8 times old to her daughter. What is the present age of daughter?

  1. 124
  2. 126
  3. 21
  4. 26

Answer: 3

Question 20: The maximum numbers of Anglo Indians who can be nominated to the Lok Sabha are

  1. 3
  2. 2
  3. 5
  4. 4

Answer: 2

Online Test Practice for DSSSB:

Benefit to solve DSSSB Previous Year Questions Papers:

  • It is very essential for all the candidates who are preparing for DSSSB Recruitment Exam, to solve the DSSSB Previous Year Question Papers.
  • You can easily understand the DSSSB Exam Pattern and question trends, asked in the last few years.
  • Sometimes, Delhi Subordinate Services Selection Board repeats few questions in the actual paper. So, solving the previous year paper will only help all the candidates to get knowledge about variety of questions.
  • Once you solve the DSSSB Previous Years Papers, you can cover the entire syllabus.
  • Your accuracy will be improved and you can manage the time limit. 

DSSSB Exam Pattern

Delhi Subordinate Services Selection Board conducts DSSSB written exam in two stages that is Prelims (Objective Type) & Mains (Descriptive Type). Both exams are conducted on same day.

Only main exam’s marks counted for preparing merit list through which eligible candidates will be invited for further procedure. The marks of DSSSB Prelims exam are not counted for prepare merit list. Prelims exam is conducted for analyze the knowledge of candidates only.

Test Sections Questions Marks
General Awareness , General Intelligence & Reasoning 20 20
Arithmetic & Numerical Ability 20 20
Test of English Language 20 20
Test of Hindi Language 20 20
Post Specific subject Related 20 20
Total 100 100

Section Wise Detailed Information:

  • Section-A

1) General Awareness
2) General Intelligence

  • Section-B

1) Arithmetical and Numerical Ability
2) Mathematics

  • Section-C: – Test of English & Hindi Language
  • Section-D: – Post Specific subject Related Questions

Press Here: DSSSB Official Website

DSSSB Books for Exam Preparation:

DSSSB Preparation Books Author
General Knowledge Lucent’s
Logical Reasoning Dr. R.S Aggarwal
Quantitative Aptitude Dr. R.S Aggarwal
सामान्य हिंदी Arihant Publication
General English S P Bakshi

DSSSB Previous Year Question Papers PDF:

This is very important to practice from DSSSB Previous Year Question Papers for all those candidates who are preparing for Delhi Subordinate Services Selection Board LDC/PGT/TGT exam. Applicants can get idea about the nature of questions by practice from DSSSB old Sample Papers.

Applicants who really want to get select for DSSSB jobs and going to participate in Delhi Subordinate Services Selection Board examination. Those aspirants should practice from old sample paper, written practice and mock test paper.

Something That You Should Put An Eye On

Tips To Create Your Own Study Guide Get Rid Of Sleeping While Studying
How To Prepare For Online Exam Best Study Apps for Students
Last Minute Exam Preparation Tips How to Solve a Problem in Exam Correctly


Filed in: Question and Answers 2023, Question Paper 2023 Tags: 

3 Responses to "DSSSB Previous Year Question Papers – TGT, PGT, PRT, LDC Sample Papers PDF"

  1. sachin kumar nanda

    sir i want to know about the cutt – off scheme of LDC exam in DSSSB . Is it over all cut- off or sectional cut- off? please reply as soon as possible.

  2. shyam

    Dear sir, kindly send exam question previous paper before 2017 and share other information to necessary to me.

    how many (cut of) where will be going on dsssb 2017 LDC?

  3. Vikas sarvang

    Sir,
    Please send exam sample papers and other information to necessary.to me.

    Thanks & Regards,
    Vikas sarvang

Leave a Reply

Submit Comment

© Recruitment result 2012-2022. All rights reserved.

Menu
Recruitment Result 2023