Latest Qualification Jobs

Spotting Errors Questions and Answers – For Bank/CDS Exams, Verbal Ability

Spotting Errors Questions

In the English language section of competitive exams such as Bank/CDS etc, questions are asked from various topics. One such topic included is Spotting Errors. Spotting Errors Questions and Answers come under verbal ability part. You have to read each sentence and after that finds out if there is any grammatical error is or not.

recruitmentresult.com

Spotting Errors Questions with Answers are given here. Candidates, if find any difficulty in knowing the concept behind the correct answer can also check the explanation given after every Spotting Errors Questions.

Spotting Errors Questions

Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

Question 1) (solve as per the direction given above)

  1. They have been
  2. very close friends
  3. until they quarrelled.
  4. No error.

Answer 1) 1

Explanation:

‘They had been’

Question 2) (solve as per the direction given above)

  1. It is the duty of every citizen to do his utmost
  2. to defend the hardly-won
  3. freedom of the country.
  4. No error.

Answer 2) 2

Explanation:

to defend the hard-won

Question 3) (solve as per the direction given above)

  1. If a man diligently seeks to come into the contact
  2. with the best that has been thought and said in this world
  3. he will become simple and unselfish.
  4. No error.

Answer 3) 1

Explanation:

If a man diligently seeks to come into contact

Start Here: English Language Quiz

Question 4) (solve as per the direction given above)

  1. I shall certainly
  2. write you
  3. when I shall reach New Delhi.
  4. No error.

Answer 4) 3

Explanation:

when I reach New Delhi

Question 5) (solve as per the direction given above)

  1. Mr.Praful Patel
  2. is not attending his office
  3. for the last one month.
  4. No error.

Answer 5) 2

Explanation:

has not been attending his office

Question 6) (solve as per the direction given above)

  1. He will certainly help you
  2. if you will ask him
  3. in a pleasant manner.
  4. No error.

Answer 6) 2

Explanation:

if you ask him

Question 7) (solve as per the direction given above)

  1. Most of the members at the meeting felt
  2. that the group appointed for investigating the case
  3. were not competent to do the job efficiently.
  4. No error.

Answer 7) 3

Explanation:

was not competent to do the job efficiently

Question 8) (solve as per the direction given above)

  1. Sixty miles
  2. are
  3. a good distance.
  4. No error.

Answer 8) 2

Explanation:

Sixty miles is a good distance.

Want to Know? How to Prepare English for Competitive Exams

Question 9) (solve as per the direction given above)

  1. When the dentist came in
  2. my tooth was stopped aching
  3. out of fear that I might lose my tooth.
  4. No error.

Answer 9) 2

Explanation:

my tooth stopped aching.

Question 10) (solve as per the direction given above)

  1. No sooner did I open the door
  2. when the rain, heavy and stormy, rushed in
  3. making us shiver from head to foot
  4. No error.

Answer 10) 2

Explanation:

than the rain, heavy and stormy, rushed in

Question 11) (solve as per the direction given above)

  1. You must
  2. remember me
  3. to post this letter.
  4. No error.

Answer 11) 2

Explanation:

remind me

Question 12) (solve as per the direction given above)

  1. On the busy Ring Road
  2. we witnessed a collusion
  3. between a truck and an auto.
  4. No error.

Answer 12) 2

Explanation:

we witnessed a collision

Read Here: English Improvement Tips

Question 13) (solve as per the direction given above)

  1. He couldn’t but help
  2. shedding tears at the plight of the villagers
  3. rendered homeless by a devastating cyclone.
  4. No error.

Answer 13) 1

Explanation:

He couldn’t help

Question 14) (solve as per the direction given above)

  1. The brand propositon now therefore had to be that Keokarpin Antiseptic Cream is more effective
  2. because it penetrates deepdown (beinglight and non-sticky) and works from within
  3. (because of its ayurvedic ingredients) to keep skin blemish, free and helps cope with cuts nicks, burns and nappy rash.
  4. No error

Answer 14) 1

Explanation:

The brand proposition now therefore is

Question 15) (solve as per the direction given above)

  1. He persisted
  2. to do it
  3. in spite of my advice
  4. No error.

Answer 15) 2

Explanation:

in doing it

Question 16) (solve as per the direction given above)

  1. Our conception of
  2. what should a science of mental life be
  3. has changed considerably since James’ time.
  4. No error.

Answer 16) 2

Explanation:

what a science of mental life should be

Take a Test: English Grammar Quiz

Question 17) (solve as per the direction given above)

  1. The reason Ram
  2. is absent from his duty
  3. is because he is unwell.
  4. No error.

Answer 17) 1

Explanation:

The reason why Ram

Question 18) (solve as per the direction given above)

  1. The thief broke in the
  2. house at the
  3. dead of night
  4. No error.

Answer 18) 1

Explanation:

The thief broke into the

Question 19) (solve as per the direction given above)

  1. He said that he
  2. will mind if
  3. I refused his offer.
  4. No error.

Answer 19) 2

Explanation:

would mind if

Start Here: Vocabulary Quiz

Question 20) (solve as per the direction given above)

  1. Though child marriage
  2. has been banned.
  3. the custom still prevailed among some groups in India.
  4. No error.

Answer 20) 3

Explanation:

The custom still prevails among some groups in India

Spotting Errors Questions with explanation mentioned on this page of recruitmentresult.com will be useful for the individuals that are preparing for various competitive exams. Moreover, this topic will also help in improving their grammatical knowledge.

Something That You Should Put an Eye On

One Word Substitution QuizSynonyms Online Practice Test
Objective Type QuestionsAntonyms Quiz
Online Quiz For StudentsQuantitative Aptitude Quiz
How To Reduce Negative MarkingReasoning Quiz

Filed in: Question & Answers

Leave a Reply

Submit Comment