ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


CCS University Sample Paper, Latest Question Papers Available! Check Now

CCS University Sample Paper

Great News! Latest CCS University Sample Paper Available Here, Check Now. Students, who’re studying in Chaudhary Charan Singh University for relevant courses and going to appear in CCS University Exam, may start their preparation by downloading CCS University Question papers. So examinees can go through this page and get sample paper for well preparation. Chaudhary Charan Singh University is one of the biggest institutions of advanced education and provides various courses. You can also download the previous year question papers from official website or through this page.

CCS University Last Year Question Papers are very useful in considerate the exam pattern as they are the copy of examination of model paper and it provides a suggestion related to number of questions, sections, and marking-scheme etc. From below listed sample paper, you can get idea about to solve their question paper without wasting time. You can grab other information related to this from this page which is created by team of recruitmentresult.com

CCS University Sample Paper

Ques:1. Entrepreneur is

  1. Manager
  2. Risk Taker
  3. Enterprising
  4. All of these

Answer: B

Ques: 2. Opportunities analysis is

  1. Necessary
  2. Unnecessary
  3. compulsory
  4. None of these

Answer: A

Read Also: Tips To Create Your Own Study Guide

Ques: 3.seed capital is needed most

  1. In Establishment stage
  2. In Development stage
  3. In expansion stage
  4. In Modernization stage

Answer: B

Ques: 4. Income Tax is a

  1. Direct Tax
  2. Indirect tax
  3. Both of Above
  4. None of these

Answer: A

Ques: 5. Peat soils belong to soil order

  1. Aridisols
  2. Oxisols
  3. Entisols
  4. Histosols

Answer: D

Check These Related Links:

Ques: 6.The term “Statistics” is originated from __________from Statistia

  1. French
  2. Mexican
  3. Italian
  4. English

Answer:  C

Ques: 7.White star is variety of

  1. Cheese Roses
  2. Dahlia
  3. Tulip
  4. Marigold

Answer: A

Common Mistakes You Make in Tests: Read Here

Ques: 8.Pant Rituraj is variety of

  1. Tomato
  2. Cauliflower
  3. Brinjal
  4. Cabbage

Answer: C

Ques: 9. Which of the following is/are not a gram-positive bacteria?

  1. Streptococci
  2. Pseudomonas
  3. Mycobacterium
  4. None of these

Answer: B

Ques: 10. Which of the following gram-positive bacteria causes pharyngitis (sore throat)?

  1. Neisseria
  2. Streptococcus
  3. Staphylococcus
  4. Mycobacterium

Answer: B

Ques: 11. Which of the following gram-negative bacteria is/are not aerobic?

  1. Pseudomonas
  2. Neisseria
  3. Escherichia
  4. None of these

Answer: C

Read Also: How To Stay Awake All Night To Study

Ques: 12. Bacteria are

  1. saprophytic
  2. symbiotic
  3. hyper parasitic
  4. all of these

Answer:  A

Ques: 13. Coliform bacteria on fermentation of carbohydrates yields

  1. lactic acid
  2. acetic acid
  3. formic acid
  4. all of these

Answer: D

Ques: 14. Which of the following is a gram-positive bacteria?

  1. Lactobacillus
  2. Staphylococci
  3. Streptococci
  4. All of these

Answer: D

Ques: 15. A fluid in which the viscosity decreases with increasing stirrer speed and mixing time, can be represented as

  1. newtonian fluid
  2. pseudoplastic, thixotropic fluid
  3. dilatant, rheopectic fluid
  4. dilatant, pseudoplastic fluid

Answer:  B

Check the Tips to Overcome Fear of Exam

Ques: 16. Which of the following compound, if added to a solution will lead to the greatest increase in viscosity?

  1. A globular protein
  2. Glucose
  3. A long chain protein such as albumin
  4. Water

Answer: B

Ques: 17. The best described action of Pluronic F68 (non-ionic detergent) in a cell culture medium is that, it

  1. acts on the surface properties of the cells and the culture medium
  2. provides nutrients for the cells
  3. acts as a flocculant
  4. acts as a coagulant

Answer: A

Ques: 18. A thixotropic fluid is one in which the viscosity

  1. is constant regardless of the stirrer speed or mixing time
  2. changes during mixing but returns to its original state after mixing
  3. increases with mixing time
  4. decreases with mixing time

Answer: D

Want to Know the Best Ways To Finish Exam On Time? Press Here

Ques: 19 Which pattern of mixing is preferred in stirred tank reactors during the culture of aerobic microorganisms?

  1. Laminar flow
  2. Transient flow
  3. turbulent flow
  4. all of these.

Answer: C

Ques: 20. Pluronic F68 is added to cell culture media as

  1. a nutrient
  2. a shear protectorant
  3. increase oxygen transfer rates
  4. all of these

Answer: B

CCS University Sample Paper:

B.Sc. IIIrd Year ED (Code -A/B/C-393)Get Details
M.Sc (Ag) IInd Sem (Ag. Chemistry and Soil Science)Get Details
M.Sc (Ag) IVth Sem (Horticulture)Get Details
M.Sc (Ag) IInd Sem (Horticulture)Get Details
M.Sc. IVth Sem (Ag. Chemistry)Get Details
M.A. Final (Mathematics)Get Details
BA Or BSc (same subject)Get Details
BComGet Details
MComGet Details
LLBGet Details
BScGet Details

How to download CCS University Previous Year Questions?

Here we’ve added some guidelines to download last year question papers, please have a look…

  • First of all, students will have to open official website of university that is www.ccsuniversity.ac.in
  • From homepage, you may hit the link “Objective Sample Question” that is visible at below side in the “News & updates” links.
  • After that, select appropriate Link as per your course and a PDF File will open on the screen.
  • Download it and Save it, take the print out of it for future use.

Note:

Check the Official Link to get more details about CCS University Sample Paper and before the exam; students must go through the Previous questions and answers.

You’re requested to Subscribe Free E-Mail Service of our web portal for getting latest information through this page, so keep in touch with us regularly and you can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline wall. You can give your queries and suggestions in the below stated comment box, All the Best for Your Exam!!!

Something That You Should Put An Eye On

CCS University AdmissionCCS University Private Form
CCS University Scholarship FormCCS University Result
How to Get Your Degree from CCS UniversityCCS University Improvement Form
How To Find Online Study MaterialCCS University Date Sheet

Filed in: CCS University, Question & Answers, Question Paper, University

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment