Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Cricket Quiz 2019 Questions & Answers, Cricket GK Trivia, Online Test

Cricket Quiz

Go through Cricket Quiz 2019 strengthen the knowledge of Cricket amateur and professionals for upcoming competitive examination. Take Online Test find out GK Questions and Answers / Trivia on cricket.

recruitmentresult.com

Cricket Quiz

Cricket is immensely popular in England, Australia, India and many other British Commonwealth countries too. Since originated, as far back as from 13th century, cricket has long history and own literacy.

Cricket GK Trivia/ Questions & Answers highlights the more obscure and humorous which extremely difficult to explain. Test your knowledge and know how much you know about historic sport.

Cricket GK Questions & Answers

 Question 1: What colour of caps are worn by the Australian national cricket team?

  • Red
  • Green
  • Blue
  • Azure gray

Answer: 2

Question 2: Which county plays at home at the St. Lawrence Ground?

  • Glamorgan
  • Yorkshire
  • Warwickshire
  • Kent

Answer: 4

Question 3: What kind of fruit is depicted on the badge of Worcestershire County Cricket Club?

  • Pear
  • Apple
  • Mango
  • Grapes

Answer: 1

Must Check: Sports Current Affairs

Question 4: Who among the following is the highest wicket taker in all formats of cricket?

  • M Muralitharan
  • SK Warne
  • A Kumble
  • GD McGrath

Answer: 1

Question 5: Which king declared cricket illegal in 1477?

  • Charlie II
  • Edward IV
  • Charles I
  • Edward V

Answer: 2

Question 6: Which country won the first Cricket World Cup in 1975?

  • Australia
  • West Indies
  • India
  • South Africa

Answer: 2

START Practice With: Sports Quizzes

Question 7: What connects the badges of Hampshire, Yorkshire, Northamptonshire, Derbyshire and Lancashire?

  • All depict a fruit
  • All Depict a rose
  • All are northern counties
  • None of the above

Answer: 2

Question 8: Which county did Graham Gooch represent throughout his cricket career?

  • Yorkshire
  • Hampshire
  • Warwickshire
  • Essex

Answer: 4

Question 9: Who among the following is the highest wicket taker of Ashes Series?

  • Mike Grating
  • Ian Border
  • Graham Gooch
  • Shane Warn

Answer: 4

Also Get: Sachin Tendulkar Quiz

Question 10: Which of the following cricketer entitled Dazzle as his autobiography?

  • Adam Gilchrist
  • Darren Gough
  • Allen Border
  • Steve Waugh

Answer: 2

Question 11: How much did Sunil Gavaskar score for India in its very first World Cup match played against England in 1975?

  • 36 off 174 balls
  • 79 off 99 balls
  • 36 off 36 balls
  • 111 off 100 balls

Answer: 1

Question 12: Which cricketer has made the highest individual score at the World Cup ?

  • Rahul Dravid
  • Saurav Ganguly
  • Sachin Tendulkar
  • Kapil Dev

Answer: 2

Check Now: Latest Current Affairs Updates

Question 13: Kapil Dev did NOT play for India during the World Cup tournament held in

  • 1975
  • 1979
  • 1983
  • 1987

Answer: 1

Question 14: Who was the captain of the Indian team during the first World Cup in England in 1975?

  • Venkataraghavan
  • Abid Ali
  • Sunil Gavaskar
  • Gundappa Vishwanath

Answer: 1

Question 15: Which Cricketer has scored the most runs at the World Cup ?

  • Sachin Tendulkar
  • M Azharuddin
  • Saurav Ganguly
  • Rahul Dravid

Answer: 1

Read Here: GK Questions with Answers

Question 16: Against which country did India score their highest total at the World Cup?

  • Bermuda
  • Kenya
  • Sri Lanka
  • Namibia

Answer: 4

Question 17: Against which country did India score their lowest total at the World Cup ?

  • West Indies
  • England
  • New Zealand
  • Australia

Answer: 4

Question 18: Who was the highest wicket taker for India during the historic 1993 Prudential World Cup held in England?

  • Ravi Shashtri
  • Kapil Dev
  • Sandeep Patil
  • Roger Binny

Answer: 4

Give Here: General Knowledge Online Test

Question 19: Who was the wicket-keeper of the Indian Cricket Team during the World Cup 2003 tournament?

  • Parthiv Patel
  • Nayan Mongia
  • Rahul Dravid
  • Mahendra Singh Dhoni

Answer: 4

Question 20: Who was the Indian player who never represented India in any international game but still got selected for a World Cup?

  • Bharath Reddy
  • SunilKirti Azad
  • Eknath Solkar
  • Sunil Valsan

Answer: 4

Question 21: When were the first widely accepted laws of cricket brought out?

  1. 1741
  2. 1742
  3. 1743
  4. 1744

Answer: 4

Check Here: IQ Test Online

Question 22: Till 1889 how many balls an over used to be bowled?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 4

Question 23: In which country was an eight-ball over in vogue till lately?

  • Australia
  • England
  • West Indies
  • India

Answer: 1

Question 24: When was overarm bowling accepted as legal?

  • 1861
  • 1865
  • 1864
  • 1868

Answer: 3

Start Now: Online Quiz for Competitive Exams

Question 25: How many teams took part in the championship in the inaugural year?

  • 12
  • 15
  • 18
  • 19

Answer: 2

Go through>>Cricket Quiz PDF

Cricket Online Test 2019

Individuals, who love Cricket Game and are crazy about this game, solve Cricket Quiz so as to analyze the acquaintance and experience.  On this page we have provided Cricket GK Quiz and Cricket Questions & Answers/ Cricket GK Trivia.

How to Make? Career In Sports After 10th/12th

Cricket Quiz Questions with Answers:

In Cricket Online Test, questions includes regarding IPL (Indian Premier League). Well, with the help of this page you can increase your knowledge about Indian Premier League. For this you have to solve Cricket GK Quiz and Cricket GK Questions.

The International Cricket Council is the worldwide governing body for cricket. Question based on cricket are very significant for the candidates preparing for the competitive exams like; UPSC, PSC, SSC and other one day exams.

Something That You Should Put an Eye On

Person In News Current AffairsInternational Current Affairs
Date Wise Current AffairsNational Current Affairs
Top Current Affairs QuizPerson in News Current Affairs
Awards and Honours in IndiaNew Appointments In India

Filed in: online quiz

3 Responses to "Cricket Quiz 2019 Questions & Answers, Cricket GK Trivia, Online Test"

  1. sudheesh ks

    Nice

    • Suniti K. Biswas

      This cricket Quiz is very helpful to increase the general knowledge.

  2. Suniti K. Biswas

    it very helpful

Leave a Reply

Submit Comment